به "وبلاگ فالنیک ( ایران اچ پی)" خوش آمدید    |   وبسایت فالنیک (ایران اچ پی)
تماس با فالنیک : 8363-021
قطعات و لوازم جانبیقطعات و لوازم جانبی

هارد ssd چیست ؛ چه انواع و کاربردی دارد؟

در دنیای امروز که سرعت حرف اول را می‌زند، هاردهای سنتی HDD دیگر پاسخگوی نیازهای ما نیستند. کندی، سروصدا و گرمای زیاد از جمله معایبی هستند که ما را به سمت جایگزینی HDD با هاردهای جدیدتر و سریع‌تر SSD سوق می‌دهد. اما هارد SSD چیست و چه مزایایی دارد؟ هارد SSD ( مخفف Solid State Drive) نوع جدیدی از حافظه است که به جای استفاده از دیسک‌های گردان مغناطیسی، از چیپ‌های حافظه فلش برای ذخیره اطلاعات استفاده می‌کند.

در این مقاله فالنیک به‌طور کامل مفهوم حافظه ssd چیست را بیان و نحوه عملکرد، مزایا، معایب، انواع، کاربردها و نکات مهم خرید را بررسی می‌کنیم. اچ پی نیز مدل‌های مختلف این هارد را برای پاسخ به نیازهای کاربران طراحی کرده است برای خرید هارد سرور hp روی لینک کلیک و پس از مقایسه محصولات مختلف، بهترین گزینه را با توجه به نیازتان انتخاب کنید.

خرید هارد سرور hp
هارد سرور قطعه‌ای حیاتی برای حفظ سلامت اطلاعات کسب و کار شماست، بنابراین هنگام خرید هارد برای سرور باید به فروشنده مورد اعتماد و دارای گارانتی مراجعه کنید. فالنیک با بیش از 25 سال سابقه عرضه قطعات و تجهیزات شبکه، فروش هارد سرور hp به صورت تخصصی و با گارانتی معتبر و بهترین قیمت ارائه می‌کند. برای اطلاع از قیمت هارد سرور hp کلیک کنید.
خرید هارد سرور hpتماس تلفنی

حافظه ssd چیست؟

ssd مخفف چیست؟ حافظه ssd مخفف Sold State Drive به معنای درایو حالت جامد است که به مرور زمان واژه درایو جای خود را به حافظه، داده‌است. متاسفانه بسیاری از منابع از اصطلاح هارد SSD برای توصیف این محصولات استفاده می‌کنند که کاملا اشتباه است و نویسندگان به دلیل فقدان دانش فنی در این زمینه از اصطلاح هارد استفاده می‌کنند، واژه هارد به معنای سخت به محصولاتی اشاره دارد که مشتمل بر دیسک‌ هستند.

درایو حالت جامد (Solid State Drive) نسل جدیدی از تجهیزات ذخیره‌ساز است که در کامپیوترهای شخصی و سرورها استفاده می‌شود. ssd مبتنی بر حافظه فلش است و به عنوان جایگزینی برای دیسک‌های سخت مکانیکی سنتی شناخته می‌شود، هرچند در مقایسه با هارددیسک‌های سنتی به‌طور قابل توجهی سریع‌تر است.

فناوری‌های قدیمی ذخیره‌ساز سنتی مثل hdd عملکرد کندی‌تری نسبت به ssd دارند که باعث می‌شوند کامپیوترهای شخصی برای انجام عملیات مختلفی نظیر اجرای برنامه‌های کاربردی عملکرد کندی داشته باشند. ssd به دلیل کم حجم بودن (در نمونه‌هایی که مستقیما روی مادربرد نصب می‌شوند)، سریع بودن در دسترسی به اطلاعات و توان عملیاتی بالا، به شکل محسوسی سرعت کامپیوترهای شخصی را افزایش می‌دهند، به‌طوری که در برخی نمونه‌ها تراشه‌های حافظه موجود در SSD با حافظه دسترسی تصادفی (RAM) قابل مقایسه هستند.

در درایوهای ssd به جای یک صفحه مغناطیسی، فایل‌ها در شبکه‌ای از سلول‌های فلش NAND ذخیره می‌شوند که هر شبکه (بلوک نیز نامیده می‌شود) می‌تواند بین 256 کیلوبایت تا 4 مگابایت اطلاعات را ذخیره کند. کنترلر ssd آدرس دقیق بلوک‌ها را دارد، به طوری که وقتی کامپیوتر فایلی را درخواست می‌کند دسترسی به شکل آنی انجام می‌‌شود و شما در کسری از ثانیه به فایل‌ها دسترسی خواهید داشت. به همین دلیل زمان دسترسی SSD در واحد نانو ثانیه اندازه‌گیری می‌شود.

تاریخچه ssd

سالیان زیادی، داده‌ها روی هارد دیسک‌های مکانیکی ذخیره می‌شدند. درایوهای دیسک سخت (HDD) مبتنی بر قطعات متحرک مانند هد و بازوی مکانیکی هستند که برای خواندن و نوشتن و جمع‌آوری داده‌ها جابجا می‌شوند. قطعات متحرک هارد باعث می‌شود، هارد کامپیوترهای شخصی و سرور نسبت به باقی قطعات با سرعت بیشتری فرسوده شوند.

ssd یا درایو حالت جامد عملکردی کاملا متفاوت دارند. آن‌ها از یک تراشه ساده به‌نام حافظه فلش NAND استفاده می‌کنند که هیچ بخش متحرکی ندارد و زمان دسترسی نزدیک به لحظه دارد. آزمایشات اولیه درباره ssdها از دهه 50 میلادی آغاز شد و تا دهه 1970 و 1980 از این تجهیزات تنها در ابر کامپیوترهای سطح بالا استفاده می‌شد.

این فناوری بسیار گران بود و ظرفیت ذخیره سازی آن در مقایسه با قیمت 5 رقمی که داشت، مقرون به صرفه نبود. ظرفیت ssdهای اولیه تنها 2 تا 20 مگابایت بود.

در گذشته از ssd بیشتر در بخش‌های نظامی و هوافضا استفاده می‌شد و تا دهه 90 میلادی کاربرد چندانی در دستگاه‌های مصرفی نداشتند. یک SSD عمر تقریباً 10 ساله داشت و اوایل دهه 1990 نوآوری‌های سخت‌افزاری باعث افت قیمت SSDها شد. اواخر دهه 2000 میلادی بود که حافظه‌های حالت جامد قابلیت اطمینان بیشتری پیدا کردند و توانستند با سرعت دسترسی قابل قبول خود به تجهیزات خانگی وارد شوند.

حافظه ssd چگونه کار می کند؟

در SSD، اطلاعات روی چیپ‌های حافظه فلش در هم تنیده که از سیلیکون ساخته شده‌اند، ذخیره می‌شود. این چیپ‌ها از ترانزیستورهای گیت شناور (FGT) برای ذخیره بار الکتریکی استفاده می‌کنند. هر FGT یک بیت داده (0 یا 1) را ذخیره می‌کند. بر خلاف هاردهای HDD که از صفحات مغناطیسی برای ذخیره اطلاعات استفاده می‌کنند، SSDها هیچ قطعه متحرکی ندارند.

نحوه خواندن و نوشتن اطلاعات در SSD

  • خواندن اطلاعات: برای خواندن اطلاعات، SSD آدرس بیت مورد نظر را پیدا کرده و سپس بار الکتریکی سلول حافظه مربوطه را بررسی می‌کند. اگر سلول دارای بار الکتریکی باشد، به عنوان 1 تفسیر می‌شود و اگر بار الکتریکی نداشته باشد، به عنوان 0 تفسیر می‌شود.
  • نوشتن اطلاعات: برای نوشتن اطلاعات، SSD ابتدا سلول حافظه مربوطه را پاک کرده و سپس بار الکتریکی جدیدی را بر اساس بیت داده (0 یا 1) به آن اعمال می‌کند.

انواع فناوری ساخت ssd

حافظه‌های ssd بر مبنای فناوری‌های MLC و SLC و TLC و QLC ساخته می‌شوند.

  • در MLC، اطلاعات روی سلول‌های چند لایه نوشته می‌شوند.
  • در SLC، اطلاعات روی سلول‌های تک‌لایه نوشته می‌شوند.
  • در TLC و QLS نیز اطلاعات روی سلول‌های چندگانه نوشته می‌شوند.

حافظه‌هایی که بر مبنای فناوری‌های QLC ،TLC و MLC آماده می‌شوند از نرخ انتقال 2، 3 و 4 بیت در هر سلول استفاده می‌کنند. در حالت کلی حافظه‌های SSD مبتنی بر SLC ظرفیت‌های کمتری ارائه کرده، اما در مقابل ماندگاری بیشتری ارائه می‌کنند. به همین دلیل این مدل حافظه‌ها برای کاربرانی مناسبند که دائما در حال نوشتن اطلاعات هستند. سه مدل دیگر برای کاربردها و کاربران عادی در نظر گرفته شده‌اند.

qlc ssd چیست؟

در مقایسه با فناوری‌های مختلفی که برای ساخت ssdها استفاده می‌شوند، qlc عملکرد بهتری نسبت به نمونه‌های مشابه دارد، زیرا سرعت دسترسی به داده‌ها را بیشتر می‌کند و ظرفیت نوشتن بر مبنای سنجه TBW را چند برابر بیشتر از فناوری‌های دیگر می‌کند. علاوه بر این، ضمن صرفه‌جویی فیزیکی در مکان (نصب در رک) دستیابی به ظرفیت‌های ذخیره‌سازی بیشتر فراهم می‌شود.

به همین دلیل در کاربردهایی نظیر ویرایش فایل‌های ویدیویی، تصویری، انجام بازی‌ها، تعامل با بانک‌های اطلاعاتی و پردازش بزرگ داده‌ها مفید است. حافظه‌های SSD مبتنی بر تراشه QLC که به‌نام حافظه‌های چهار سطحی نیز شناخته می‌شوند و بیان‌گر وجود 4 بیت در یک سلول حافظه هستند چند سالی است به شکل گسترده روانه بازار شده‌اند. به‌طور کلی، حافظه‌های SSD مبتنی بر این فناوری برای بازار سرورها ساخته می‌شوند، هرچند تولیدکنندگانی نظیر سامسونگ حافظه‌های فلش 2.5 اینچی مبتنی بر این فناوری را همراه با فناوری V-NAND برای کاربران عادی طراحی می‌کنند. مزیت اصلی این فناوری بهبود نرخ انتقال داده‌ها، بهینه‌سازی حافظه نهان به منظور انتقال فایل‌های بزرگ، سرعت بیشتر و کاهش قیمت است.

مقایسه انواع تکنولوژی ssd
مقایسه انواع تکنولوژی ssd

مزایا ssd چیست؟

  • سرعت فوق العاده بالا: SSDها می‌توانند اطلاعات را با سرعت چندین برابر سریع‌تر از هاردهای HDD بخوانند و بنویسند.
  • عملکرد روان و بی صدا: SSDها هیچ قطعه متحرکی ندارند، به همین دلیل برخلاف هاردهای HDD که هنگام کار سروصدای زیادی تولید می‌کنند، کاملاً بی‌صدا هستند.
  • مقاومت بالا: SSDها به دلیل عدم وجود قطعات متحرک، در برابر ضربه و لرزش بسیار مقاوم‌تر از هاردهای HDD هستند و احتمال خرابی و از دست رفتن اطلاعات در آنها به طور قابل توجهی کمتر است.
  • مصرف انرژی کم: حافظه ssd به دلیل مصرف برق کمتر، به خنک شدن کمتری نیاز دارند؛ به همین دلیل طول عمر بیشتری دارند.
  • وزن و ابعاد کوچکتر: SSDها به طور قابل توجهی سبک‌تر و نازک‌تر از هاردهای HDD هستند که این موضوع آنها را برای استفاده در دستگاه‌های قابل حمل مانند لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌ها ایده‌آل می‌کند.

هارد ssd چه معایبی دارند؟

مزایای ssd به اندازه‌ای شاخص است که معایب کمتر به چشم می‌آیند و تقریبا در بیشتر موارد مزیت قابل محسوسی نسبت به هارددیسک‌ها دارند. با این‌حال، این رسانه‌های ذخیره‌ساز معایب خاص خود را دارند که از مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد:

1- بازیابی اطلاعات: فرآیند بازیابی اطلاعات در این رسانه‌ها سخت و گاهی دشوار است. درست برعکس هارددیسک‌ها که همواره این احتمال وجود دارد که بخشی از اطلاعات بازگردانده شوند، بازیابی ssd مستلزم شرایط خاصی است. برای آشنایی با فرآیند بازیابی اطلاعات هارد، مقاله “تعمیر هارد و انواع بازیابی و ریکاوری اطلاعات هارد” را مطالعه کنید.

2- عمر مفید: عمر مفید آن‌ها در مقایسه با هارددیسک‌ها کمتر است، اما برای کاربران عادی این موضوع زیاد به چشم نمی‌آید.

3- ظرفیت: درایوهای ssd ظرفیت‌های به مراتب کمتری نسبت به هارددیسک‌ها دارند و انتظار نمی‌رود در کوتاه‌مدت به ظرفیت‌هایی معادل هاردددیسک‌ها دست پیدا کنند. به ویژه آن‌که فرآیند ورود تجهیزات به ایران با کندی و پیچیدگی خاصی همراه است.

4- گران‌قیمت بودن: به‌طور معمول هزینه خرید درایوهای SSD بیشتر از هارددیسک‌ها است و به‌طور مثال، اگر برای خرید یک درایو 250 گیگابایتی یک تا دو میلیون‌ تومان هزینه می‌کنید، با همین مبلغ قادر به خرید یک هارد 1 تا 2 ترابایت هستید. علاوه بر این، با توجه به شرایط حاکم بر بازار ایران، درایوهای ssd با قیمت بیشتری نسبت به بازارهای جهانی به فروش می‌رسند.

معرفی انواع هارد ssd

حافظه‌های ssd فارغ از فناوری و معماری که در ساخت آن‌ها استفاده شده به چهار گروه زیر تقسیم می‌شوند که هر یک کاربردهای خاص خود را دارند:

1. حافظه‌های SSD SATA: این حافظه‌ها که در ابعاد 2.5 اینچی تولید می‌شوند بیشتر در لپ‌تاپ‌ها به کار گرفته می‌شوند. سرعت خواندن و نوشتن این حافظه‌ها به نوع رابط آن‌ها SATA I,II,III بستگی دارد. حافظه‌های SATA III بیشترین سرعت انتقال اطلاعات برابر با 6 گیگابیت بر ثانیه را ارائه می‌کنند.  

2. حافظه‌های SSD mSATA: این مدل‌ حافظه‌ها که ابعاد کوچک‌تری نسبت به نمونه قبلی دارند، باز هم مبتنی بر رابط ساتا هستند و بیشتر در تجهیزات با ابعاد کوچک نظیر تین‌کلاینت‌ها و مینی‌لپ‌تاپ‌ها استفاده می‌شوند.

3. حافظه‌های SSD m2: این گروه از حافظه‌ها سرعت بیشتری در مقایسه با نمونه‌های دیگر دارند و مبتنی بر فناوری NVMe هستند. حافظه‌های m2 قابلیت نصب روی شکاف PCIe را داشته و از 4 خط انتقال داده استفاده می‌کنند که همین موضوع باعث می‌شود نسبت به نمونه‌های دیگر سرعت بالاتری ارائه کنند. پشتیبانی از رابط‌های مختلف نظیر SATA III و PCIe 3.0 و یو‌اس‌بی 3.0 از نقاط قوت این حافظه‌ها در مقایسه با mSATA است. برای مطالعه بیشتر دراین زمینه، مقاله فرق هاردهای m2 و ssd چیست؟ را حتما بخوانید.

4. حافظه‌های SSD NVMe: حافظه‌ SSD که حافظه پر سرعت غیر فرار (NVMe) Nonvolatile Memory Express نام دارد از گذرگاه ارتباطی PCIe استفاده می‌کند. دقت کنید کاراکتر e در پایان این اصطلاح به Express اشاره دارد. در حافظه‌های NVMe ارتباط حافظه حالت جامد با مادربرد به شکل مستقیم است و به همین دلیل سرعت ارسال و دریافت آن به نسبت گذرگاه ساتا بازهم سریع‌تر است.

تنها زمانی قادر به استفاده از این حافظه‌ها هستید که شکاف مربوط به آن روی مادربرد تعبیه شده باشد. استاندارد PCIe 3.0 در هر مسیر ارتباطی قادر است نزدیک به یک گیگابیت بر ثانیه داده‌ها را انتقال دهد. به‌طور مثال، در مدل 970 EVO ساخت شرکت سامسونگ که مبتنی بر معماری چهار کاناله یا چهار خطی است، سرعت انتقال به 3 گیگابیت بر ثانیه می‌رسد که چند برابر بیشتر از هارددیسک‌های عادی است.

بنابراین این حافظه‌ها برای انجام کارهای گرافیکی، ویدیویی یا انجام بازی‌ها بهترین عملکرد را ارائه می‌کنند، زیرا زمان جست‌وجو (Seek Time) در این حافظه‌ها ارتقا پیدا کرده و دسترسی به فایل‌ها را کاملا سریع‌ می‌کند.

SSDهایی که از این نوع اتصال استفاده می‌کنند مبتنی بر استاندارد NVMe هستند که خروجی- ورودی بیشتری در هر ثانیه (IOPS) ارائه کرده و تأخیر به مراتب کمتری نسبت به ساتا دارند. در حالت کلی، NVMe توان عملیاتی پر سرعت حداکثر 16 گیگابایت در ثانیه را ارائه می‌کند که به لطف چند کانال موازی انجام می‌شود که در نهایت حداکثر سرعت 4000 مگابیت بر ثانیه را ارائه می‌کند. یکی از پر کاربردترین نوع استفاده از این حافظه‌ها در کارت‌های گرافیک است که به‌طور مستقیم روی شکاف‌های PCIe 3.0 نصب می‌شوند. اگر می‌خواهید در مورد هاردهای nvme بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله هارد nvme چیست را بخوانید.

5. حافظه‌های SSD PCIe: حافظه‌های SSD PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) نوعی از حافظه‌های SSD هستند که از رابط PCIe برای اتصال به مادربرد استفاده می‌کنند. رابط PCIe به دلیل سرعت انتقال داده بسیار بالا، به SSDهای PCIe اجازه می‌دهد تا به سرعت‌های خواندن و نوشتن فوق‌العاده‌ای دست پیدا کنند و به‌طور قابل توجهی سریع‌تر از هارد دیسک‌های سنتی (HDD) و حتی SSDهای SATA است.

SSDهای PCIe می‌توانند به سرعت‌های خواندن و نوشتن تا 39 گیگابیت بر ثانیه یا بیشتر دست پیدا کنند که آنها را برای کارهایی مانند ویرایش ویدیو، اجرای بازی و برنامه‌های کاربردی حرفه‌ای ایده‌آل می‌کند.

هارد ssd می‌توان براساس نوع درگاه ارتباطی در انواع مختلف SATA، M.2 و … دسته بندی کرد.

پایان عمر ssd چه زمانی است؟

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در مورد حافظه‌های SSD باید به آن دقت کنید طول عمر و پایان طول عمر است. از دو سنجه مهم MTBF و TBW در این زمینه استفاده می‌شود:

  1. سنجه MTBF میانگین زمان بین دو خرابی را نشان می‌دهد و توصیف‌کننده مدت زمانی است که سیستم پس از خرابی آماده به کار می‌شود.
  2. سنجه TBW به میزان اطلاعات قابل نوشتن روی تراشه حافظه بر حسب ترابایت اشاره دارد.

در حالت کلی مقداری که TBW ارائه می‌کند بیشتر از نیاز کاربران عادی است. به‌طور مثال، مقدار 800 ترابایت مشخص شده برای هر حافظه SSD به این نکته اشاره دارد که امکان نوشتن 800 ترابایت اطلاعات روی حافظه بدون به وجود آمدن مشکل فراهم است، هرچند در بیشتر موارد کاربران قبل از رسیدن به پایان عمر حافظه، آن‌ را تعویض یا جایگزین می‌کنند.

برای ‌آن‌که تخمینی در ارتباط با پایان عمر حافظه SSD بزنید، نرم‌افزاری به‌نام CrystalDiskInfo در دسترس‌تان قرار دارد. هنگامی که نرم‌افزار فوق را اجرا کنید، اطلاعاتی در ارتباط با وضعیت سلامت هارددیسک‌ها و حافظه‌های فلش ارائه می‌کند. هنگامی که نرم‌افزار فوق را اجرا می‌کنید در سمت چپ نرم‌افزار وضعیت حافظه (Health Status) را مشاهده می‌کنید که دکمه آبی‌رنگ بیان‌گر وضعیت سالم است. علاوه بر این در سمت راست نرم‌افزار مقدار Host Writes میزان داده‌هایی که روی حافظه نوشته شده است را نشان می‌دهد. این فاکتور به شما نشان می‌دهند چه فاصله‌ای با پایان عمر حافظه فلش دارید.

هارد ssd و hdd چه تفاوتی دارند؟

هاردهای HDD با سابقه‌ای طولانی و قیمتی مقرون به صرفه، گزینه‌ای محبوب برای ذخیره‌سازی اطلاعات حجیم هستند. اما سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات در آنها به مراتب کندتر از هاردهای SSD است و به دلیل وجود قطعات متحرک، سروصدای زیادی تولید می‌کنند و در برابر ضربه و لرزش نیز آسیب‌پذیرتر هستند.

در مقابل، هاردهای SSD با سرعتی خیره‌کننده اطلاعات را جابجا می‌کنند، کاملاً بی‌صدا هستند، مصرف انرژی پایینی دارند و در برابر ضربه و لرزش مقاوم هستند. اما قیمت آنها به طور قابل توجهی از هاردهای HDD بیشتر است و ظرفیت ذخیره‌سازی کمتری نیز دارند.

برای آشنایی بیشتر با این دو پارامتر مقاله مقایسه هارد درایوهای ssd و hdd را مطالعه کنید.

ریکاوری حافظه اس اس دی

به‌طور کلی فرآیند بازیابی اطلاعات حافظه ssd کمی متفاوت از هارددیسک‌ها است. مثلا حافظه‌های ssd داخلی که روی شکاف PCIe نصب می‌شوند شاید امکان بازگرداندن اطلاعات وجود نداشته باشد اما درایوهای ssd اکسترنال وضعیت بهتری در این زمینه دارند.

برای ریکاوری اطلاعات درایو ssd ابتدا باید بدانید که چه عاملی باعث از دست رفتن داده‌ها شده است. اگر اطلاعات از درایو ssd پاک شده‌اند و اطلاعات جدیدی روی درایو ذخیره‌سازی نشده و به اصطلاح اطلاعات رونویسی نشده‌اند، این احتمال وجود دارد که بتوانید با استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی اطلاعات پاک شده را باز گردانید.

ریکاوری حافظه اس اس دی
ریکاوری حافظه ssd هرچقدر هم سخت باشد، در واحد خدمات بازیابی هارد فالنیک به راحتی انجام می‌شود.

EaseUS SSD یکی از ابزارهای بازیابی ssd و یکی از شناخته‌ شده‌ترین گزینه‌ها برای سیستم‌عامل‌های ویندوز و مک است که اجازه می‌دهد با چند کلیک ساده به بازیابی اطلاعات حذف شده از SSD بپردازید. در شرایط خاص متخصصان برای بازیابی اطلاعات مجبور هستند بلوک‌های حافظه را با یکدیگر ترکیب کنند تا سیستم فایلی را بازسازی کرد. این‌کار مستلزم صرف زمان و هزینه است.

برای استفاده از خدمات ریکاوری و بازیابی اطلاعات هارد روی لینک بزنید.

معرفی تولید کنندگان بزرگ هارد سرور ssd

بازار SSD توسط چند شرکت بزرگ تولیدکننده زیر شناخته می‌شود:

  • Crucial
  • Intel
  • Kingston Technology،
  • Micron Technology
  • سامسونگ
  • SanDisk، Seagate Technology
  • SK Hynix
  • Western Digital

این شرکت‌ها چیپ‌ست‌های فلش NAND را تولید و به فروشندگان درایوهای ssd می‌فروشند. همچنین آن‌ها SSDهای برند خود را براساس چیپ‌های فلشی که خودشان تولید کرده‌اند، به بازار عرضه می‌کنند.

در شرایطی‌ که خرید حافظه‌های SSD ساده به نظر می‌رسد، اما نکات ظریفی وجود دارند که توجه به آن‌ها باعث می‌شوند، خرید بهتر و متناسب با نیاز انجام دهید. از نکاتی که لازم است به آن‌ها دقت کنید، باید به موارد زیر اشاره کرد:

  1. نوع فناوری به کار گرفته شده در ساخت: پیشتر به این موضوع پرداختیم.
  2. ابعاد SSD: با توجه به این‌که SSDها در ابعاد 2.5 اینچ تولید می‌شوند (صرف نظر از مدل‌هایی که روی شکاف PCIe نصب می‌شوند)، هنگام جایگزینی آن‌ها به جای هارددیسک‌ها با مشکل روبرو می‌شوید. بنابراین هنگام خرید این مدل SSDها به براکت مخصوصی نیاز دارید تا بتوانید SSD را به جای هارد در کامپیوترهای دسکتاپ قرار دهید. البته برخی از فروشندگان براکت‌هایی در جعبه محصول قرار می‌دهند. با این‌حال بهتر است در این مورد اطلاع کامل کسب کنید.
  3. قابلیت اشکال‌زدایی و رفع عیب: یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که زمان خرید ssd باید به آن دقت کنید، ویژگی اشکال‌زدایی و برطرف کردن خطاها (ECC) است. ویژگی فوق این قابلیت را فراهم می‌کند تا مشکلات عادی را شناسایی کرده و آن‌ها را رفع کرد.
  4. نوع اتصالات پشتیبانی‌کننده: باید نوع درگاه ارتباطی که ssd از آن پشتیبانی می‌کند را مورد بررسی قرار دهید. با توجه به این‌که همه حافظه‌های SSD از اتصالات SATA III پشتیبانی نمی‌کنند، باید به این نکته دقت کنید. به‌طور معمول فناوری SATA III نرخ انتقال 6 گیگابیت بر ثانیه را ارائه می‌کند در حالی که به نسبت نسل‌های قبل از خود که 1.5 و 3 گیگابیت بر ثانیه را انتقال می‌دهند از توان بیشتری برخوردار است.
  5. سرعت اسمی و واقعی: در حافظه‌های SSD حداکثر سرعت نوشتن و خواندن روی حافظه درج می‌شود. البته در بیشتر موارد تولیدکنندگان به سرعت واقعی اشاره‌ای نمی‌کنند، با این‌حال زمان خرید باید به سرعت درج شده روی محصول دقت کنید. برای مشاهده سرعت واقعی خواندن و نوشتن بهتر است به سراغ سایت‌هایی بروید که بنچمارک‌ها را منتشر می‌کنند. در این زمینه بهتر است به فاکتورIOPS که بیان‌گر عملیات ورودی-خروجی بر حسب ثانیه است دقت کنید.
  6. ظرفیت: ظرفیت رابطه مستقیمی با قیمت ssd دارد. هرچه ظرفیت بیشتر شود، قیمت به شکل تصاعدی افزایش پیدا می‌کند، به همین دلیل است که بسیاری از کاربران از خرید SSDها صرفنظر می‌کنند. بدون تردید یک SSD با ظرفیت 1 ترابایت به تمامی نیازهای کاربران پاسخ می‌دهد، با این‌حال هزینه‌ای که برای خرید آن صرف خواهید کرد خیلی توجیه اقتصادی ندارد و در نتیجه این مدل حافظه‌ها بیشتر برای مراکز داده کاربرد دارد. به‌طور معمول اگر یک کاربر عادی هستید ssd با ظرفیت 240 تا 512 گیگابایت پاسخ‌گوی نیازهایتان است. البته به شرطی که از ترکیب ssd و هارددیسک‌ها استفاده کنید.
  7. ضریب اطمینان: ضریب اطمینان و پایداری فاکتور مهمی است که اجازه می‌دهد با خیال آسوده از محصولی که خریداری کرده‌اید استفاده کنید. با توجه به این‌که شرکت‌های مختلفی در زمینه ساخت حافظه‌های SSD فعالیت می‌کنند و هر یک حافظه‌هایی با توان عملیاتی مختلف ارائه می‌کنند، مهم است محصولی که خریداری می‌کنید ضریب اطمینان قابل قبولی داشته باشد. چگونه از این موضوع اطلاع پیدا کنیم؟ پاسخ ساده است. کافی است به سایت‌های ارزیابی محصولات مراجعه کنید و تعداد ستاره‌های تخصیص داده شده به یک محصول را بررسی کنید. به‌طور معمول کاربران و سایت‌ها بر مبنای تجربه و عملکرد به درایوهای ssd امتیاز می‌دهند.
  8. حافظه DRAM: یکی از نکات مهمی که برخی کاربران آن‌ را نادیده می‌گیرند و البته تاثیر مستقیمی بر قیمت حافظه ssd دارد، وجود حافظه dram است. اگر جست‌وجویی درباره حافظه‌های SSD که ظرفیت یکسانی را ارائه می‌کنند انجام دهید تفاوت قیمت شما را متعجب می‌کند. یکی از فاکتورهایی که باعث تفاوت قیمت محسوس انواع حافظه‌های ssd می‌شود عدم وجود DRAM است. در محصولات ارزان‌ قیمت به جای تعبیه این مولفه سخت‌افزار از فناوری SLC Caching استفاده می‌شود تا قیمت محصول کاهش پیدا کند. عدم وجود حافظه باعث می‌شود تا عملکرد SSD به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند، بنابراین پیشنهاد می‌کنیم در زمان خریدن SSD حتما به عبارت DRAM Less به معنای فاقد حافظه اصلی دقت کنید. اگر روی محصولی عبارت فوق را مشاهده کردید، بهتر است از خرید آن صرف‌نظر کنید.
پیشنهاد مطالعه

سوال های پر تکرار

1- هارد ssd در بازی چه تاثیری دارد؟

کامپیوترهایی که برای گیمینگ ساخته می‌شوند باید از تجهیزات به‌روز و قدرتمندی استفاده کنند تا کاربران تجربه خوبی از بازی به دست آورند. یکی از مهم‌ترین تجهیزاتی که باعث روان شدن انجام بازی‌ها می‌شود رسانه ذخیره‌ساز است. به‌طور مثال، اگر یک بازی قدرتمند مثل دووم (Doom) را روی یک هارددیسک سنتی نصب کنید، دست‌کم چند دقیقه طول می‌کشد تا بازی به‌طور کامل بارگذاری شده و آماده استفاده باشد. علاوه بر این، هر زمان یک مرحله از بازی را تمام می‌کنید باز هم باید مدت زمانی را صبر کنید تا مرحله بعدی از دیسک خوانده شده و در حافظه قرار گیرد.

این مشکل در ssd وجود ندارد، زیرا آن‌ها عملکرد سریعی دارند و در کسری از ثانیه اطلاعات را به درون حافظه اصلی منتقل می‌کنند. به همین دلیل زمانی که قرار است اطلاعاتی مثل بافت‌ها، نقشه‌ها، سطح‌ها، شخصیت و… خوانده و بارگذاری شوند شما هیچ‌گاه متوجه این موضوع نخواهید شد.

2- نحوه تشخیص هارد ssd در ویندوز 7 چگونه است؟

‌بهترین روش تشخیص حافظه SSD در ویندوز 7 به‌کارگیری ابزار پاورشل است. برای این منظور به ترتیب زیر عمل کنید:

  1. در کادر جست‌وجوی ویندوز عبارت PowerShell را تایپ کرده و کلید اینتر را فشار دهید.
  2. دستور Get-PhysicalDisk را تایپ کنید. دستور فوق درایوهای موجود روی سیستم را بررسی می‌کند.
  3. در مقابل ستون MediaType نوع درایو را قید می‌کند. اگر درایوی از نوع SSD پیدا کند در ستون مربوطه ssd را می‌بینید.
نحوه تشخیص حافظه SSD در ویندوز 7
استفاده از powershell ویندوز برای تشخیص حافظه ssd در ویندوز 7

3- از کجا بفهمیم لپ‌تاپ SSD دارد؟

برای تشخیص حافظه ssd در یک سیستم به ویژه زمانی که قصد خرید لپ‌تاپ جدیدی را دارید، باید این موضوع را خودتان بررسی کنید. روش‌های مختلف تشخیص حافظه ssd عبارتند از: استفاده از پاورشل، مولفه دیسک دیفرگ یا ابزارهای سنجش عملکرد سخت‌افزار.

اگر قصد خرید سیستم تازه‌ای دارید بهترین گزینه ابزار Defragment and Optimize Drive است. هنگامی که ابزار فوق را اجرا کنید به‌طور خودکار نوع درایوهای نصب شده روی سیستم در بخش Media Type نشان داده می‌شود. اگر مقابل درایو عبارت Soild State Drive نوشته شده باشد یعنی پارتیشن از نوع ssd است، در حالی که مقابل درایوهای دیگر عبارت Hard Disk Drive نوشته می‌شود.

ریکاوری حافظه اس اس دی
تشخیص حافظه ssd در کامپیوتر و لپتاپ

هارد ssd ؛ انتخابی هوشمندانه برای دنیای دیجیتال

در دنیای پرشتاب امروز، سرعت و عملکرد حرف اول را می‌زنند. هاردهای SSD (درایوهای حالت جامد) با ارائه سرعتی باورنکردنی، عملکردی بی‌نظیر و دوام فوق‌العاده، انقلابی در دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات به پا کرده‌اند.

در این مقاله فالنیک، گفتیم ssd چیست چه مزایا و معابی دارد. همچنین انواع هارد ssd را معرفی و مقایسه آن با هارد دیسک‌های سنتی را بیان کردیم. در ادامه، به چند نکته کلیدی در مورد هارد SSD اشاره می‌کنیم:

  • سرعت: SSDها تا 39 گیگابیت در ثانیه یا بیشتر سرعت دارند و از HDDها سریعتر هستند.
  • عملکرد: SSDها نه تنها سریع‌تر از HDDها هستند، بلکه زمان پاسخگویی بسیار پایینی نیز دارند.
  • مصرف برق: SSDها به طور کلی مصرف برق کمتری نسبت به HDDها دارند.

در پایان پیشنهاد می‌کنیم در صورتی خرید هارد برای سرور جزو دغدغه‌های شماست، از مشاوره رایگان کارشناسان فالنیک از طریق کلیک روی لینک یا تماس با شماره  02154591936 استفاده کنید.

خرید سرور hp در فروشگاه فالنیک
فروش سرور hp در فالنیک با گارانتی معتبر و مشاوره رایگان تخصصی انجام می‌شود. برای اطلاع از قیمت سرور hp و خرید سرور hp از فروشگاه فالنیک دیدن کنید.
خرید سرور hpتماس تلفنی

4.8/5 - (5 امتیاز)
وبینار صفر تا صد میکروتیک از مدیریت هزینه تا امنیت بالاتر صفر تا صد میکروتیک از مدیریت هزینه تا امنیت بالاتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا