به "وبلاگ فالنیک ( ایران اچ پی)" خوش آمدید    |   وبسایت فالنیک (ایران اچ پی)
تماس با فالنیک : 8363-021
آموزش CRM

آشنایی با صدای مشتری (voc) + تکنیک های 100% کارساز عملی کردن آن

صدای مشتری

در دنیای امروزی، مشتریان بیش از هر زمان دیگر از کارفرما می‌خواهند به انتظارات و خواسته‌هایشان توجه کند. صدای مشتری یک روش بسیار کارآمد و تأثیرگذار برای وفادار کردن مشتری به شرکت شماست.

فرض کنید شما از یک شرکت خرید کرده‌اید و اکنون می‌خواهید به شرکت نظرتان را در رابطه با محصول بگویید یا با مشکلی مواجه شده‌اید و می‌خواهید به شرکت انتقاد بکنید یا در ارتباط با کارکرد دستگاه سوال داشته باشید.

وقتی از سمت شرکت، فردی با شما تماس می‌گیرد و به سوالات شما پاسخ می‌دهد یا خواسته‌های شما را پیگیری می‌کند، چه احساس رضایت می‌کنید؟ اگر بخواهید محصول دیگری بخرید، باز هم سراغ همان برند می‌روید؟

اغلب ما وقتی احساس کنیم برای فروشنده مهم هستیم یا به نظر و خواسته‌ی ما توجه می‌شود، آن شرکت را رها نمی‌کنیم.

یکی از روش‌های موثر برای شنیدن صدای مشتری و پیگیری تمام امور مرتبط با آن crm مایکروسافت است. با کمک این نرم افزار می‌توانید راحت‌تر اطلاعات بدست آمده از فروش و صدای مشتری (voc) را مدیریت کنید. برای آشنایی بیشتر با این قابلیت و دریافت دموی رایگان کافیست در این صفحه سفارش‌تان را ثبت کنید یا با شماره 0218363 تماس بگیرید.

در این مقاله فالنیک در مورد صدای مشتری (voc)، دلیل توجه به آن، تکنیک‌های لازم برای پیاده‌سازی صدای مشتری (voc) و … صحبت کنیم، پس در ادامه با ما همراه ما باشید.

مشتریان‎تان را به راحتی وفادار کنید!
ماژول های مایکروسافت CRM ارتباط شما با مشتریان را بهبود داده و کمک می‌کنند به راحتی مشتریانی وفادار بسازید. مشتریانی که بارها و بارها از شما خرید می‌کنند! برای آشنایی با این ماژول ها کلیک کنید.
ماژول های مایکروسافت CRMتماس بگیرید

صدای مشتری چیست؟

صدای مشتری (voc)، یک پلتفرم است که روی نیازهای مشتری تمرکز دارد و به شما کمک می‌کند تا متوجه انتظارات مشتری از شرکت‌تان شوید. با کمک صدای مشتری، شما می‌توانید یک ارتباط قوی با مشتری‌هایتان برقرار کنید و با شنیدن انتقادات و نظرات آنها عملکرد تیم‌تان را بهبود ببخشید.

صدای مشتری (voc)
به کمک صدای مشتری ، می‌توانید تصویر بهتر و واقعی‌تری از مشتریان خود بدست آورید تا مشتری تجربه بهتری از برند شما داشته باشد.

چرا صدای مشتری مهم است؟

صدای مشتری باعث می‌شود تا تجربه مشتری را بتوانید بهتر شخصی‌سازی و محرک‌های اصلی را اولویت‌بندی کنید.

طبق تحقیقات ثبت شده، استفاده از صدای مشتری می‌تواند موفقیت‌های زیر را بدنبال داشته باشد:

  • کاهش هزینه‌های مراقبت از مشتری
  • افزایش بازده بازاریابی
  • افزایش درآمد

مزایای شنیدن صدای مشتری چیست؟

از جمله مزایای شنیدن صدای مشتری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بهبود خدمات مشتری

با توجه به صدای مشتری، عملکرد فردی و گروهی‌ بهتر شده و خدمات باکیفیت‌تری به مشتریان خود ارائه می‌شود. این امر سبب افزایش احتمال بازگشت مشتری‌تان شده و مشتریان را وفادار می‌کند.

صدای مشتری باعث می‌شود تا تجربه مشتری را بتوانید بهتر شخصی‌سازی و محرک‌های اصلی را اولویت‌بندی کنید.

مدیریت برند

مدیریت برند وظیفه دارد نیازهای مشتریان را نسبت به برند شناسایی کند. پس از شناسایی، در راستای نیازهای مشتری هدف‌های جدید برنامه ریزی شده و درآمد افزایش می‌یابد.

توسعه و نوآوری

با کمک صدای مشتری می‌توانید یک قدم جلوتر از نیازهای مشتری را پیش بینی و برطرف کنید. از طرفی با کمک بازخوردی که مشتری به شما می‌دهد، می‌توانید عملکرد تیم‌تان را بهبود ببخشید و اهداف و چشم اندازهای آینده را پیش‌بینی و برنامه‌ریزی کنید.

مزایای شنیدن صدای مشتری
با شنیدن صدای مشتری می‌توانید از نظر مشتریان نسبت به محصول خود آگاه شوید.

تکنیک‌هایی جمع آوری صدای مشتری چیست؟

صدای مشتری را می‌توان از راه‌های مختلف همچون مصاحبه، نظرسنجی، گروه‌های متمرکز، ایمیل‌ها، پیامک‌ها و … شنید. در این قسمت با انواع تکنیک‌های لازم برای جمع آوری صدای مشتری آشنا می‌شوید:

نظرسنجی

از طریق وب سایت، شبکه‌های اجتماعی، تلفنی و …  از مشتریان نظرسنجی کنید.

مصاحبه با مشتری

در این شیوه می‌توانید به صورت حضوری یا تماس تلفنی و ارسال ایمیل با مشتری ارتباط برقرار کنید و از سوالات مصاحبه را از مشتری بپرسید.

چت آنلاین

یکی دیگر از روش‌های جمع آوری صدای مشتری (voc)، چت آنلاین با مشتری است. این شیوه اغلب در وب سایت یا شبکه‌‌های اجتماعی استفاده می‌شود.

این قابلیت حس اعتماد و امنیت را در مشتری افزایش می‌دهد. همچنین در صورتی‌که مشتری از شما نارضایتی داشته باشد، می‌تواند از این راه مطرح کند.

شبکه‌های اجتماعی

در این روش مشتری می‌تواند از طریق دایرکت یا کامنت گذاری در شبکه‌های اجتماعی مختلف نظرات خود را بیان کند. در نتیجه می‌توانید نظرات مشتریان را از شبکه‌های مختلف مثل لینکدین، اینستاگرام و … جمع آوری کنید.

احساس مشتری
با کمک صدای مشتری از احساسات مشتری باخبر می‌شوید و می‌توانید برای تعاملات با او برنامه ریزی کنید.

تماس‌های ضبط شده

اگر قصد بررسی داده‌ها در گذر زمان دارید، می‌توانید تماس‌های ضبط شده مشتریان را بررسی کنید. اغلب بررسی تماس‌ها توسط واحد ارتباط با مشتریان (کال سنتر) به صورت ماهیانه یا فصلی برنامه‌ریزی می‌شود. در نتیجه به صورت ماهیانه چند نمونه از تماس‌های مشتریان تحلیل و پیگیری می‌شود.

مشتریان‎تان را به راحتی وفادار کنید!
ماژول های مایکروسافت CRM ارتباط شما با مشتریان را بهبود داده و کمک می‌کنند به راحتی مشتریانی وفادار بسازید. مشتریانی که بارها و بارها از شما خرید می‌کنند! برای آشنایی با این ماژول ها کلیک کنید.
ماژول های مایکروسافت CRMتماس بگیرید

توجه به نقد و بررسی محصولات در فضای آنلاین

روش دیگر برای جمع آوری کردن صدای مشتریان این است که در کانال‌ها و سایت‌هایی که اسمی از برند شما آمده است، نظرات را بررسی کنید. این نظرات اغلب در قسمت دیدگاه‌های محصولات، انجمن‌ها و فروشگاه‌های دانلود اپلیکیشن‌ وجود دارد.  

پیشنهاد مطالعه

شاخص خالص ترویج کنندگان

شاخص خالص ترویج کنندگان یا NPS یک ابزار مناسب برای اندازه گیری میزان وفاداری مشتریان شرکت است. برای اینکه بتوانید از نظرسنجی NPS استفاده کنید؛ می‌توانید از سی آر ام کمک بگیرید. با کمک NPS شما بازخوردی سریع از مشتریان خواهید داشت.

در این شیوه برای نظرسنجی جمله ساده «چقدر احتمال دارد که شرکت ما را به دوستان یا همکار خود پیشنهاد دهید؟» نوشته می‌شود و از مشتریان می‌خواهید از 1 تا 10 نمره پاسخ دهند.

گروه کانونی یا گروه تمرکز

یکی دیگر از شیوه‌های شنیدن صدای مشتری، استفاده از گروه کانونی یا گروه تمرکز است. در این شیوه یک جمع 8 تا 12 نفر در یک محیط جمع می‌شوند و در مورد یک موضوع به تبادل نظر، بحث و انتقاد می‌پردازند و آزادانه در مورد آن گفت‌وگو می‌کنند.

پیگیری صدای مشتری به صورت گروهی
با این کار می‌توان صدای مشتری را از زوایای مختلف بررسی کرد.

ایمیل

یکی دیگر از راه‌های دریافت صدای مشتری، استفاده از ایمیل مارکتینگ است. می‌توانید با ایمیل مارکتینگ ایمیل‌های شخصی سازی شده برای مشتریان خود ارسال کنید. همچنین می‌توانید چند قالب ایمیل مارکتینگ برای مشتریان خود با سبک و سیاق مختلف درست کنید و برای گروه‌های هدف ارسال کنید. در ایمیل‌هایی که ارسال می‌کنید از مشتریان خود بخواهید تا به شما بازخورد بدهند یا در ایمیل لینک یکی از نظرسنجی‌های خود را قرار دهید و از آنها بخواهید که آن را پر کنند.

پیشنهاد مطالعه

فرم اختصاصی ثبت بازخورد

یکی دیگر از روش‌های شنیدن صدای مشتری، قرار دادن فرم اختصاصی ثبت بازخورد در سایت‌تان هست. با گذاشتن فرم اختصاصی ثبت بازخورد به مشتریان خود این امکان را می‌دهید که نظرات خود را با شما در هر لحظه که خواستند به اشتراک بگذارند. با این کار آنها را برای شنیدن صدای مشتری منتظر نمی‌گذارید.

شنیدن صدای مشتری (voc)
با شنیدن صدای مشتری و برطرف کردن نیازهای مخاطبین خود، می‌توانید مشتریانی مادام العمر داشته باشید.

پس از جمع آوری صدای مشتری چگونه از آنها استفاده کنید؟

در این قسمت چند روش برای استفاده از صداهای جمع شده بیان می‌شود:

1. به کارگیری داده‌ها

می‌توانید از صداهای مشتری جمع آوری شده در NPS و تجربه مشتری خود استفاده کرده و آنها را افزایش دهید.

2. تفسیر داده‌ها

داده‌های به دست آمده را با بخش های دیگر به اشتراک بگذارید و اجازه دهید از آنها در جهت بهبود عملکرد و رضایت مشتری استفاده کنند.

3. چرخه انتقاد

چنانچه در صدای مشتری از برند شما انتقادی صورت گرفته، باید آن را بشنوید و برای رفع مشکلات اقدام کنید. همچنین پس از برطرف کردن مشکلات نسبت به انتشار نتایج برای سایر مشتریان اقدام کنید.

4. بررسی بازده

با کمک صداهای مشتری و عملکرد درستی که در قبال آنها انجام می‌دهید، با کمک سنجش ROI می‌توانید میزان بازدهی عملکرد خود را بسنجید. احساس رضایت و تجربه خوب، مشتری را به سمت وفاداری بیشتر و افزایش نرخ بازگشت سرمایه ROI هدایت می‌کند.

آنچه درباره صدای مشتری (voc) آموختیم

در این مقاله سعی کردیم تمامی نکات در مورد صدای مشتری (voc) و ضرورت آن را به شما آموزش دهیم. اما برای مدیریت صدای مشتری باید از ابزارها استفاده کنید تا بتوانید به سرعت داده‌ها را تحلیل و اجرایی کنید.

یکی از ابزارهای بسیار کاربردی در این زمینه crm مایکروسافت است. برای آشنایی بیشتر با این قابلیت و دریافت دموی رایگان کافیست در این صفحه سفارش‌تان را ثبت کنید یا با شماره 0218363 تماس بگیرید.

مایکروسافت CRM را رایگان امتحان کنید!
با استفاده از دموی رایگان مایکروسافت CRM ویژگی‌های این نرم افزار را بررسی کرده و سپس برای خرید آن اقدام کنید.
دموی رایگان مایکروسافت CRMتماس بگیرید
5/5 - (1 امتیاز)
وبینار راهکارهای افزایش وفاداری و بازگشت مشتری راهکارهای افزایش وفاداری و بازگشت مشتری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‫3 دیدگاه ها

  1. نوروز مبارک. زیرو کلاینت یا تین کلاینت ارزان برای نصب سیستم عامل داس چند مدل راهنمایی بفرمایید. ممنون از شما

    1. با سلام
      بهنام عزیز، لطفا جهت راهنمایی دقیق با شماره 0218363 داخلی 119 تماس بگیرید.

دکمه بازگشت به بالا