Fuser Error پرینتر چیست و چطور آن را برطرف کنیم؟
یکی از رایجترین خطاهایی که ممکن است هنگام استفاده از پرینترهای hp با آنها مواجه شوید، خطای Fuser Error است. این کد خطا نشاندهنده بروز مشکل در یکی از قطعات پرینتر است و معمولا در دسته خطاهای سختافزاری قرار میگیرد. در صورت بروز این خطا، ادامه کار با دستگاه امکانپذیر نخواهد بود، مگر آنکه اقدامات لازم برای رفع آن را انجام دهید.
با توجه به اینکه قیمت پرینتر hp بهدلیل کیفیت بالای دستگاههای آن نسبتا زیاد است، ممکن است بروز چنین خطایی باعث نگرانی شما شود. خوشبختانه با داشتن اطلاعات کافی و بهسادگی میتوانید این مشکل را رفع کنید. در این مطلب فالنیک، میخواهیم علل بروز این خطا را بررسی کنیم و سپس، 4 راهکار ساده برای رفع آن در اختیارتان قرار دهیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
Fuser Error پرینتر چیست؟
همانطور که گفتیم، خطای فیوزر، یک خطای سختافزاری در پرینترهای لیزری است که میتواند فرایند چاپ را بهطور کامل متوقف کند. پیش از آنکه درباره این مشکل بیشتر صحبت کنیم، بد نیست که ابتدا باید با قطعهای به نام «فیوزر» و نقش آن در چاپ آشنا شویم. فیزور، یکی از اصلیترین قطعات در پرینترهای لیزری است که وظیفه تثبیت تونر یا جوهر روی کاغذ را بر عهده دارد.
فیوزر این فرایند با ترکیبی از گرما و فشار انجام میدهد؛ به این صورت که ابتدا تونر را ذوب میکند و به سطح کاغذ میچسباند تا یک صفحه چاپشده با وضوح و کیفیت بالا ایجاد شود. بهمرور زمان و استفاده مکرر از پرینتر، ممکن است فیوزر خراب یا فرسوده شود. در این حالت، در نمایشگر پرینتر خطای Fuser Error نشان داده میشود و تا زمانی که اقدامات لازم برای تعویض یا تعمیر این قطعه را انجام ندهید، قادر به استفاده از دستگاه برای چاپ نخواهید بود.
خطای Fuser Error با چه کدی نشان داده میشود؟
خطای فیوزر، یکی از مشکلات متداول پرینترهای hp است که با کدهای مختلفی در نمایشگر پرینتر نشان داده میشود. هر یک از این کدها نشاندهنده مشکل خاصی در عملکرد فیوزر هستند. این کدهای خطا را در زیر با جزئیات بیشتری به شما معرفی کردهایم:
- کد خطای 50.1: پایینبودن دمای ترمیستور (TH1)
- کد خطای 50.2: فرایند آمادهسازی پرینتر hp برای کارکردن
- کد خطای 50.3: بالابودن دمای ترمیستور (TH1)
- کد خطای 50.4: خرابی مدار درایو
- کد خطای 50.5: بالابودن دمای ترمیستور
- کد خطای 50.6: پایینبودن دمای ترمیستور (TH1)
- کد خطای 50.7: پایینبودن دما
- کد خطای 50.8: بالابودن دمای ترمیستور (TH1)
- کد خطای 50.9: نصب اشتباه چاپگر
علت بروز Fuser Error پرینتر چیست؟
با توجه به اینکه فیوزر قطعه مهمی در پرینتر محسوب میشود، بهتر است مهمترین علل بروز خطای Fuser Error را بشناسید و سعی کنید آنها را بهحداقل برسانید؛ در هر حال، پیشگیری بهتر از درمان است! فیوزر پرینتر، از دو غلتک گرم تشکیل شدهاست که با تولید گرما و فشار، تونر را روی کاغذ تثبیت کرده و سپس، کاغذ را به سینی خروجی منتقل میکند. این گرما باعث میشود که کاغذ پس از اتمام فرایند چاپ کمی داغ باشد. اصلیترین و شایعترین علل بروز خطای Fuser Error پرینتر را میتوانیم بهصورت زیر خلاصه کنیم:
- افزایش غیرمنتظره دمای پرینتر که با کد خطای 50.3 نشان داده میشود.
- فرسودگی فیوزر پس از چاپهای مکرر؛ بسته به مدل پرینتر، عمر مفید فیوزر معمولا بین 50 هزار تا 200 هزار بسته است. پس از این دوره، احتمال خرابی فیوزر افزایش پیدا میکند.
- استفاده از کاغذ نامناسب و ناسازگار با پرینتر
- وجود مشکل در مدار برق یا منبع تغذیه
- مشکلات نرمافزاری در سیستمعامل یا فایلهای رجیستری
چطور خطای Fuser Error را رفع کنیم؟
همانطور که گفتیم، خطای Fuser Error در پرینترهای اچپی میتواند عملکرد دستگاه را بهطور کامل مختل کند. با این حال، با چند راهکار ساده، بهراحتی رفع میشود. در ادامه مطلب، 4 روشی را که خود شرکت hp برای رفع این مشکل پیشنهاد کردهاست، به شما ارائه خواهیم کرد:
روش اول: ریستکردن پرینتر
گاهی اوقات با یک ریاستارت ساده، مشکل پرینتر شما رفع میشود. برای ریستکردن پرینتر، میتوانید از دستورالعمل زیر پیروی کنید:
- ابتدا پرینتر را بهطور کامل خاموش کنید و پریز آن را از برق بکشید.
- 30 ثانیه صبر کنید و سپس، مجددا پرینتر را به برق وصل کنید.
- دکمه پاور دستگاه را فشار دهید و منتظر بمانید تا پرینتر مجددا روشن شود.
- برای بررسی اینکه مشکل حل شدهاست یا خیر، از یک فایل بهصورت امتحانی پرینت بگیرید.
- در صورتی که مشکل همچنان بهقوت خود پابرجا بود، راهکارهای بعدی را امتحان کنید.
روش دوم: ریستکردن پرینتر با وقفه 25 دقیقهای
اگر دمای فیوزر بیش از حد داغ شود، ممکن است کد خطای Fuser Error نشان داده شود و دستگاه نتواند عملکرد عادی خود را داشتهباشد. در این حالت، باید طبق دستورالعملی که در ادامه ارائه میکنیم، پرینتر را ریاستارت کنید:
- ابتدا پرینتر را بهطور کامل خاموش کنید و پریز آن را از برق بکشید.
- حداقل 25 دقیقه صبر کنید و سپس، پرینتر را مجددا به برق وصل کنید.
- پرینتر را روشن کنید و امتحانی، از یک فایل پرینت بپیرید.
- در صورتی که با طیکردن این مراحل مشکل پرینتر رفع نشد، بهتر است دو روش بعدی را امتحان کنید.
روش سوم: عدم استفاده از دستگاه محافظ
گاهی اوقات ممکن است علت اصلی بروز خطای Fuser Error پرینتر، خرابی محافظ برق باشد. برای آنکه بفهمید ایراد از پرینتر است یا دستگاه محافظ، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
- دکمه پاور پرینتر را فشار دهید تا دستگاه خاموش شود.
- کابل برق را از دستگاه جدا کنید.
- اگر از محافظ برق یا سهراهی استفاده میکنید، کابل برق را مستقیما به پریز دیواری وصل کنید.
- پرینتر را مجددا روشن کنید و عملیات چاپ را انجام دهید.
- اگر مشکل رفع نشد، روش چهارم را که در ادامه توضیح میدهیم، امتحان کنید.
روش چهارم: تعمیر پرینتر
در صورتی که با انجام دستورالعملهای فوق مشکل رفع نشد، باید دستگاهتان را به یک سرویسکار ماهر نشان دهید و از او بخواهید که پرینتر را بررسی و عیبیابی کند. در صورتی که تعمیر پرینتر موثر واقع نشد، باید آن را تعویض کنید و چاپگر جدیدی بخرید.
رفع Fuser Error پرینتر؛ سادهتر از آنچه فکرش را میکنید!
خطای Fuser Error معمولا بهدلیل مشکلاتی مانند بالارفتن بیش از حد دمای فیوزر، فرسودگی قطعات یا وجود مشکل در منبع تغذیه رخ میدهد. با استفاده از راهکارهایی که در این مطلب به شما توضیح دادیم، بهراحتی میتوانید این مشکلات را حل کنید. در صورتی که این روشها کارساز نبودند، بهتر از است مراجع معتبری مثل فالنیک برای تعمیر پرینتر کمک بگیرید. برای ثبت درخواست خود، میتوانید با شماره 0218363 تماس بگیرید یا در همین صفحه درخواستتان را ثبت کنید.