
برای اینکه خیال ما از مکان قرارگیری اطلاعاتمان راحت باشد باید از سخت افزارها و دستگاههایی استفاده کنیم که در وضعیت مطلوب و مناسبی باشند ضمن اینکه هر چند ما از اطلاعاتمان بکاپ تهیه میکنیم ولی همین بکاپ ها هم باید بر روی هارد دیسک ها و دیگر ابزار ذخیره سازی مناسب قرار گیرند.
اگر از تاریخ تولید هارد دیسک های شما زمان زیادی گذشته، آن هارد دیسک دیگر قابل اعتماد نیست چرا که Firmware هاردها خودشان امکان وجود و یا ورود بدافزارها و نرم افزارهای تخریبگر را زیاد میکنند. پس اگر تاریخ گارانتی هارد دیسکی تمام شد و یا زمان مصرف بهینه آن تمام شده، حتما حتما آن هارد دیسک را عوض کنید. این بدین معنی نیست که این هارد دیسک ها را دور بیندازیم بلکه مکانش را عوض کنیم و برای دیتاهایی استفاده کنیم که اهمیت کمتری دارند مثلا در شرکتها فایل شیرینگهایی استفاده میشود که اگر زمانی برای آنها اتفاقی هم بیفتد، Data Loss نداریم و یا اگر زمان Allocation سکتور پایین بیاید، خیلی اهمیتی پیدا نمیکند.
اگر از تاریخ تولید هارد دیسک های شما زمان زیادی گذشته، آن هارد دیسک دیگر قابل اعتماد نیست
کارایی در هارد دیسکهایی با ساختار فیزیکی مغناطیسی بر اساس میزان کارکردشان تغییر میکند. بر خلاف تصور عموم اگر یک هارد دیسک مغناطیسی را طی بازه زمانی طولانی استفاده نکنید، با گذشت زمان، صفحات آن حالت مغناطیسی خود را از دست میدهد و کم کم سکتورهای این هارد دیسک شروع به کند شدن و Delay دادن میکنند.
چنین هارد دیسکی اصلا برای سرورهایی که Allocation Time سریع لازم دارند مانند سرورهای دیتابیس و سرورهای اتوماسیون، و یا سیستمهایی که فایل بیس کار میکنند مانند VoIPها و Asteriskها، که Allocation Time در آنها باید نزدیک ۲ میلی ثانیه باشد، مناسب نیست. حتما باید هارد دیسک به روز بوده و دارای Firmware به روز باشد و از تاریخ تولید آن زمان زیادی نگذشته باشد و یا حتی اگر امکان دارد از SSD استفاده شود.
متاسفانه در متن بالا و صحبت جناب اعلم ملکی از واژه فریم ور استفاده شده است که بهتر است اصلاح شده و از واژه صحیح فیرم ور (firmware) استفاده گردد.
برگردان واژه Firmware قاعدتا به صورت فیرمور باید باشد اما با گوگل کردن این کلمه، نتایج سرچی مبتنی بر فریمور به دست میآید که نشان از جا افتادن فریمور به جای فیرمور در دنیای تکنولوژی به زبان فارسی دارد.