هر آنچه لازم است درباره قطعات پلاتر بدانید
یادداشت ویراستار: این مطلب در مهر 1401 توسط کارشناسان پرینتر و ماشینهای اداری فالنیک، بررسی و تایید شده است.
آیا شما هم برای چاپ گرفتن بنرهای تبلیغاتی یا نقشههای سازمانی خود از پلاتر استفاده میکنید؟ آیا با قطعات پلاتر و نحوه کار هر قطعه آشنا هستید؟
در این مقاله فالنیک همراه با ما باشید تا هرآنچه که لازم است درباره قطعات پلاتر بدانید را به زبان ساده به شما آموزش دهیم. این نکات به شما در زمان خریدن پلاتر کمک میکند. همچنین در صورتیکه دستگاه را خریداری کرده باشید باید با این قطعات آشنا باشید تا بتوانید اقدامات درستی برای تعمیر و سرویس پلاتر خود انجام دهید.
خوشبختانه در فروشگاه فالنیک پلاترها در مدلها و برندهای مختلف وجود دارد برای دریافت قیمت پلاتر برندهای مختلف و به ویژه پلاتر hp میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
- صفحه کنترل یا صفحه کلید
- صفحه نمایش یا پنل
- پورت USB
- دکمه پاور
- جای کارتریج
- رول دستگاه
- کارتریج
- بردهای پلاتر
- برد رول باز کن
- برد سر هد
- برد دیسپلی
- برد اینفرارد هیتر
- مگنت هوا
- هد پلاتر
- چرخ
آشنایی با قطعات پلاتر
پلاترها هم مانند پرینترها و سایر محصولات چاپ از قطعات مختلفی ساخته شدهاند. استفاده نادرست یا عدم رسیدگی به قطعات پلاتر میتواند منجر به خرابی و کار نکردن دستگاه شود. در نتیجه باید با هر قطعه و نحوه کار آنها آشنا باشید تا بتوانید به بهترین شکل از دستگاه استفاده کنید.
صفحه کنترل یا صفحه کلید
اولین قطعهای که در همه پلاترها وجود دارد و با نگاه اول به دستگاه به چشم میخورد، صفحه کنترل یا صفحه کلید پلاتر است. به کمک این صفحه میتوانید فرمان دلخواه خود را به برد دستگاه ارسال کنید.
صفحه نمایش یا پنل
در اکثر پلاترها در کنار صفحه کنترل دستگاه، صفحه نمایش یا پنل قرار دارد. از این قسمت میتوانید اطلاعات کلی مربوط به پلاتر، تنظیمات چاپ و وضعیت دستگاه را بررسی کنید. از طرفی به کمک این پنل میتوانید خطاهای نمایش داده شده دستگاه را برطرف کنید.
پورت USB
به کمک این قسمت میتوانید فلش یا انواع حافظه جانبی را به پلاتر متصل کرده و اطلاعات را از روی آن مستقیم چاپ کنید.
دکمه پاور
از طریق کمک پاور روی پلاتر، میتوانید در زمان دلخواه دستگاه پلاتر را خاموش یا روشن کنید.
استفاده نادرست یا عدم رسیدگی به قطعات پلاتر میتواند منجر به خرابی و کار نکردن دستگاه شود.
جای کارتریج
در گوشههای دستگاه پلاتر، قسمتی برای قرار دادن کارتریجها تعبیه شده است. میتوانید از این قسمت به کارتریجهای دستگاه دسترسی داشته باشید و به راحتی آنها را تعویض کنید.
رول دستگاه
در بیشتر پلاترها دو رول رول برای پلاتر وجود دارد. یک رول در قسمت بالای و یک رول در قسمت پایین پلاتر قرار دارد. در این قسمت رولهای پارچهای، کاغذی و … برای چاپ قرار داده میشود.
کارتریج
به کمک کارتریج، کار چاپ در پلاتر انجام میشود. به طور کلی در پلاترها بسته به نوع دستگاه از دو مدل کارتریج استفاده میشود.
در پلاترهای لیزری از کارتریجهای پودری و در پلاترهای جوهرافشان از کارتریجهای جوهری نصب میشود.
اما خود جوهر کارتریجها انواع مختلفی دارد که در ادامه آنها را توضیح میدهیم:
Dye
جوهری که از آب تشکیل شده است پس در مقابل آب و نور خورشید مقاومت ندارد و در مجاورت آنها کیفیت خود را از دست میدهند.
Pigment
جوهر پیگمنت بیشتر از روغن تشکیل شده و در مقابل آب و نور خورشید مقاومت زیادی دارد. این دستگاهها بیشتر برای آتلیههای عکاسی و … که باید چاپ چندسال دوام داشته باشد، کاربرد دارد.
Sublimation
این مدل از جوهرها بیشتر برای چاپ و طراحی لباس کاربرد دارد.
بردهای پلاتر
یکی از مهمترین قطعات پلاتر، برد است. به کمک برد انواع فرمانها به قسمتهای مختلف میرسد.
برد رول باز کن
این برد سرعت باز شدن رول را بر اساس سرعت دستگاه تنظیم میکند.
برد سر هد
این بردها روی هدهای دستگاه نصب میشود.
برد دیسپلی
این برد مربوط به صفحه نمایش دستگاه است.
برد اینفرارد هیتر
این برد وظیفه کنترل کردن سیستم حرارتی دستگاه را به صورت هوشمند دارد.
مگنت هوا
مگنت هوا در پلاتر مانند شیربرقی در آبگرمکن است. این قطعه وظیفه دارد فشار هوا را در زمان چاپ کنترل کند و اجازه برگشت یا خالی شدن هوا را ندهد. از طرفی رنگ اضافی از داخل کارتریج به آن برگشته و خارج میشود. این قطعه جزء قطعات مصرفی در پلاتر است و بعد از مدتی باید با قطعه جدید تعویض شود.
هد پلاتر
یکی از قطعات پلاتر که در کیفیت چاپ تاثیر بسزایی دارد، هد پلاتر است. در واقع هد پلاتر مانند مغز پلاتر است. به کمک هد پلاتر جوهر روی سطح موردنظر شما پاشیده شده و تصویر موردنظر چاپ میشود.
در پلاترهای مختلف با توجه به مدل دستگاه، نوع پاشش و تعداد هدها متفاوت است. در بین پلاترهای موجود در بازار، هد پلاترهای hp نسبت به سایر برندها از کیفیت بهتری برخوردار است.
اما خود هد پلاترها بر اساس نوع جذب جوهر به دو دسته هد پیزو و هد حرارتی تقسیم میشوند. هر دو مدل جوهر را به صورت قطرهای روی سطح میپاشند ولی روش جذب و خارج شدن جوهر از آنها متفاوت است.
هد پلاتر پیزو
هد پلاتر پیزو برای خارج کردن جوهر از نازل ها از حرارت استفاده میکند. در این هدها یک فیلم نازک وجود دارد که با ارتعاش آن جوهر از نازل بیرون آمده و روی کاغذ پخش شود.
تعداد هدهای پیزو در مدلهای مختلف متفاوت است، به همین دلیل است که کیفیت چاپ پلاترهای مختلف فرق دارد.
هد پلاتر حرارتی
در هدهای پلاتر حرارتی فیلم و ارتعاشی وجود ندارد و خارج شدن جوهر از نازل به کمک حرارت و بخار جوهر انجام میشود. در این هدها، به جوهر حرارت داده میشود و با بخار و انفجار، قطره جوهر از هد بیرون آمده و روی کاغذ پخش میشود؛ سپس دوباره حد خنک شده و آماده ادامه فرآیند برای قطرههای بعدی میشود.
چرخ
به علت وزن بالای پلاتر، در اکثر مدلها زیر دستگاه چهار چرخ قرار داده میشود تا جابهجایی دستگاه آسانتر شود.
در این مقاله سعی کردیم قطعات پلاتر را به طور کامل به شما آموزش دهیم؛ در اینصورت میتوانید برای خرید پلاتر دید بازتری نسبت به دستگاه داشته باشید. همچنین در صورتیکه وارد دستگاه را خریداری کردهاید، در زمان خرابی بتوانید آن را عیب یابی کرده یا برای تعمیر پلاتر از تعمیرکار کمک بگیرید.