
در این مقاله به بررسی نکات مهم هنگام خرید M.2 SSD میپردازیم تا با دانش و آگاهی، درایوهای M.2 SSD مناسب خود را انتخاب کنید.

پادکست با موضوع نکات مهم در خرید درایو M.2 SSD
موضوع این پادکست، نکات مهم در خرید درایو M.2 SSD است. سرعت و ظرفیت بالا در ذخیره سازی و انتقال اطلاعات از دغدغههای ما شده پس نیاز به دانش بیشتری در این زمینه داریم. در این پادکست، به بررسی هارد درایوهای M2 SSD و نسل قبلی آنها با عنوان mSATA پرداخته میشود. در ادامه، ویژگیهای M.2 SSD ها را بررسی میکنیم و نکات مهم هنگام خرید M.2 SSD را بیان میکنیم. با موارد استفاده و برخی مدلهای آن نیز میپردازیم.
در پرونده این پادکست به موارد زیر پرداخته میشود:
- معرفی درایوهای M.2 SSD
- معرفی درایوهای mSATA SSD
- مقایسه M.2 SSD و mSATA SSD
- بررسی M.2 SSD از نظر باس و اندازه
- معرفی درایوهای NVMe M.2 SSD
- نکات مهم هنگام خرید درایوهای M.2 SSD
در این پادکست به همراه بخش تخصصی، اخبار تکنولوژی و مناسبتهای ماه را هم میتوانید پیگیری کنید؛ این نسخه پادکست ۳۲ مگابایت حجم و ۳۵ دقیقه زمان دارد. زمانبندی این پادکست در جدول زیر آمده است:
محدوده زمانی | موضوع بحث پادکست |
---|---|
دقیقه ۰۳:۲۰ تا ۰۸:۱۵ | خبرهای ۳۰ روز گذشته دنیای تکنولوژی |
دقیقه ۰۹:۵۰ تا ۲۴:۰۳ | بررسی درایوهای M.2 SSD |
دقیقه ۲۵:۱۸ تا ۳۱:۱۱ | منتخبی از مناسبتهای ۳۰ روز آینده |
محتوای مکمل مبحث “نکات مهم در خرید درایو M.2 SSD”، محتوای “بررسی درایوهای M.2 SSD” است که در این پادکست به آن هم پرداخته شده است.

نکات مهم در خرید درایو M.2 SSD
بسیاری حتی نمیدانند چنین درایوی وجود دارد! در نتیجه باید به چند نکته توجه کنید که ممکن است جایی نتوانید پیدا کنید. در ادامه با ما همراه باشید.
بررسی اندازه فیزیکی:
عرض و به ویژه طول که به میلیمتر است را بررسی کنید تا فضای کافی برای افزودن آن وجود داشته باشد. این نکته خصوصا در لپ تاپ ها مهم است. عرض، اغلب ۲۲ میلیمتر است اما طول، متفاوت است و رایج ترین اندازه آن، ۴۲ میلیمتر، ۶۰ میلیمتر، ۸۰ میلیمتر و ۱۲۰ میلیمتر است.
دانستن باس یا گذرگاه موجود در سیستم:
هنگام ارتقای لپ تاپ و افزایش ظرفیت، تقریبا همیشه درایو M.2 را با درایو M.2 دیگری عوض میکنند. پس مشخصات درایو خارج شده از سیستم را بررسی کنید و ببینید باس آن SATA است یا PCIe. حالا با خیال راحت درایو جایگزین را انتخاب و نصب کنید.
در مورد دسکتاپ، کمی پیچیدهتر است. بعضی اسلاتهای M.2 در مادربورد در همان اسلات، هم از SATA و هم از PCIe پشتیبانی میکنند. برخی فقط از SATA و برخی هم فقط از PCIe M.2 پشتیبانی میکنند. تازه در نوع آخر، همه مادربورد ها از PCIe x4 یا NVMe پشتیبانی نمیکنند. در چنین شرایطی باید ببینید بهترین حالت برای بورد شما چیست و درایو مناسب را انتخاب کنید. باقی قضایا فرقی ندارند: PCIe سرعت بالاتری نسبت به SATA دارد اما برای کاربردهای روزانه، SATA SSD بهتر کار میکند و در بسیاری موارد نسبت به درایو PCIe، تفاوتی ندارد.
چک کردن قابلیت بوت شدن:
اگر برای اولین بار است که M.2 را روی بورد دسکتاپ نصب میکنید، بررسی کنید که آیا نوع باس در M.2 SSD که در نظر دارید، Bootable است یا نه. البته بعید است نیاز به ارتقا BIOS به وجود آید.
مقایسه هزینه هر گیگابایت:
هزینه به ازای هر گیگ، شاخص مهمی است که با استفاده از آن میتوانید قیمت M.2 های مشابه از سازندگان مختلف را مقایسه کنید. انتظار میرود برای مدلهای گذرگاه PCI Express هزینه بیشتری باید پرداخت کنید. قیمت (به دلار) را بر ظرفیت درایو (به گیگابایت) تقسیم کنید تا بتوانید هزینه هر گیگابایت را بدست آورید. به عنوان مثال، هزینه هر گیگابایت برای درایو ۵۰۰ گیگابایتی که ۱۹۹ دلار است، حدود ۴۰ سنت در هر گیگابایت است.
منبع: pcmag.com