7 مورد از بهترین نرم افزارها برای مدیریت مالی شرکت

امروزه مدیریت مالی یک کسبوکار، فراتر از صرفا ثبت هزینهها و درآمدها است. به همین دلیل، به ابزارهایی نیاز دارید که چشماندازی یکپارچه و جامع از وضعیت مالی کسبوکارتان ارائه کرده و به شما کمک کنند تصمیمهای استراتژیکتری بگیرید. نرمافزارهای مدیریت مالی، یکی از این ابزارها هستند. این نرمافزارها بهخوبی با انواع CRM از جمله CRM مایکروسافت یکپارچه میشوند و مدیریت کسبوکار را سادهتر میکنند.
درصورتیکه هنوز در سازمانتان از این ابزارها استفاده نمیکنید و میخواهید با بهترین نرم افزارها برای مدیریت مالی آشنا شوید، این مطلب را تا انتها دنبال کنید. در ادامه، ابتدا اهمیت استفاده از این ابزارها را مورد بررسی قرار میدهیم و سپس، 5 تا از بهترین نرمافزارها برای مدیریت مالی شرکت را معرفی میکنیم. در بخش پایانی نیز با شما درباره نکات مهمی صحبت خواهیم کرد که هنگام انتخاب این نرمافزارها باید به آنها توجه کنید. حتما تا انتها با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
چرا استفاده از نرمافزارهای مدیریت مالی مهم است؟
اگر صاحب کسبوکار یا مدیر یک بخش از سازمانی بزرگ باشید، حتما بهخوبی میدانید که دقت در محاسبات مالی و تصمیمگیری استراتژیک بر اساس آن، تا چه اندازه میتواند موفقیت کسبوکارتان را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل در کنار ابزارهایی مثل نرمافزار CRM، باید از نرمافزارهای مدیریت مالی نیز استفاده کنید. در زیر، مهمترین مزایای استفاده از این نرمافزارها را معرفی کردهایم:
- دسترسی لحظهای به اطلاعات مالی و مشاهده سود، ضرر و جریان نقدینگی
- مدیریت معاملات مشتریان
- ارسال خودکار فاکتور به مشتری و پیگیری پرداختها
- کاهش خطاهای انسانی و حسابداری
- ثبت خودکار تراکنشها و کاهش کاغذبازی
- دستهبندی خودکار درآمدها و هزینهها برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی
- خودکارسازی فرآیندهای مالی و صرفهجویی در زمان و هزینه
بهترین نرم افزارها برای مدیریت مالی
در ادامه، تعدادی از بهترین نرمافزارها برای مدیریت مالی شرکتها را معرفی کردهایم. در این فهرست 5تایی، هم نرمافزار ایرانی معرفی کردهایم و هم نرمافزار خارجی:
1. نرمافزار Xero
اگر دنبال یک نرمافزار مدیریت مالی ساده، منعطف و مقرونبهصرفه هستید، Xero یکی از بهترین گزینهها برای شما است. این ابزار، با قابلیتهایی مثل تولید گزارش، ثبت خودکار سوابق مالی، محاسبه هزینهها، مدیریت موجودی و سفارشات فروش، بهرهوری را در سازمان شما افزایش داده و با کاهش ورود دستی اطلاعات، احتمال بروز خطاهای انسانی را نیز بهحداقل میرساند. در زیر، مزایا و معایب این نرمافزار را ارائه کردهایم:
مزایا
- رابط کاربری ساده و کاربرپسند
- قابل اجرا روی دستگاههای مختلف
- یکپارچگی عالی با سایر ابزارهای مالی و نرمافزارهای فروش
- مناسب برای کسبوکارهای کوچک و متوسط
معایب
- فاقد قابلیتهای پیشرفته برای تیمهای بزرگ
- محدودیت در تعداد تراکنش در نسخه پایه

2. نرمافزار مدیریت مالی رای دانا
اگر از بین بهترین نرم افزارها برای مدیریت مالی، گزینههای داخلی را ترجیح میدهید، نرمافزار رای دانا میتواند گزینه مناسبی برایتان باشد. این ابزار به شما کمک میکند تا عملیاتهای مالی خود را بهتر مدیریت کنید و در نتیجه، تصمیمات استراتژیکتر و پربازدهتری بگیرید. مدیریت دفتر کل، حسابهای پرداختی و دریافتی، بودجهبندی، پیشبینی، مدیریت جریان نقدی و ارائه گزارشهای مالی، بخش از قابلیتهای این نرمافزار هستند. در زیر، مهمترین مزایا و معایب رای دانا را به شما معرفی کردهایم:
مزایا
- رابط کاربری ساده
- یکپارچگی با سایر سیستمهای ERP
- مناسب برای کسبوکارهای کوچک و بزرگ
- قابلیت سفارشیسازی
معایب
- هزینه نسبتا بالا برای کسبوکارهای کوچک

3. نرمافزار Microsoft Dynamics 365 Finance
این نرمافزار، یکی از زیرمجموعههای راهکارهای سازمانی شرکت مایکروسافت است. درصورتیکه شما هم مثل بسیاری از سازمانهای دیگر از CRM مایکروسافت استفاده میکنید، Microsoft Dynamics 365 Finance با یکپارچگی عالی با این سیستم، امکانات بسیار جامعی را برای مدیریت منابع مالی شرکت در اختیارتان قرار میدهد. از جمله قابلیتهای این نرمافزار میتوانیم به مواردی مثل مدیریت زنجیره تامین، است یکپارچگی کامل با سایر سیستمها، ارائه گزارشها و تحلیلهای پیشرفته، فضای کار اختصاصی برای هر فرد و… از جمله مهمترین قابلیتهای این نرمافزار هستند. در زیر، میتوانید تعدادی از مهمترین مزایا و معایب این نرمافزار مدیریت مالی را ارائه کردهایم:
مزایا
- استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود فرایندها و تصمیمات تجاری
- قابلیت سفارشیسازی بالا
- دسترسی آنی و لحظهای به دادههای مالی
معایب
- هزینه نسبتا بالا برای کسبوکارهای کوچک
- نیازمند زمان و منابع برای آموزش کارکنان

4. نرمافزار Expensify
از دیگر ابزارهای خارجی که میتوانیم آن را در دسته بهترین نرم افزارها برای مدیریت مالی قرار دهیم، Expensify است. با این نرمافزار، شما میتوانید هزینههای روزمره و رسیدهای مالی خود را بهراحتی مدیریت کنید. مهمترین ویژگی Expensify این است که امکان اسکن رسیدها و یا آپلود رسیدهای پرداخت از گوشی همراه را فراهم میکند تا مدیریت و حسابداری پرداختها راحتتر و دقیقتر انجام شود. بهعلاوه، از تراکنشها نیز گزارشهایی دقیق ارائه میکند. مهمترین مزایا و معایب این ابزار را میتوانیم بهصورت زیر خلاصه کنیم:
مزایا
- یکپارچگی با سایر پلتفرمها
- پشتیبانی از GPS برای سفرهای کاری
- قابلیت آپلود هزینهها و رسیدها از طریق موبایل
- قابلیت اسکن هوشمند رسیدها
معایب
- پایینبودن سرعت اسکن رسیدها
- رابط کاری نسبتا دشوار

5. نرمافزار سپیدار
سپیدار، محصولی از شرکت همکاران سیستم است. این نرمافزار، یک سیستم مالی یکپارچه ارائه میکند و با قابلیتهای بالای خود، گزینه محبوبی برای بسیاری از کسبوکارهای کوچک و متوسط است. از جمله این قابلیتها میتوانیم به مواردی مثل ثبت حقوق و دستمزد کارمندان، مدیریت انبار، بدیل ارزهای مختلف به ارز پایه و قیمتگذاری کالاها به روش میانگین وزنی و… اشاره کنیم. بهعنوان مهمترین مزایا و معایب نرمافزار سپیدار میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:
مزایا
- دسترسی آسان و راحت به امکانات نرمافزار
- نصب و راهاندازی ساده
معایب
- سرعت پایین در مقایسه با سایر نرمافزارهای حسابداری
- کاربردینبودن برای کسبوکارهای بزرگ

6. نرمافزار تدبیر
بهعنوان یکی دیگر از بهترین نرم افزارها برای مدیریت مالی، باید تدبیر را نام ببریم. بیش از 20 سال از توسعه و تولید این نرمافزار میگذرد و بهدلیل قابلیتهای گسترده، در شرکتهای بسیاری در ایران و خاورمیانه مورد استفاده قرار میگیرد. شرکتهای بزرگی چون گلدیران و سامسرویس، از جمله شرکتهایی هستند که برای مدیریت منابع مالی خود از این نرمافزار استفاده میکنند. در زیر، مهمترین مزایا و معایب این نرمافزار را به شما معرفی کردهایم:
مزایا
- امکان چاپ سریع انواع فرم و سایر اطلاعات
- پشتیبانی فنی تا 10 روز بعد از اتمام قرارداد
معایب
- ضعف در بهروزرسانی
- بروز مشکل در واردکردن اطلاعات و خروجیگرفتن از آنها

7. نرمافزار FreshBooks
این نرمافزار، یک سرویس ابری است که برای کسبوکارهای کوچک طراحی شدهاست. این نرمافزار به شما کمک میکند که بهراحتی فرایندهای حسابداری و پرداخت را بهصورت خودکار انجام دهید و بهراحتی مراحل ایجاد و صدور فاکتورها را پیگیری کنید. کار با FreshBooks بسیار ساده است و با قابلیتهای خود به شما کمک میکند که فرایند صدور صورتحساب و پرداخت را بهبود دهید.
مزایا
- سهولت استفاده و راهاندازی اولیه
- ارسال یادآوریهای خودکار برای پرداختهای دیرهنگام
- یکپارچگی عالی با سایر سرویسها
معایب
- محدودیت در دسترسی به بعضی قابلیتها در اپلیکشن موبایلی
- غیر قابل استفاده برای کسبوکارهای بزرگ

در انتخاب بهترین نرم افزارها برای مدیریت مالی به چه نکاتی توجه کنیم؟
اگر در پروسه انتخاب یک نرمافزار مالی خوب برای شرکتتان هستید، باید گزینهای را انتخاب کنید که هم نیازهای فعلی سازمانتان را برآورده کند و هم قابلیت مقیاسپذیری داشتهباشد. بهعلاوه، باید موارد دیگری را هم مد نظر قرار دهید که در ادامه 5 مورد از آنها را معرفی کردهایم:
1. تناسب با بودجه شرکت
در اولین قدم، باید بهطور دقیق بدانید که شرکت شما چه میزان بودجهای را برای خرید نرمافزار مدیریت مالی در نظر گرفتهاست. قیمت این نرمافزارها با توجه به قابلیتهای درونبرنامهای، تعداد کاربران و یکپارچگی با سایر نرمافزارهای سازمانی متغیر است. بهعلاوه، باید هزینههای مربوط به راهاندازی اولیه، نرخ اشتراک ماهانه و سالانه و هزینههای پشتیبانی را هم در نظر بگیرید.
2. امنیت اطلاعات مالی
بهترین نرم افزارها برای مدیریت مالی باید از قابلیتهای امنیتی پیشرفتهای مانند رمزگذاری دادهها، احراز هویت چندمرحلهای و… پشتیبانی کنند. همچنین، این نرمافزارها باید سطوح دسترسی مختلفی را برای کارمندان در نظر بگیرند تا فقط افراد خاصی بتوانند به دادههای حیاتی و حساس دسترسی داشتهباشند. بهعلاوه باید باید بهطور منظم از اطلاعات بکاپ بگیرند تا حفاظت از اطلاعات مهم به بهترین شکل انجام شود.
3. مقیاسپذیری
بهطور قطع، کسبوکار شما بهمرور زمان رشد کرده و نیازهای مالی آن نیز تغییر پیدا میکند. بنابراین، باید نرمافزاری را انتخاب کنید که در صورت لزوم بتوانید به آن قابلیتهای جدید اضافه کنید یا ظرفیت کاربران را افزایش دهید. در غیر این صورت، ممکن است در آینده مجبور شوید از نرمافزار دیگری استفاده کنید که این مسئله بسیار پرهزینه و زمانبر است.
4. پشتیبانی از فناوری ابری
نرمافزارهای مدیریت مالی به دو صورت تحت وب (ابری) و نصب روی سرورهای داخلی شرکت (On-Premise) عرضه میشوند. دسترسی آسان، بهروزرسانی خودکار و پایینبودن هزینههای راهاندازی اولیه و نگهداری، از مزایای خرید نرمافزارهای مالی ابری هستند. در مقابل، نرمافزارهای On-Premise نیز به شما کمک میکنند کنترل بیشتری روی دادههایتان داشتهباشید. بنابراین، باید با توجه به اولویتهای سازمانی و بودجهای که برای خرید این نرمافزارها کنار گذاشتهاید، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
5. برخورداری از قابلیت خودکارسازی فرایندها
بهترین نرم افزارها برای مدیریت مالی، باید فرایندهای حسابداری و مالی از جمله ارسال فاکتور، مدیریت جریان نقدینگی و… را تا حد امکان خودکار کنند. هر چه میزان این اتوماسیون بیشتر باشد، خطاهای انسانی کاهش و بهرهوری افزایش پیدا میکند. حتی بعضی نرمافزارها قابلیتهای پیشرفتهتری برای تایید تراکنشها و مدیریت زنجیره تامین مالی نیز دارند که بهرهوری و کارایی تصمیمهای مالی را بهحداکثر میرسانند.
نرمافزارهای مدیریت مالی، ابزاری حیاتی برای ارتقا و پیشرفت کسبوکار!
در این مطلب، 7 مورد از بهترین نرم افزارها برای مدیریت مالی را معرفی کردیم و نکات مهمی را که در خرید این نرمافزارها باید مد نظر قرار دهید، مورد بررسی قرار دادیم. اگر در شرکتتان از نرمافزار CRM استفاده کنید، مدیریت منابع مالی کارآمدتر و سادهتر خواهد شد. درصورتیکه در شرکت شما هنوز سیستم CRM پیادهسازی نشدهاست، توصیه میکنیم همین حالا با شماره 0218363 تماس بگیرید و درخواست خود را برای دریافت نسخه رایگان نرمافزار CRM مایکروسافت ثبت کنید. به فهرست 7 تایی ما چه نرمافزاری را اضافه میکنید؟ تجربیات خود دررابطهبا استفاده از نرمافزارهای مدیریت مالی را با ما نیز بهاشتراک بگذارید.