به "وبلاگ فالنیک ( ایران اچ پی)" خوش آمدید    |   وبسایت فالنیک (ایران اچ پی)
تماس با فالنیک : 8363-021
سرور و شبکه

تفاوت هایپر وی (Hyper-V) و VMware؛ بررسی کامل ویژگی‌ها و عملکرد

تفاوت هایپر وی (Hyper-V) و VMware

در چند سال اخیر، پدیده «مجازی‌سازی» تحولی شگفت‌انگیز در دنیای فناوری اطلاعات ایجاد کرده‌است. این نوآوری به شما کمک می‌کند که چند سیستم‌عامل را روی یک سرور فیزیکی اجرا کنید و حداکثر بهره را از منابع سخت‌افزاری ببرید. در حال حاضر، دو پلتفرم هایپر وی (Hyper-V) و VMware بازیگران اصلی خدمات مجازی سازی شبکه هستند که هر یک از آن‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند.

برای آنکه بتوانید بهترین گزینه را برای سازمان خود انتخاب کنید، باید تفاوت هایپر وی (Hyper-V) و VMware را خوب بشناسید و ویژگی‌های آن‌ها را با نیازهای خاص کسب‌وکارتان مطابقت دهید. در این مطلب فالنیک، می‌خواهیم به‌طور کامل این دو پلتفرم را از جنبه‌های مختلف مقایسه کنیم و اطلاعات بیشتری درباره آن‌ها در اختیارتان قرار دهیم. اگر می‌خواهید بهترین تصمیم را برای انتخاب  هایپر وی (Hyper-V) یا VMware بگیرید، حتما تا انتهای این مطلب، با ما همراه باشید.

خدمات شبکه را از متخصصان حرفه‌ای بخواهید
با دریافت خدمات شبکه استاندارد و حرفه‌ای، هزینه‌های نگهداری یا گسترش شبکه در آینده را به شکل چشم‌گیری کاهش دهید. فالنیک به‌عنوان منتخب بیش از 30 هزار مشتری حقیقی و حقوقی، انواع خدمات شبکه را با بهترین کیفیت ارائه می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر یا ثبت سفارش دکمه زیر را لمس کنید:
مشاهده لیست خدمات شبکهتماس فوری

معرفی پلتفرم هایپر وی (Hyper-V)

هایپر وی، هایپروایزر نوع 1 (نیتیو) است که شرکت خوش‌نام مایکروسافت آن را طراحی کرده‌است. با استفاده از این پلتفرم، شما می‌توانید چند ماشین مجازی (VM) را روی یک سرور فیزیکی ایجاد و مدیریت کنید. هر ماشین مجازی در فضایی ایزوله و بدون دخالت در فرایند سایر VMها کار می‌کند؛ این درحالی است که منابع فیزیکی بین آنها مشترک است.

Hyper-V روی ویندوز در دو نسخه قابل استفاده است:

  • برای ویندوز سرور در نسخه‌های 2016، 2019، 2022 و نسخه مستقل Hyper-V server
  • برای ورک استیشن در نسخه‌های بالاتر مانند ویندوز 8.1، ویندوز 10 و ویندوز 11، مانند نسخه‌های Pro و Enterprise

نکته:

Microsoft Azure cloud از نسخه اصلاح‌شده‌ای از Hyper-V روی سرورهای خود برای اجرای ماشین‌های مجازی Azure استفاده می‌کند.

مزایای هایپر وی

شاید دوست داشته‌باشید بدانید که چه دلایلی بسیاری از متخصصان شبکه را به استفاده از هایپر وی ترغیب می‌کند. اصلی‌ترین مزایای استفاده از این پلتفرم را می‌توانیم به‌صورت زیر خلاصه کنیم:

  • امکان انتقال هایپر وی به سایر ماشین‌های مجازی
  • قیمت مناسب
  • قابلیت یکپارچگی با اغلب محصولات مایکروسافت
  • امنیت بالا (که توسط Windows Active Directory تامین می‌شود)
  • سرعت بالای نصب و اجرا

معایب هایپر وی

هر چند که هایپر وی به‌طور کلی برای مجازی‌سازی بسیار محبوب است، اما نقاط ضعفی دارد که ممکن است شما را در انتخاب و استفاده از این پلتفرم مردد کند. از جمله این نقاط ضعف، می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • ارائه به‌روزرسانی‌های متعدد
  • محدودیت در سیستم‌عامل‌هایی که از این ابزار پشتیبانی می‌کنند

اگر می‌خواهید درباره این پلتفرم بیشتر بدانید، توصیه می‌کنیم مطلب هایپر وی (Hyper-V) چیست را مطالعه کنید.

ابزار مجازی‌سازی هایپر وی (Hyper-V)
هایپر وی، یکی از بهترین ابزارهای مجازی‌سازی است که توسط شرکت مایکروسافت، طراحی و تولید شده‌است.

معرفی پلتفرم VMware

حال که آشنایی مختصری با هایپر وی پیدا کردید، بهتر است با پلتفرم VMware نیز آشنا شوید تا درک تفاوت هایپر وی (Hyper-V) و VMware برایتان آسان‌تر شود. VMware یک شرکت پیشرو در زمینه مجازی‌سازی است که محصولات متنوعی برای مجازی‌سازی سرور، دسکتاپ و کلود ارائه می‌دهد.  VMware ESXi، که هسته اصلی این پلتفرم است، یک هایپروایزر نوع یک است و به صورت مستقیم روی سرور فیزیکی نصب می‌شود. هر چند که سازمان‌های زیادی در سراسر جهان از این پلتفرم مجازی‌سازی استفاده می‌کنند، اما VMware عمدتا برای شرکت‌های ارائه‌دهنده رایانش ابری مناسب است.

بیشتر بدانید: Vmware چیست؟

مزایای پلتفرم VMware

از جمله مهم‌ترین مزیت‌هایی که موجب شده‌اند این پلتفرم رقابتی تنگاتنگ با هایپر وی داشته‌باشد و بتواند در بازار جهانی محبوب شود، می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • برخورداری از قابلیت بسیار مهم Transparent page sharing
  • پشتیبانی از تعداد زیادی سیستم‌عامل
  • قابلیت پشتیبانی گسترده از انواع کاربر
  • امکان دسترسی به High-Quality support

معایب پلتفرم VMware

این پلتفرم مجازی‌سازی، یکسری معایبی دارد که ممکن است شما را به استفاده از رقیب آن (هایپر وی) ترغیب کند. از جمله این معایب، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • محدودیت در استفاده از قابلیت‌ها و ابزارها در نسخه رایگان
  • گزارش‌دهی ناقص
ابزار مجازی‌سازی  VMware
VMware یک هایپروایزر نوع یک است که به‌صورت مستقیم روی سرور فیزیکی نصب می‌شود.

مقایسه هایپر وی (Hyper-V) و VMware از جنبه‌های مختلف

در بخش‌های قبلی، به‌طور خلاصه با هایپر وی (Hyper-V) و VMware آشنا شدیم. حالا در این بخش، می‌خواهیم این دو پلتفرم را از جنبه‌های مختلف بررسی کنیم و به شما بگوییم که تفاوت Hyper-V و VMware چیست؟ با ما همراه باشید.

تفاوت هایپر وی (Hyper-V) و VMware از نظر معماری

هایپر وی معماری میکروکرنلی دارد؛ به این معنی که یک سرور میزبان که اصطلاحا پارتیشن والد نامیده می‌شود، به‌طور مستقیم به منابع سخت‌افزاری دسترسی دارد. این پارتیشن والد، می‌تواند چند پارتیشن فرعی (پارتیشن فرزند) ایجاد کند که تنها از طریق دستگاه‌های مجازی می‌توانند به منابع سخت‌افزاری دسترسی داشته‌باشند.

ارتباط بین پارتیشن‌ها از طریق VMBus انجام می‌شود. اما VMware ESXi، هسته اصلی پلتفرم VMware، یک هایپروایزر نوع یک است که مستقیما روی سخت‌افزار نصب می‌شود و منابع سخت‌افزاری را بین ماشین‌های مجازی به‌اشتراک می‌گذارد.

  • نتیجه‌گیری: Hyper-V معماری پارتیشن‌بندی (parent-child) دارد، اما VMware از VMkernel برای ارتباط مستقیم با سخت‌افزار استفاده می‌کند. همچنین، هایپر وی به‌طور کلی برای سیستم‌های مبتنی بر ویندوز طراحی شده‌است، درحالی‌که VMware روی پلتفرم‌های متنوع‌تری قابل نصب است.

مقایسه هایپر وی (Hyper-V) و VMware از نظر پیش‌نیازهای سخت‌افزاری

برای آنکه بدانید هایپر وی برای سازمان شما مناسب‌تر است یا VMware، باید بدانید که پیش‌نیازهای سخت‌افزاری برای هریک از این پلتفرم‌ها چیست. در جدول زیر، یک مقایسه جامع از مشخصات سخت‌افزاری مورد نیاز برای اجرای Hyper-V و VMware ارائه کرده‌ایم:

مقایسه پیش‌نیازهای سخت‌افزاری هایپر وی (Hyper-V) و VMware
مشخصههایپر ویVMware
پردازندهپردازنده 64 بیتی با پشتیبانی از SLAT و VM Monitor Mode Extensionsحداقل دو هسته پردازنده 64 بیتی با قابلیت پشتیبانی از NX/XD bit
حافظه رمحداقل 4 گیگابایتحداقل 8 گیگابایت
درایو ذخیره‌سازینیازمند به فضای ذخیره‌سازی برای نصب سیستم‌عامل میزبان و ماشین‌های مجازینیازمند یک دیسک بوت با حداقل 32 گیگ حافظه (HDD، SSD یا NVMe)
سیستم‌عاملنسخه‌های 64 بیتی ویندوز سروراغلب سیستم‌عامل‌ها مانند ویندوز سرور، مک، لینوکس و…
سایر ویژگی‌هاپشتیبانی از مجازی‌سازی در BIOS یا UEFIابزار سازگاری سخت‌افزاری VMware برای بررسی سازگاری
پیشنهاد مطالعه

تفاوت هایپر وی و VMware از نظر تبادل داده با ماشین‌های مجازی

هنگام استفاده از ماشین‌های مجازی، ممکن است بخواهید بعضی داده‌ها مثل تصاویر، انواع فایل، متن و… را بین میزبان و سیستم‌عامل مهمان در ماشین مجازی، جابه‌جا کنید. Hyper-V و VMware در تبادل داده‌ها بین ماشین‌های مجازی تفاوت‌های قابل‌توجهی دارند. هایپر وی فقط از دستگاه‌های ذخیره‌سازی USB مانند فلش مموری یا هارد اکسترنال پشتیبانی می‌کند، درحال‌که با VMware، امکان اتصال انواع دستگاه‌های USB مانند پرینتر، اسکنر و وب‌کم به ماشین مجازی وجود دارد.

از سوی دیگر، در نسخه‌های دسکتاپ VMware، روش‌های بیشتری برای انتقال داده‌ها وجود دارد (مثلا Drag & Drop). VMware به‌طور کلی انعطاف‌پذیری بیشتری در زمینه مدیریت تبادل داده بین میزبان و مهمان دارد. در نتیجه، شما می‌توانید از طرق مختلف به داده‌های خود دسترسی داشته ‌باشید و آن‌ها را مدیریت کنید.

بررسی نحوه تبادل داده در هایپر وی و VMware
پلتفرم VMware به‌طور کلی انعطاف‌پذیری بیشتری در زمینه مدیریت تبادل داده بین میزبان و مهمان دارد.

مقایسه هایپر وی و VMware از نظر رابط کاربری (UI/UX)

این دو پلتفرم از نظر رابط کاربری، تفاوت‌های چشمگیری با یکدیگر دارند و از رویکردهای کاملا متفاوتی استفاده می‌کنند. کاربرانی که قبلا از VMware استفاده کرده‌اند، عقیده دارند که پیاده‌سازی و استفاده از ابزارهای VMware راحت‌تر است. با این حال، اگر به استفاده از محصولات مایکروسافت عادت کرده‌اید، ممکن است استفاده از UI و ابزارهای هایپر وی برایتان راحت‌تر باشد.

تفاوت هایپر وی (Hyper-V) و VMware از نظر مقیاس‌پذیری

یکی از مهم‌ترین معیارهایی که برای انتخاب یک پلتفرم مجازی‌سازی حتما باید مد نظر قرار دهید، توانایی آن در مقیاس‌پذیری است. از آنجایی که ممکن است حجم کاری سازمان شما به‌مرور زمان افزایش پیدا کند، باید خودتان را برای هر موقعیتی آماده کنید و پلتفرمی را انتخاب کنید که به‌راحتی قابل ارتقا باشد. در جدول زیر، مقایسه‌ای از قابلیت‌های مقیاس‌پذیری دو پلتفرم Hyper-V و VMware ارائه کرده‌ایم تا بتوانید تصمیم‌گیری بهتری بر اساس نیازهای خود داشته باشید:

مقایسه هایپر وی و VMware از نظر رابط کاربری
سیستمویژگیهایپر وی (نسخه ویندوز سرور 2022)VMware vSphere 8.0
هاستحداکثر تعداد پردازنده منطقی512896
حداکثر ظرفیت رم48 ترابایت24 ترابایت
حداکثر CPU مجازی به‌ازای هر میزبان20484096
حداکثر تعداد VM به‌ازای هر میزبان10241024
ماشین مجازیحداکثر CPU مجازی به‌ازای هر VM240 برای VMهای نسل 2 64 برای VMهای نسل 1 320 برای سیستم‌عامل768
حداکثر رم به‌ازای هر VM12 ترابایت برای VMهای نسل 2 1 ترابایت برای VMهای نسل 134 ترابایت
حداکثر ظرفیت دیسک مجازی64 ترابایت (فرمت VHDX) 2040 گیگابایت (فرمت VHD)62 ترایابت
حداکثر تعداد دیسک‌های مجازی SCSI256256
کلاسترحداکثر تعداد VM به‌ازای هر کلاستر800010000
حداکثر تعداد گره (node)6496
  • نتیجه‌گیری: همان‌طور که می‌بینید، VMware از بسیاری جنبه‌ها مانند تعداد پردازنده‌های منطقی، رم ماشین‌های مجازی و تعداد ماشین‌ها و میزبان‌های هر کلاستر، عملکرد بهتری دارد و برای محیط‌های بزرگ و انعطاف‌پذیر مناسب‌تر است. در مقابل، هایپر در مولفه‌هایی مثل رم و دیسک‌های مجازی نسبت به VMware برتری دارد و به همین دلیل، اگر شرکت شما با کلان‌داده سروکار دارد و بالا بودن ظرفیت ذخیره‌سازی برایتان اهمیت دارد، هایپر وی گزینه مناسب‌تری است.

مقایسه هایپر وی و VMware از نظر پشتیبانی از سیستم‌عامل

با اینکه هایپر وی و VMware از سیستم‌عامل‌های متنوعی پشتیبانی می‌کنند، اما VMware را می‌توانید روی طیف وسیع‌تری از سیستم‌عامل‌ها نصب کنید. بنابراین، اگر پلتفرمی را ترجیح می‌دهید که از سیستم‌عامل‌های بیشتری پشتیبانی کند، VMware می‌تواند گزینه بهتری باشد. اما اگر بیشتر به محصولات مایکروسافت وابسته هستید، Hyper-V گزینه بهتری برای شما خواهد بود.

در زیر،  فهرستی از سیستم‌عامل‌هایی که هر پلتفرم پشتیبانی می‌کند، ارائه کرده‌ایم:

هایپر وی:

  • CentOS
  • Red Hat Enterprise Linux
  • Debian
  • Oracle Linux
  • SUSE
  • Ubuntu
  • FreeBSD

VMware:

  • CentOS
  • Red Hat Enterprise Linux
  • Debian
  • Oracle Linux
  • SUSE
  • Ubuntu
  • FreeBSD
  • Oracle
  • Asianux 4 SP4
  • Solaris 11.2

پیشنهاد مطالعه: نصب و راه اندازی Hyper-V

پیشنهاد مطالعه

مقایسه هایپر وی (Hyper-V) و VMware از نظر کلاسترینگ

منظور از کلاسترینگ (Clustering) در محیط‌های مجازی‌سازی، اتصال چند سرور (یا میزبان) به یک گروه و IP مشترک است. هدف اصلی کلاسترینگ، افزایش پایداری و توزیع بهتر منابع است تا اگر یکی از سرورها دچار مشکل شد، ماشین‌های مجازی به سایر سرورها منتقل شوند و سرویس‌دهی مختل نشود.

در Hyper-V، کلاسترها از طریق ویژگی‌های Failover Cluster و Load Balancing مدیریت می‌شوند. هر چند که این قابلیت، باعث می‌شود ماشین‌های مجازی به‌صورت خودکار بین سرورها جابه‌جا شوند، اما پیکربندی کلاستر فرایند دشواری است و باید از طریق تنظیمات دستی مانند CSV و Witness انجام شود.

در مقابل، VMware برای کلاسترینگ از قابلیت‌های پیشرفته‌تری مانند High Availability (HA) و Distributed Resource Scheduler (DRS) استفاده می‌کنند که به‌مراتب تجربه‌ای ساده‌تر و انعطاف‌پذیرتر را به شما ارائه می‌دهد. به‌علاوه، قابلیت Fault Tolerance که هایپر وی فاقد آن است، برای اجرای بدون وقفه ماشین‌های حساس، مزیتی منحصربه‌فرد محسوب می‌شود.

  • نتیجه‌گیری: با این تفاسیر، به‌نظر می‌رسد VMware برای سازمان‌هایی که به کلاسترهای پیشرفته و پیکربندی ساده نیاز دارند، گزینه مناسب‌تری است.
Hyper-V در مقابل VMware از نظر قابلیت کلاسترینگ
VMware برای سازمان‌هایی که به کلاسترهای پیشرفته و پیکربندی ساده نیاز دارند، گزینه مناسب‌تری است.

تفاوت هایپر وی (Hyper-V) و VMware از نظر امنیت

در محیط‌های مجازی‌سازی، درست مثل سایر بخش‌های شبکه، امنیت مسئله‌ای حیاتی است؛ یک نقص امنیتی ساده می‌تواند منجر به دسترسی غیر مجاز، حملات سایبری یا نشت اطلاعات شود. هر دو پلتفرم Hyper-V و VMware ابزارها و تکنیک‌های بسیار خوبی برای تامین امنیت ارائه می‌کنند و از این نظر، نمی‌توان گفت که کدام‌یک بر دیگری برتری دارد.

به‌عنوان مثال، هایپری وی از قابلیت‌هایی مانند Shielded VMs و Host Guardian Service (HGS) برای رمزنگاری و محافظت از داده‌ها استفاده می‌کند. همچنین، برای شناسایی و جلوگیری از حملات سایبری، ابزارهایی مانند Windows Defender ATP و Exploit Guard را ارائه می‌دهد.

در عوض، VMware بر امنیت داده‌ها در حالت ذخیره‌سازی و انتقال تمرکز دارد و با ارائه قابلیت‌هایی مثل VM Encryption و Encrypted vMotion، تضمین می‌کند که حتی هنگام انتقال بین سرورها نیز امنیت داده‌ها حفظ می‌شود. همچنین، قابلیت NSX Network Virtualization امنیت شبکه‌های مجازی را بهبود می‌بخشد و Role-Based Access Control نیز با دقت بالا، دسترسی‌ها را مدیریت می‌کند.

پیشنهاد مطالعه

مقایسه هایپر وی و VMware از نظر قیمت

هم هایپر وی و هم VMware نسخه رایگان دارند که با استفاده از آن می‌توانید امکانات پایه این دو پلتفرم برای مجازی‌سازی را تست کنید. اما برای بهره‌مندی از قابلیت‌های پیشرفته آن‌ها، حتما باید لایسنس بخرید. اصلی‌ترین تفاوت این دو پلتفرم، مدل قیمت‌گذاری آن‌ها است. VMware بر اساس تعداد سوکت‌های فیزیکی (پردازنده‌ها) هزینه نهایی را تعیین می‌کند، اما هایپر وی از سال 2016، لایسنس خود را بر اساس تعداد هسته‌ها قیمت‌گذاری می‌کند.

  • نتیجه‌گیری: در صورتی که در شبکه سازمانتان از سیستم‌عامل‌های متنوعی استفاده می‌کنید، مدل قیمت‌گذاری VMware بهتر است، اما اگر عمدتا از ویندوز سرور استفاده می‌کنید، هایپر وی برایتان مقرون‌به‌صرفه‌تر خواهد بود.

آنچه از بررسی تفاوت هایپر وی (Hyper-V) و VMware آموختیم!

هایپر وی (Hyper-V) و VMware، دو پلتفرم محبوب در میان ابزارهای مجازی‌سازی هستند که هر یک از آن‌ها نقاط قوت و قابلیت‌های خاص خود را دارند. در این مطلب فالنیک، به بررسی جامع تفاوت هایپر وی (Hyper-V) و VMware پرداختیم و سعی کردیم به شما کمک کنیم با بررسی قابلیت‌های مختلف این دو پلتفرم، بهترین گزینه را برای سازمانتان انتخاب کنید. اگر در این مورد سوالی دارید، حتما آن را در بخش نظرات مطرح کنید تا در اسرع وقت به آن‌ها پاسخ دهیم.

برای درخواست خدمات شبکه از کارشناسان مجرب فالنیک، می‌توانید در همین صفحه درخواستتان را ثبت کنید یا با شماره 0218363 تماس بگیرید.

برای آنکه راحت‌تر بتوانید هایپر وی و VMware را از نظر قابلیت‌های مختلف راحت‌تر بررسی کنید، در جدول زیر خلاصه‌ای از مطالبی که از ابتدای مطلب تاکنون ارائه کردیم، در اختیارتان قرار داده‌ایم:

تفاوت هایپر وی (Hyper-V) و VMware در یک نگاه
ویژگیهایپر ویVMware
پشتیبانی از سیستم‌عاملعمدتا ویندوز و در برخی موارد، لینوکسقابلیت استفاده روی طیف گسترده‌تری از سیستم‌عامل‌ها از جمله لینوکس، یونیکس و مک
مقیاس‌پذیریقابلیت‌های مقیاس‌پذیری بالا (در برخی موارد نسبت به VMware محدودتر است)انعطاف‌پذیری و قابلیت‌های مقیاس‌پذیری بسیار بالا
کلاسترینگکلاسترینگ قدرتمند با پیکربندی پیچیدهقابلیت‌های کلاسترینگ پیشرفته‌تر و پیکربندی ساده‌تر
امنیتقابلیت‌های امنیتی پیشرفته مانند Guarded Fabric و Shielded VMsویژگی‌های امنیتی بسیار گسترده، از جمله رمزنگاری ماشین‌های مجازی، کنترل دسترسی و NSX
هزینهمقرون‌به‌صرفه‌تر، به‌ویژه برای سازمان‌های کوچک و متوسطهزینه نسبتا بالا (به‌ویژه برای سازمان‌های بزرگ)
سهولت استفادهساده (به‌ویژه برای کاربران ویندوز)کمی پیچیده
یکپارچگی با سایر ابزارهایکپارچگی بسیار خوب با محصولات مایکروسافتیکپارچگی با ابزارهای مختلف، از جمله محصولات مایکروسافت
خدمات شبکه را از متخصصان حرفه‌ای بخواهید
با دریافت خدمات شبکه استاندارد و حرفه‌ای، هزینه‌های نگهداری یا گسترش شبکه در آینده را به شکل چشم‌گیری کاهش دهید. فالنیک به‌عنوان منتخب بیش از 30 هزار مشتری حقیقی و حقوقی، انواع خدمات شبکه را با بهترین کیفیت ارائه می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر یا ثبت سفارش دکمه زیر را لمس کنید:
مشاهده لیست خدمات شبکهتماس فوری

post
خرید سرور dl380 g10 plus خرید سرور dl380 g11

سارا صالحی

سارا هستم، عضو تیم تحریریه فالنیک و یک محتواپیشه که با عشق به کلمات و داستان‌پردازی، به‌مدت 5 سال زندگی در دنیای محتوا را تجربه کرده‌ام و با گواهینامه‌های تخصصی در بازاریابی محتوایی و مترجمی زبان، تلاش می‌کنم تا هر محتوا به یک سفر هیجان‌انگیز برای مخاطب تبدیل شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا