چگونه از یو پی اس استفاده کنیم؟

ساعت 2 بعدازظهر یک روز گرم تابستانی را تصور کنید که در شرکت مشغول به کار هستید و ناگهان برق قطع میشود! از گرما و از کار افتادن کولر و پنکه که بگذریم، این قطعی برق ممکن است باعث آسیب رساندن به سیستمهای شرکت شما و از دست رفتن اطلاعات حساستان شود! ولی نگران نباشید؛ چرا که با استفاده از یو پی اس میتوانید تمام این کابوسها را به دست فراموشی بسپارید و در تمام روزهای سال با خیال راحت به کارهایتان برسید. اما چگونه از یو پی اس استفاده کنیم؟ این سؤالی است که ممکن است برای اکثر افراد پیش بیاید. در این مقاله قصد داریم تا بهطور کامل به این سؤال پاسخ دهیم و شما را با طرز استفاده از یو پی اس آشنا کنیم. از مراحل نصب و راهاندازی گرفته تا اشتباهات رایج در هنگام استفاده از این دستگاه را در ادامه پوشش دادهایم تا هیچ نقطه ابهامی برای شما باقی نماند! پس با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
مراحل نصب و راهاندازی یو پی اس
برای اینکه بتوانید از بهترین عملکرد UPS خود بهرهمند شوید، باید از همان ابتدای نصب، دقت بالایی داشته باشید. مواردی مانند انتخاب محل نصب، بررسی دقیق ظرفیت دستگاه با نیازهای شما و تست اولیه دستگاه اهمیت زیادی دارند و میتوانند روی کیفیت عملکرد یو پی اس اثرگذار باشند. مهمترین مواردی که باید در این رابطه به آنها توجه داشته باشید، شامل موارد زیر میشوند:
مکان مناسب نصب
در اولین قدم، شما باید بهترین مکان برای نصب یو پی اس را انتخاب کنید. اگر یو پی اس در جای درست نصب شود، هم بهتر کار میکند و هم طول عمر بالاتری خواهد داشت. اما بهترین مکان نصب یو پی اس کجاست؟! خبر خوب اینکه با رعایت کردن چند نکته ساده زیر، میتوانید به این سؤال پاسخ دهید؛ حتی اگر هیچ تجربهای از کار کردن با UPS نداشته باشید!
1- محیط خشک و نسبتاً خنک انتخاب کنید
رطوبت یکی از بزرگترین دشمنان دستگاههای الکترونیکی است و به مرور زمان به آنها آسیب میزند. پس یو پی اس خود را در جایی نصب کنید که تا حد امکان از رطوبت دور باشد. همچنین دمای محیطی که انتخاب میکنید، باید بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد باشد. چنانچه محیط بیش از اندازه گرم باشد، ممکن است به باتری UPS آسیب وارد شود. توجه داشته باشید که یو پی اس نباید در معرض نور مستقیم خورشید یا نزدیک به وسایل گرمایشی قرار بگیرد.
2- حواستان به تهویه باشد
موقع نصب UPS به این نکته توجه داشته باشید که این دستگاه هنگام کار گرما تولید میکند؛ پس باید اطراف آن فضای کافی برای گردش هوا وجود داشته باشد. بهطور میانگین بهتر است تا 10 تا 15 سانتیمتر از هر طرفِ یو پی اس خالی باشد تا هوا به خوبی به آن برسد. هیچوقت یو پی اس را داخل کابینت یا فضاهای کاملاً بسته قرار ندهید!
3- سطح صاف و پایدار
یو پی اس حتماً باید روی یک سطح صاف، محکم و پایدار قرار گیرد. لرزشهای احتمالی میتواند روی عملکرد دستگاه تأثیر منفی بگذارد. اگر یو پی اس شما سنگین است، بهتر است تا آن را مستقیماً روی زمین بگذارید. اگر قصد قرار دادن آن را روی میز دارید، مطمئن شوید که میز توانایی تحمل وزن UPS را بهطور کامل داشته باشد.
4- از گرد و غبار و آلودگی اجتناب کنید
جایی را برای نصب یو پی اس انتخاب کنید که تا گرد و غبار کمی داشته باشد. گرد و غبار به مرور زمان به داخل دستگاه نفوذ میکند و قطعات آن را از کار میاندازد. مکانهایی مانند کارگاهها یا آشپزخانه (بهدلیل وجود بخار و چربی بیش از اندازه) برای نصب UPS مناسب نیستند.
5- دسترسی آسان
یو پی اس را جایی نصب نکنید که برای دسترسی به آن زجر بکشید! دسترسی به UPS باید آسان و بدون هیچ مشکلی انجام شود تا در مواقع حساس دچار مشکل نشوید! مثلاً بهتر است تا UPS خود را جایی بگذارید که چراغهای نشانگر آن حتی از کمی فاصله هم قابل دیدن باشد؛ یا در هنگام تعویض باتری نیازی به جابجا کردن آن وجود نداشته باشد.
6- دور از دسترس کودکان
یو پی اس یک دستگاه الکترونیکی است و مستقیماً با برق سروکار دارد. پس بهتر است دور از دسترس کودکان باشد تا خطری آنها را تهدید نکند. بهتر است به محل قرارگیری کابلهای یو پی اس هم دقت داشته باشید تا خطر گیر کردن یا کشیده شدن آنها توسط کودکان از بین برود.
7نزدیک به پریز برق
هرچه UPS به پریز برق نزدیکتر باشد و کابل راحتتر به آن برسد، بهتر است. دقت کنید که استفاده از کابلهای برق بلند یا رابطهای غیراستاندارد به هیچ عنوان توصیه نمیشود. همچنین بهتر است تا فاصله یو پی اس با دستگاههایی که قرار است به آن متصل شوند (مثل مودم، کامپیوتر، سرور و…) تا جای ممکن کم باشد تا برای مدیریت کابلها کار آسانتری در پیش داشته باشید.
بررسی ظرفیت و تطابق با نیاز مصرف
قدم بعدی برای استفاده از یو پی اس، این است که نیازهای خود را بهدرستی بشناسید و مدلی را انتخاب کنید که با این نیازها همخوانی دارد. یکی از موارد هم در این رابطه، ظرفیت یو پی اس است که با واحد VA یا وات مشخص میشود و حداکثر توان دستگاه را نشان میدهد. انتخاب یو پی اس با ظرفیت مناسب اهمیت زیادی دارد؛ چرا که باعث میشود در زمان قطعی برق، دستگاههای متصل به آن بهدرستی کار کنند و خود یو پی اس هم بیش از اندازه تحت فشار قرار نگیرد.
اما کدام ظرفیت یو پی اس برای شما مناسب است؟ برای پیدا کردن جواب این سؤال باید به سراغ محاسبه «نیاز مصرف» برویم که کار اصلاً سخت و پیچیدهای نیست! اول باید لیست دستگاههایی را که میخواهند به یو پی اس متصل شوند، آماده کنید. بعد برچسب روی دستگاه یا دفترچه راهنما آن را ببینید و توان دستگاه (با واحد وات) را یادداشت کنید. در نهایت توان تمام دستگاهها را با هم جمع کنید و عدد نهایی را نیز با 30% یا 40% جمع کنید. ظرفیت یو پی اس شما باید در این محدوده قرار داشته باشد.
بیایید یک مثال بزنیم. فرض کنید قصد دارید یک کامپیوتر 200 وات، یک مانیتور 50 وات و یک مودم 20 وات را به یو پی اس متصل کنید. مجموع توان این دستگاهها 270 وات است که بعلاوه 40% میشود 378. ظرفیت یو پی اس شما باید بین 350 تا 400 وات باشد؛ به همین سادگی!
اتصال ورودی و خروجی
همانطور که تا اینجا دیدیم، طرز استفاده از یو پی اس چندان هم سخت نیست؛ ولی به شرطیکه تمام مراحل را با دقت انجام دهید. یکی از این مراحل، اتصال ورودی و خروجی است. اتصال ورودی مثل شارژ کردن باتری گوشی است! فقط باید یو پی اس را به پریز برق وصل کنید تا همیشه آماده به کار باشد. برای این کار بهتر است مراحل زیر را انجام دهید:
بررسی پریز برق: مطمئن شوید پریز برق شما کاملاً سالم و استاندارد باشد. بهتر است تا این پریز دارای اتصال زمین (ارت) هم باشد. اگر پریز شل است یا لق میزند، هرگز یو پی اس را به آن وصل نکنید.
استفاده از کابل اصلی: در بستهبندی یو پی اسی که خریدهاید، کابل برق هست. حتماً از همان کابل برای اتصال یو پی اس به پریز برق استفاده کنید. کابلهای نامطمئن و غیراستاندارد به دستگاه شما آسیب میزنند.
اتصال یو پی اس به پریز: کابل ورودی یو پی اس را به پریز وصل کنید و مطمئن شوید که کاملاً محکم است.
روشن کردن یو پی اس: حالا دکمه روشن/ خاموش یو پی اس را فشار دهید. پس از روشن شدن چراغ نشانگر یا نمایشگر UPS، دستگاه شما آغاز به کار میکند.

حالا برای استفاده از UPS، باید دستگاههای مورد نظرتان را به آن وصل کنید. برای این کار باید از خروجی یو پی اس استفاده کنید که همان پریزها و سوکتهای موجود روی بدنه دستگاه هستند. این خروجیها اغلب دو نوع هستند: نوع اول به باتری یو پی اس متصل میشود و در زمان قطعی برق، به دستگاه مورد نظر شما برق میرساند. پس اگر میخواهید تا مثلاً کامپیوتر شما در زمان رفتن برق روشن بماند، آن را به این خروجی متصل کنید. نوع دوم حالت حفاظتی دارد و فقط از دستگاه در برابر نوسانات برق محافظت میکند.
در رابطه با اتصال ورودی و خروجی یو پی اس، یکسری نکات ایمنی وجود دارد که باید آنها را رعایت کنید. این نکات عبارتند از:
- دستگاههای پرمصرف مانند یخچال یا کولر گازی را به یو پی اس متصل نکنید؛ مگر اینکه یو پی اس شما بهطور اختصاصی برای این دستگاهها طراحی شده باشد.
- قبل از وصل کردن یک دستگاه، حتماً یو پی اس را خاموش کنید تا از بروز شوک الکتریکی جلوگیری شود.
- مراقب گره خوردن یا کشیدن شدن کابلهای متصل به یو پی اس باشید.
- پیش از اتصال دستگاه جدید به UPS، از سازگاری ظرفیت یو پی اس با نیاز دستگاههای متصل با آن مطمئن شوید.
تست اولیه دستگاه
بعد از وصل کردن کابلهای ورودی و خروجی، یو پی اس شما آماده به کار است. ولی بهتر است اول آن را تست کنید تا خیالتان بابت کار کردن درست آن راحت باشد. بعد از اینکه UPS را روشن کردید، در اولین قدم ببینید که چراغهای نشانگر (یا صفحه نمایشگر) آن روشن شده باشد. این چراغها باید نشاندهنده وضعیت عادی (شامل شارژ باتری یا آماده به کار) باشند. سپس بینید که دستگاههای متصل به یو پی اس بهدرستی کار میکنند.
برای اطمینان بیشتر، این تست ساده را انجام دهید: یو پی اس را با احتیاط از پریز برق بکشید، چند ثانیه صبر کنید و ببینید دستگاههای متصل به آن همچنان روشن میمانند یا خیر. اگر روشن بمانند، همه چیز درست است! حالا میتوانید با خیال راحت به سراغ کارهایتان بروید و دیگر نگران قطعی برق نباشید!
نحوه صحیح استفاده از یو پی اس در شرایط مختلف
طبق گفته APC، استفاده از یو پی اس در محیطهای مختلف امکانپذیر است. از خانه و اداره گرفته تا مراکز داده و محیطهای صنعتی، این دستگاه کاربرد دارد و نیازهای طیف وسیعی از کاربران را برطرف میکند. اما برای اینکه بتوانید به بهترین عملکرد دستگاه خود دست پیدا کنید، باید با نحوه صحیح استفاده از یو پی اس در شرایط مختلف آشنایی داشته باشید. در ادامه چند مورد از پرکاربردترین شرایط استفاده از این دستگاه را بررسی میکنیم.
استفاده در خانه
شما میتوانید از UPS در خانه خودتان استفاده کنید و دستگاههایی مانند کامپیوتر شخصی، مودم، تلویزیون یا کنسول بازی را به آن اتصال دهید. به این ترتیب هر زمان که برق رفت، این دستگاهها روشن میمانند و میتوانید به کار کردن با آنها ادامه دهید. فقط توجه داشته باشید که مدت زمان پشتیبانی باتری یو پی اس خانگی محدود است (اغلب بین 10 تا 15 دقیقه). پس وقتی برق رفت، اقدامات زیر را انجام دهید:
- خیلی سریع کارهای باز خود روی کامپیوتر را ذخیره کنید.
- دستگاههایی را که برایتان اهمیت کمتری دارند، خاموش کنید تا شارژ باتری یو پی اس بیشتر دوام بیاورد.
- اگر قطعی برق بیش از اندازه طولانی شد، بهتر است دستگاههای متصل را خاموش کنید تا باتری UPS بهطور کامل تخلیه نشود.
- پس از وصل شدن برق، باتری یو پی اس اتوماتیک شارژ میشود. حواستان باشد یو پی اس روشن بماند تا شارژ باتری آن تکمیل شود.
برای نگهداری و مراقبت از یو پی اس در خانه باید چند نکته را مدنظر قرار دهید. بهتر است هر چند ماه یکبار، وضعیت یو پی اس را بررسی کنید تا در حالت عادی (شارژ کامل باتری) قرار داشته باشد. همچنین بهتر است تا آن را بهصورت دورهای با یک پارچه خشک تمیز کنید و گرد و غبار را از آن دور نگه دارید. اگر قصد سفر دارید، UPS را خاموش کنید و از پریز بکشید.
در رابطه با نکات ایمنی در هنگام استفاده از یو پی اس خانگی باید گفت که این دستگاه باید دور از دسترس کودکان یا حیوانات خانگی قرار داشته باشد. همچنین اشیای سنگین نباید روی UPS قرار گیرند. ممکن است یو پی اس صداهای عجیب یا بوی غیرعادی از خود تولید کند؛ در این حالت نترسید و سریع با متخصصین تماس بگیرید.

توجه داشته باشید که باتری یو پی اس اغلب 2 تا 3 سال عمر میکند. البته طول عمر باتری به میزان استفاده از دستگاه ارتباط مستقیم دارد. با این حال اگر یو پی اس در زمان قطعی برق کار نکرد یا بوقهای غیرعادی زد، احتمالاً به تعویض باتری نیاز دارد. در مقاله طریقه بستن باتری یو پی اس روش انجام این کار را بهطور کامل به شما آموزش دادهایم.
در شرکت یا اداره
استفاده از یو پی اس در شرکت یا اداره، اغلب برای تأمین برق دستگاههایی مانند سرور اصلی یا کامپیوتر کارکنان انجام میشود. مثلاً میتوانید کامپیوترهای بخش حسابداری را به UPS وصل کنید تا با رفتن برق کارها به تأخیر نیفتد. در زمان قطعی برق در شرکت، بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:
- به کارکنان اطلاع دهید که کارهایشان را روی کامپیوتر ذخیره کنند.
- دستگاههای اضافی (مانند پرینتر یا کتری برقی) را خاموش کنید و اولویت را به سیستمهای حیاتی (مانند سرور) اختصاص دهید.
- اگر قطعی برق طولانی شد، دستگاهها را با احتیاط خاموش کنید تا باتری UPS بهطور کامل تخلیه نشود.
بهطور کلی نقش حفاظتی یو پی اس در اداره بسیار پررنگ است. این دستگاه با کنترل کردن نوسانات برق، از آسیب رسیدن به سرور و کامپیوترها جلوگیری میکند. فقط باید آن را بهصورت دورهای بررسی کنید و وضعیت باتری، چراغهای نشانگر و عملکرد پایدار آن را زیرنظر بگیرید. بهتر است هر 6 ماه یکبار، UPS را تست کنید و از عملکرد سالم آن مطمئن شوید. تمیز کردن مداوم، تهویه مناسب و رعایت نکات ایمنی میتواند طول عمر UPS در اداره را افزایش دهد.
ups با ژنراتور یا بدون ژنراتور
اول بگوییم که یو پی اس با ژنراتور تفاوت دارد. یو پی اس برق را از باتری داخلی خودش تأمین میکند و ژنراتور با سوزاندن سوختهای فسیلی. بسته به شرایط، میتوانید از یو پی اس با یا بدون ژنراتور استفاده کنید.
در صورت استفاده از یو پی اس بدون ژنراتور، باید حواستان باشد که در زمان قطعی برق، UPS تنها منبع پشتیبانیای است که در اختیار دارید! بهعبارت دیگر، اگر شارژ باتری یو پی اس تمام شود تاریکی مطلق در انتظار شما خواهد بود! پس در این حالت، فقط باید دستگاههای ضروری را به UPS متصل و مصرف شارژ باتری دستگاه را مدیریت کنید. اغلب در خانهها یا دفاتر اداری کوچک از یو پی اس بدون ژنراتور استفاده میشود.
اما در ادارات بزرگ، بیمارستانها، مراکز داده و محیطهای حساس، در اکثر موارد از یو پی اس با ژنراتور استفاده میشود. در این حالت UPS بهعنوان پل ارتباطی بین قطع شدن برق و روشن شدن ژنراتور عمل میکند. ژنراتور برای روشن شدن به چند دقیقه زمان نیاز دارد؛ این مدت زمان را یو پی اس پوشش می دهد. به این صورت که پس از رفتن برق، ابتدا UPS برق مورد نیاز را از باتری خود تأمین میکند تا ژنراتور روشن شود. پس از آن وظیفه تأمین برق برعهده ژنراتور خواهد بود.
به همراه تجهیزات حساس (مانند سرورها یا کامپیوترها)
تجهیزات حساس مثل سرورها، کامپیوترهای اصلی، تجهیزات شبکه مانند روترها و سوئیچها و همچنین دستگاههای پزشکی به برق پایدار نیاز دارند. حتی یک لحظه قطعی برق میتواند زیانهای جبرانناپذیری را به این تجهیزات وارد کند. پس باید از یو پی اسهای قویتری برای آنها استفاده کنید. نکات زیر میتواند در این رابطه به شما کمک کند:
- ظرفیت یو پی اس برای تجهیزات حساس باید 30% تا 40% بیشتر از مجموع توان مصرفی آنها باشد.
- زمان پشتیبانی یو پی اس باید تا حد امکان بالا باشد تا فرصت کافی برای ذخیره کردن دادهها یا روشن شدن ژنراتور فراهم بیاید. در صورت نیاز میتوانید از یو پی اس با باتری خارجی استفاده کنید.
- فقط دستگاههای حساس و مهم را به یو پی اس متصل کنید.
- در زمان قطعی برق، چراغهای نشانگر یا نمایشگر یو پی اس را مدام چک کنید تا از میزان شارژ باتری آن مطلع شوید.
- بهطور منظم وضعیت یو پی اس را بررسی کنید و از عملکرد پایدار آن مطمئن شوید.
اشتباهات رایج هنگام استفاده از UPS
تا اینجا بهخوبی با طرز استفاده از UPS آشنا شدیم و نحوه استفاده صحیح از آن در شرایط مختلف را بررسی کردیم. در این بخش قصد داریم تا برخی اشتباهات رایج هنگام استفاده از UPS را نیز به شما معرفی کنیم که رخ دادن آنها میتواند آسیبهای جبرانناپذیری با خود به همراه داشته باشد. تمام افرادی که با یو پی اس کار میکنند، باید به این موارد توجه داشته باشند. اما اشتباهات رایج هنگام استفاده از UPS چیست؟! با ما همراه باشید.

استفاده از ظرفیت بیش از حد
اولین و رایجترین اشتباه موقع استفاده از یو پی اس، توجه نکردن به ظرفیت آن است. شما مجاز نیستید که هر تعداد دستگاهی را که خواستید به UPS وصل کنید! یا نمیتوانید دستگاههای پرمصرفی مثل یخچال را به آن اتصال دهید! در این حالت با مشکل «استفاده از ظرفیت بیش از حد» مواجه میشوید. تحت هیچ شرایطی مجموع توان مصرفی دستگاههای متصل نباید از ظرفیت نامی UPS بیشتر شود؛ در غیر این صورت احتمال خاموش شدن ناگهانی یو پی اس، کاهش عمر باتری، گرمای بیش از حد یا آسیب به دستگاههای متصل وجود دارد.
در صورت بروز این مشکل، ابتدا فوراً دستگاههای غیرضروری را از یو پی اس جدا کنید تا بار به محدوده مجاز بیاید. پس از آن توان مصرفی دستگاههای مورد نظر خود را به دقت بررسی کنید و آن را طبق روشی که در همین مقاله به شما آموزش دادیم، با ظرفیت UPS تطبیق دهید. در نهایت میتوانید در صورت نیاز به خرید یو پی اس و ارتقای آن اقدام کنید.
بیتوجهی به هشدارها
یکی دیگر از اشتباهات رایج هنگام استفاده از یو پی اس، نادیده گرفتن هشدارهای دستگاه است. هر زمان که این هشدارها اتفاق افتاد، بدانید که مشکلی وجود دارد و دستگاه نباید به حال خود رها شود. برخی از کاربران از اهمیت این هشدارها آگاه نیستند و فکر میکنند که «بوق خودش قطع میشه!». اما اینطور نیست و باید برای قطع شدن بوق کارهایی انجام دهید! در ادامه هشدارهای رایج یو پی اس را به شما معرفی میکنیم:
- بوق مداوم یا متناوب: اغلب نشاندهنده اتصال دستگاههای بیش از ظرفیت (اضافه بار)، کم بودن شارژ باتری یو پی اس یا خرابی داخلی است. در این حالت دستگاههای عیرضروری را سریع از یو پی اس جدا کنید.
- چراغ قرمز یا چشمکزن: اغلب به مشکلات جدی مانند خراب بودن باتری، اضافه بار یا نیاز به سرویس اشاره دارد. در این حالت یو پی اس را خاموش کنید، آن را از برق بکشید و با متخصص تماس بگیرید.
- پیامهای نمایشگر: اگر یوپیاس شما دارای صفحه نمایش است، ممکن است با پیامهای Overload (اضافه بار)، Battery Low (کم بودن شارژ باتری) یا Fault (خطا) روی آن مواجه شوید.
- گرمای بیش از حد یا بوی غیرعادی: درست است که این هشدارها رسمی نیستند، ولی نشاندهنده یک مشکل جدی هستند و باید به آنها توجه شود. در این حالت سریع دستگاه را خاموش کنید و با متخصص تماس بگیرید.

دقت کنید که بیتوجهی به هشدارهای UPS میتواند مشکلاتی مانند قطعی ناگهانی، آسیب به یو پی اس، کاهش عمر باتری و خطرات ایمنی را به دنبال داشته باشد.
محل نصب نامناسب
این مورد نیز به یکی دیگر از اشتباهات رایج هنگام استفاده از UPS تبدیل شده است و در بسیاری موارد کاربران به آن توجهی نمیکنند. همانطور که در ابتدای مقاله توضیح دادیم، اولین کاری که برای استفاده از یو پی اس باید انجام دهید، انتخاب محل نصب صحیح است. یو پی اس در محیطهای مرطوب، گرم، پر گرد و غبار و بدون تهویه نمیتواند عملکرد درستی داشته باشد و خیلی زود خراب میشود. پس حتماً نکات مربوط به انتخاب مکان را رعایت کنید. چنانچه برای نصب UPS نیاز به راهنمایی دارید، میتوانید مقاله طریقه نصب یو پی اس را بخوانید.
سؤالات رایج کاربران درباره استفاده از یو پی اس
1. چه دستگاههایی را میتوان به یو پی اس وصل کرد؟
یو پی اس اغلب برای دستگاههای ضروری مانند سرور، کامپیوتر، مانیتور، مودم، روتر، سوئیچ و… مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین برای دوربینهای مداربسته یا کرکره برقی هم میتوان از آن استفاده کرد.
2. چه دستگاههایی را نباید به یو پی اس وصل کرد؟
دستگاههای پرمصرف مثل یخچال یا کولر گازی را نباید به یو پی اس وصل کرد.
3. چه ظرفیت یو پی اسی برای من مناسب است؟
ابتدا باید توان مصرفی دستگاههای مورد نظر خود را از برچسب فنی یا دفترچه راهنمای آنها پیدا و با هم جمع کنید. در ادامه باید عدد نهایی را با 30% یا 40% جمع کنید. ظرفیت یو پی اس شما باید در این محدوده قرار داشته باشد.
4. یو پی اس چقدر میتواند دستگاهها را روشن نگه دارد؟
زمان پشتیبانی یو پی اس به ظرفیت باتری و توان مصرفی دستگاههای متصل بستگی دارد. در یو پی اسهای خانگی، این مدت زمان اغلب 10 تا 15 دقیقه است.
5. چرا یو پی اس من بوق میزند؟
ممکن است مشکلاتی مانند اضافه بار (اتصال دستگاههای زیاد)، کم بودن شارژ باتری یا خراب بودن قطعات داخلی رخ داده باشد. اگر بوق مداوم است، احتمالاً مشکل اضافه بار دارید. اگر بوق کوتاه و ممتد است، احتمالاً شارژ باتری UPS کم است.
6. آیا باید یو پی اس را همیشه روشن بگذاریم؟
بله، بهتر است یو پی اس همیشه روشن و به برق متصل باشد. در این صورت باتری یو پی اس همیشه شارژ خواهد داشت. فقط اگر قصد سفر طولانی مدت دارید، یو پی اس را خاموش کنید.
7. هر چند وقت یکبار باید باتری یو پی اس را عوض کنیم؟
طول عمر باتری یو پی اس اغلب 2 تا 3 سال است. البته این موضوع به شرایط استفاده از یو پی اس و تعداد دفعات قطعی برق بستگی دارد.
8. آیا میتوانم یو پی اس را خودم نصب کنم یا نیاز به متخصص دارم؟
برای یو پی اسهای خانگی کوچک، احتمالاً بتوانید خودتان آن را نصب کنید. اما برای سایر موارد (استفاده در اداره، شرکت، مراکز داده و محیطهای بزرگ) این کار باید توسط متخصص انجام گیرد.
آنچه در رابطه با طرز استفاده از یو پی اس یاد گرفتیم
در این مقاله ابتدا با مراحل نصب و راهاندازی یو پی اس آشنا شدیم و مواردی مانند مکان مناسب نصب، ظرفیت، اتصال ورودی و خروجی و تست دستگاه را با هم بررسی کردیم. در ادامه نحوه صحیح استفاده از یو پی اس در خانه، شرکت یا اداره را عنوان کردیم و با طرز استفاده از آن با یا بدون ژنراتور آشنا شدیم. همچنین چند مورد از اشتباهات رایج هنگام استفاده از UPS را به شما معرفی کردیم. امیدواریم در پایان این مقاله، چگونگی استفاده از UPS را بهطور کامل فرا گرفته باشید. در صورت نیاز به خدمات نصب یا خرید یو پی اس، میتوانید با شماره 0218363 تماس بگیرید و با کارشناسان فالنیک در ارتباط باشید. همچنین اگر در رابطه با استفاده از یو پی اس نیاز به راهنمایی دارید، میتوانید سؤالات خود را در بخش کامنتها مطرح کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت به شما پاسخ دهند.