بررسی جامع مفهوم چراغ های یو پی اس

اگر فرصت بررسی دوره‌ای UPS را ندارید، از طریق وضعیت چراغ‌ها و صداهایی که از دستگاه به‌گوش می‌رسد، می‌توانید مشکلات به‌وجودآمده را در همان سطوح اولیه رفع کنید تا به تجهیزات حساس آسیبی وارد نشود.

اگر متوجه شده‌اید که چراغ UPS سیگنال‌هایی غیرعادی می‌فرستد و نمی‌توانید مفهوم چراغ های یو پی اس را درک کنید، توصیه می‌کنیم این مطلب فالنیک را حتما بخوانید. در ادامه، بعد از معرفی چراغ‌های وضعیت یوپی‌اس، به بررسی مفهوم رنگ این چراغ‌ها و سپس آلارم‌های صوتی می‌پردازیم. ازآنجایی‌که خرید یو پی اس هزینه‌بر است، توصیه می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید و با آشنایی دقیق‌تر با هشدارهای UPS، به‌موقع به داد یوپی‌اس خود برسید.

با خرید UPS از کابوس قطعی برق رها شوید!
با خرید UPS از کابوس قطعی برق رها شوید!
نوسانات برق، هزینه‌های هنگفتی را به کسب و کار شما وارد می‌کنند. هزینه‌هایی که ممکن است دائمی بوده و بسیاری از کسب و کارها را برای هیمشه منحل کنند. با صرف هزینه‌ای اندک و خرید UPS، از ضررهای ناشی از قطعی برق و آسیب به تجهیزات الکترونیک جلوگیری می‌کنید. برای خرید UPS یا دریافت مشاوره تخصصی رایگان کلیک کنید.

انواع چراغ‌های وضعیت UPS

پیش از آنکه بخواهیم با مفهوم چراغ های یو پی اس آشنا شویم، بد نیست که بدانیم هر یک از چراغ‌های این دستگاه چه اسمی دارند و چه وضعیتی را نشان می‌دهند. در جدول زیر، چراغ‌هایی را که در اغلب UPSها وجود دارد، به‌صورت خلاصه معرفی کرده‌ایم:

نام چراغتوضیحات
On Line یا Mainsاین چراغ نشان می‌دهد که UPS به منبع برق شهری وصل است و از باتری استفاده نمی‌کند.
On Batteryبرق شهری قطع شده‌است یا نوسان دارد؛ در نتیجه، UPS از باتری استفاده می‌کند.
Overloadانرژی مصرف‌شده توسط دستگاه‌های متصل، از ظرفیت یوپی‌اس بیشتر است.
Replace Batteryاین چراغ نشان می‌دهد که باتری ضعیف شده یا عمر مفید آن به‌پایان رسیده‌است و به تعویض نیاز دارد.
LOADمیزان بار مصرفی را نشان می‌دهد.
AVR Boostاین چراغ نشان می‌دهد که ولتاژ ورودی پایین‌تر از حد نرمال است و UPS ولتاژ را تقویت می‌کند.
AVR Trimاین چراغ نشان می‌دهد که ولتاژ ورودی بالاتر از حد مجاز است و UPS ولتاژ را کاهش می‌دهد.
Battery Chargeاین چراغ، میزان شارژ UPS را نشان می‌دهد. هر چراغ نشان‌دهنده 20 درصد شارژ است.
Faultاین چراغ نشان‌دهنده وجود مشکل جدی در سیستم است که به بررسی فنی دقیق نیاز دارد.
Bypassبرق بدون عبور از مدار محافظتی UPS مستقیما به مصرف‌کننده انتقال داده می‌شود.

توجه داشته‌باشید که ممکن است همه UPSها دارای چراغ‌های فوق نباشند. با این حال، همه یا بخشی از این چراغ‌ها در اغلب یوپی‌اس‌ها یافت می‌شوند. در ادامه، درباره رنگ و مفهوم چراغ های یو پی اس اطلاعات بیشتری ارائه خواهیم کرد.

پیشنهاد مطالعه

مفهوم رنگ‎‌های چراغ UPS چیست؟

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تشخیص سلامت یوپی‌اس، توجه به رنگ چراغ‌های وضعیت آن است. رنگ این چراغ‌ها، اطلاعات بسیار خوبی درباره خطا، شرایط خاص و به‌طور کلی عملکرد دستگاه، ارائه می‌کند. آشنایی با معنای این چراغ‌ها، به شما کمک می‌کند که در زمان مناسب برای تعمیر یا رسیدگی به مشکلات UPS اقدام کرده و از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کنید. در ادامه به شما گفته‌ایم مفهوم چراغ های یو پی اس از نظر رنگ چیست:

چراغ سبز

رنگ سبز، رنگ اطمینان و آرامش در UPS است. اگر چراغ‌های وضعیت یوپی‌اس شما سبز است، یعنی برق شهری بدون اختلال وارد UPS می‌شود و دستگاه برق را به‌درستی به تجهیزات متصل منتقل می‌کند. در بعضی از یوپی‌اس‌ها، سبزبودن نشان‌دهنده این است که باتری دستگاه به‌طور کامل شارژ دارد یا UPS در شرایط نرمالی به‌سر می‌برد.

بررسی مفهوم چراغ سبز در UPS
چراغ سبز نشان‌دهنده سلامت کامل UPS و عملکرد صحیح آن است.

چراغ زرد یا نارنجی

اگر چراغ‌های زرد یا نارنجی را مشاهده می‌کنید، باید بدانید که UPS در وضعیت غیرعادی قرار دارد. البته در این حالت دستگاه همچنان به کارکرد عادی خود ادامه می‌دهد، اما اگر شرایط نادیده گرفته شود، ممکن است دستگاه با مشکلاتی جدی مواجه شود. در صورت زرد یا نارنجی‌بودن چراغ، احتمالا دستگاه در حالت بای‌پس قرار دارد یا ممکن است به سرویس دوره‌ای یا تعویض باتری نیاز داشته‌باشد. این رنگ‌ها را باید هشداری جدی برای ورود به فاز پیشگیرانه در نظر بگیرید.

چراغ قرمز

قرمزبودن چراغ‌های یوپی‌اس، یعنی دستگاه با مشکلی جدی مواجه شده‌ و ممکن است نتواند به‌خوبی از تجهیزات متصل‌شده محافظت کند. مواردی مثل بالابودن بیش از حد دما، خرابی قطعات داخلی، خراب‌شدن باتری یا استفاده بیش از حد از توان باتری، باعث قرمزشدن چراغ وضعیت UPS می‌شود. در چنین شرایطی، بهتر است بلافاصله دستگاه را از برق بکشید و تا زمانی که تکنسین یوپی‌اس را بررسی و تعمیر نکرده‌است، از آن استفاده نکنید.

چراغ چشمک‌زن

اغلب چشمک‌زدن چراغ، نشان‌دهنده شرایط موقتی است. برای مثال، ممکن است UPS در حال شارژ باشد یا نوسانی کوتاه‌مدت در جریان برق رخ داده‌باشد. این چراغ معمولا با تثبیت شرایط خاموش می‌شود و به‌معنای بروز خطا نیست. اما اگر دفعات تکرار آن بالا است، نشان‌دهنده اختلال مستمر در جریان برق ورودی است که باید به‌صورت دقیق بررسی شود.

چراغ خاموش

خاموش‌بودن تمامی چراغ‌ها، هشدار بی‌صدایی است که به هیچ عنوان نباید از کنار آن ساده بگذرید. این وضعیت در ساده‌ترین حالت ممکن نشان‌دهنده این است که یا دستگاه خاموش است و یا هنوز روشن نشده‌است. اما اگر مطمئن هستید که UPS به برق وصل است و با این حال چراغ‌ها روشن نمی‌شوند، به احتمال زیاد علت آن خرابی سیستم داخلی، قطعی برق ورودی یا ازکارافتادن باتری است.

پیشنهاد مطالعه

آلارم‌های شنیداری UPS

علاوه بر چراغ‌های وضعیت که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، صداهایی که از UPS شنیده می‌شود نیز می‌تواند اطلاعاتی درباره وضعیت عملکرد یا خطاهای احتمالی در اختیارتان قرار دهد. آلارم‌های شنیداری اغلب به‌صورت بوق‌های متناوب یا ممتد شنیده می‌شوند و نشانه‌هایی از قطعی برق، اضافه‌بار یا کاهش شارژ باتری هستند. با درک درست این صداها، می‌توانید به‌موقع اقدامات لازم را برای بهبود شرایط انجام دهید و از بروز آسیب‌های جدی جلوگیری کنید. در ادامه، آلارم‌های شنیداری رایج در یوپی‌اس‌ها را معرفی و بررسی کرده‌ایم:

بوق بلند و ممتد

این صدا به‌معنای آن است که توان مصرفی تجهیزات متصل‌شده به UPS از حداکثر ظرفیت آن بالاتر است. در این صورت، باید UPS را خاموش کرده و تعدادی از تجهیزات را از آن جدا کنید. سپس، مدارشکن را ریست و دستگاه را دوباره روشن کنید.

بررسی آلارم بوق بلند و ممتد در UPS
این صدا به‌معنای آن است که توان مصرفی تجهیزات متصل‌شده به UPS از حداکثر ظرفیت آن بالاتر است.

دو بوق کوتاه با وقفه

در شرایط قطعی یا نوسانات برق که UPS برق مورد نیاز خود را از باتری تامین می‌کند، این صدا شنیده می‌شود. در این صورت، اگر احتمال می‌دهد که قطعی یا نوسان برق طولانی خواهد شد، بهتر است فایل‌های باز را ذخیره کرده و سیستم‌ها را خاموش کنید.

بوق‌های سریع (هر نیم ثانیه یکبار)

در شرایطی که باتری UPS تقریبا به‌طور کامل تخلیه شده‌است، این صدا شنیده خواهد شد. در این حالت، باید بلافاصله کارها و فایل‌های مهم را ذخیره کرده و بلافاصله سیستم را خاموش کنید.

بوق‌های متناوب (هر 45-15 ثانیه یکبار)

شنیده‌شدن این صدا یعنی دمای دستگاه بیش از حد بالا رفته است و یا تجهیزات وصل‌شده به آن از ظرفیت حداکثری UPS بیشتر است. در این صورت، چند وسیله غیرضروری را از دستگاه جدا کنید. اگر این شرایط همچنان پابرجا بود، بهتر است از یک تکنسین بخواهید که وضعیت سلامت UPS را بررسی کند.

چند بوق کوتاه بلافاصله پس از روشن‌شدن UPS

این آلارم به‌معنای آن است که UPS پس از روشن‌شدن، در حال تست خودکار سیستم است. این شرایط کاملا طبیعی و بخشی از  فرایند راه‌اندازی اولیه دستگاه است. بنابراین، بهتر است این شرایط را جدی بگیرید مگر اینکه به هشدار جدی‌تری ختم شود.

آنچه در مطلب بررسی مفهوم چراغ های یو پی اس گفتیم!

آشنایی با مفاهیم چراغ‌های UPS و آلارم‌های آن، برای افزایش طول عمر و حفظ سلامت دستگاه ضروری است. با شناخت این نشانه‌ها، می‌توانید در زمان مناسب برای رفع مشکل و تعمیر یوپی‌اس اقدام کنید تا از آسیب جدی به تجهیزات مهم و نیز خود دستگاه، جلوگیری شود. در این مطلب، با شما درباره مفهوم چراغ های یو پی اس صحبت کردیم و اطلاعاتی کاربردی درباره هشدارهای صوتی آن در اختیارتان قرار دادیم. اگر در این زمینه تجربه یا نظری دارید، حتما آن را با ما نیز به‌اشتراک بگذارید. برای دریافت مشاوره رایگان درباره خرید یو پی اس می‌توانید با شماره 0218363 تماس بگیرید یا در همین صفحه، درخواستتان را ثبت کنید.

با خرید UPS از کابوس قطعی برق رها شوید!
با خرید UPS از کابوس قطعی برق رها شوید!
نوسانات برق، هزینه‌های هنگفتی را به کسب و کار شما وارد می‌کنند. هزینه‌هایی که ممکن است دائمی بوده و بسیاری از کسب و کارها را برای هیمشه منحل کنند. با صرف هزینه‌ای اندک و خرید UPS، از ضررهای ناشی از قطعی برق و آسیب به تجهیزات الکترونیک جلوگیری می‌کنید. برای خرید UPS یا دریافت مشاوره تخصصی رایگان کلیک کنید.

post
وبینار رایگان از دیوار آتش تا معماری امنیت: نگاهی نو به طراحی فایروال‌ها وبینار رایگان از دیوار آتش تا معماری امنیت: نگاهی نو به طراحی فایروال‌ها

سارا صالحی

سارا هستم، عضو تیم تحریریه فالنیک و یک محتواپیشه که با عشق به کلمات و داستان‌پردازی، به‌مدت 5 سال زندگی در دنیای محتوا را تجربه کرده‌ام و با گواهینامه‌های تخصصی در بازاریابی محتوایی و مترجمی زبان، تلاش می‌کنم تا هر محتوا به یک سفر هیجان‌انگیز برای مخاطب تبدیل شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا