آموزش تصویری کانفیگ san storage اچ پی؛ msa 2040
یادداشت ویراستار: اصل این مطلب در بهمن 95 نوشته شده بود و در آبان 99 دوباره بررسی و بهروز و توسط کارشناسان سرور و شبکه فالنیک، تایید شده است.
در این مقاله بر آنیم خرید استوریج hp و به طور کلی استوریجی با ارزش خرید بالا را بررسی کنیم. پس از معرفی سن استوریج های اچ پی سری MSA 2040 آموزش تصویری پیکربندی آن را با ویزارد پیکربندی ارایه می دهیم.
- استوریج های HPE MSA و معرفی تخصصی HPE MSA 2040
- نصب Vdisk ها در HPE MSA
- افزونگی و توسعه در HPE MSA
- نرم افزار HP MSA Remote Snap Software
- پیش نیازهای پیکربندی سن استوریج HPE MSA 2040
- آموزش تصویری کانفیگ san storage اچ پی؛ msa 2040
استوریج های HPE MSA و معرفی تخصصی HPE MSA 2040
اچ پی بیش از هر تولیدکننده بزرگ دیگری در صنعت استوریج، بر روی شرکتهای کوچک و متوسط تمرکز دارد و محصولات MSA یا Modular Smart Array، که برای شرکتهای SMB یا همان شرکتهای کوچک و متوسط طراحی شده، از شهرت خاصی در زمینه ارزشمندی در خرید، برخوردار است و پرفروشترین استوریج را در اختیار خود دارد.
این استوریج به آسانی قابل توسعه، مقیاسپذیر و مقرونبهصرفه است. MSAهای نسل 4، پا را فراتر نهاده و در سطح انترپرایزها نیز ظاهر شدهاند مثلا محصول FC SANها با داشتن 16 Gbps FC، باعث افزایش IOPS میشود. HPE MSA 2040 استوریج پرسرعتی (8/16 Gbps FC) است که کارایی، توسعه پذیری و قیمت مناسب در آن بسیار قابل توجه بوده و شامل Volume Snapshot & Cloning است. در واقع ویژگیهای طبقهبندی دیتا به صورت خودکار و توسعه راحت، باعث افزایش کارایی و قیمت پایینتر استوریج میشود. امکان Mirroring این دستگاه به صورت High Availability وجود دارد.
شرکت اچ پی ارتقای مفید و کاربردی از Firmware را برای استوریجهای HPE MSA 2040 منتشر کرده که باعث سرعت بخشیدن برنامهها تا 45 درصد میشود و این ویژگی بدون هیچ هزینه اضافی برای مشتری قابل اجراست. در این بهینهسازی، SSDها نیز برای پیکربندی در استوریجهای ترکیبی بهینهسازی شدهاند و کارایی تا 37000 IOPS افزایش مییابد. این استوریج، از پورتهای iSCSI و سیستمعاملهای رایج مانند ویندوز، لینوکس و VMware پشتیبانی میکند.
ارتقا Firmware شامل موارد زیر است:
- بهینهسازی مسیر دادهها با استفاده از الگوریتمهای داخلی نمایش کارایی که از حداکثر اثر بخشی کنترل کش پردازنده استفاده میکند.
- بهبود اجزای جانبی که از اسلات اکسپرس استفاده میکنند با کاهش تعدادی از تراکنشهایی که به هر دو عمل ورودی و خروجی نیاز دارد.
- پیادهسازی جدید با تکنیک کارایی بالاتر در مراجعات به کش.
سطح جدیدی از کارایی با وجود نسخه MSA Firmwareهای GL210 به بعد به وجود میآید که حداکثر تا 45 درصد سرعت خواندن و 18 درصد سرعت نوشتن بیشتر میشود. در واقع ویژگیهای طبقهبندی دیتا (Data Tiering) به صورت خودکار و توسعه راحت، باعث افزایش کارایی و قیمت پایینتر استوریج میشود.
دستگاه ذخیرهساز HPE MSA 2040 نسل جدیدتری از دستگاه P2000 است. تفاوت MSA 2040 با سری MSA 1040 و P2000 در این است که SFP استفاده شده مشخص میکند که خروجی این دستگاه با چه سرعتی دادهها را انتقال دهد یعنی با استفاده از 4 عدد درگاه SFP امکان نصب FC 8Gbs ،FC 16Gbs ،ISCSI 1Gbs ،ISCSI 10Gbs را میدهد. همچنین نصب SFPهای تلفیقی از مزایای این دستگاه است. امکان استفاده همزمان از دو کنترلر وجود دارد. در ابتدا میتوانید تنها با خرید یک کنترلر کار را شروع و در آینده کنترلر دوم را نیز اضافه کنید.
اچ پی با فراهم کردن یک ویزارد 9 مرحلهای، امکان آمادهسازی این استوریج را در چند دقیقه فراهم کرده است. MSA 2040 G4، سرویسهای مجازی سازی پیشرفتهای را ارایه میدهد که شامل Thin Provisioning و SSD Read Caching است اما ویژگیای که این استوریج اچ پی را برجسته میکند، طبقهبندی دیتا به صورت خودکار (Automated Tieing) است.
اچ پی مدعی است که SAN استوریج MSA 2040، اولین استوریج Entery Level است که سرعتهای 8 و 16 گیگابیت در ثانیه را پشتیبانی میکند. ویژگیهای مجازی سازی جدید، آن را به بهترین SMB Storage موجود در بازار تبدیل کرده است.
MSA 2040 دارای کیس 2 یونیه است که هر کدام 12 عدد LFF یا 24 عدد SFF را به صورت Hot-Swap پشتیبانی میکند. در ضمن گستره وسیعی از انتخاب تجهیزات استوریج را از 6Gbps SAS/SSD گرفته تا Midline SAS، ارایه میدهد.
هر کنترلر دارای 6 گیگابایت حافظه کش است و از Super-Capacitor (سوپر خازن) و کارت CompactFlash برای محافظت از محتوای کش استفاده میکند. در زمان قطع برق، محتوای کش در حافظه Flash نوشته میشود در واقع اطلاعات ثبت نشده بر روی هاردها تا 48 ساعت در کش دستگاه نگه داشته شود. برای این کار از انرژی Capacitor یا خازن بهره میبرد. خازن میتواند بعد از وصل برق، خودش را سریعتر از یک باتری استاندارد شارژ کند.
با استفاده از Well Designed Web Interface میتوانید PSUها و وضعیت کنترلرها را مانیتور کنید. پاورها دارای گواهینامه Energy Star است که با کاهش مصرف انرژی باعث صرفهجویی میشود.
نصب Vdisk ها در HPE MSA
میتوانید کنترلرها را مستقیم و با استفاده از پورت mini-USB و کابل سریال پیکربندی کنید. همچنین میتوانید با استفاده از یک مرورگر به عنوان IP آدرس کنترلر این کار را انجام دهید و با استفاده از Well Designed Web Interface نیز پیکربندیهای بعدی را انجام دهید.
این رابط کاربری، دید گرافیکی خوبی را از تمامی سختافزارها ارایه میدهد که شامل کیس، هاردهای نصب شده، کنترلرها و پورتهای FC است. میتوانید هر مولفه را انتخاب کنید و اطلاعات بیشتری از آن بدست آورید.
دید گرافیکی Web Interface، تمامی Shelfهای دیسکهای متصل را به همراه کابلهای ارتباطی آنها نشان میدهد و امکان جابجایی بین آنها و واحد اصلی را فراهم میکند. Shelfهای دیسک در SMA 2040 میتواند 12 LFF Bay را فراهم کند در حالی که در HPE D2700، امکان داشتن 25 SFF Bay وجود دارد و هر دوی اینها از اینترکانکتهای 6Gbps SAS بهره میبرند.
استوریج با ایجاد دیسکهای مجازی یعنی Vdisk Virtual Disk، برای سوار کردن درایوها، انتخاب آرایه RAID و در صورت نیاز، اضافه کردن Hot-Spare ها آماده به کار میشود. اگر آرایهای پر شود، میتوانید آن را به درایوهای Spare گسترش دهید اما نمیتوانید بعدا به نوع متفاوتی از آرایه جابجا شوید یعنی امکان RAID Migration را فراهم نمیکند و شاید تنها نقطه ضعف این محصول همین باشد.
Provisioning Wizard کار ایجاد دیسکهای مجازی را راحت میکند. انتخاب نوع آرایه، اختصاص هاردها به آرایه، تعداد Volume هایی که ممکن است دارا باشد، اندازه آنها و اینکه چه پورت های FC باید برای دسترسی هاست در نظر گرفته شود، را میتوانید در این پنجره انجام دهید. در واقع این ویزارد با استفاده از Port Mapping، در ایجاد Vdisk و Volume استفاده میشود.
ویژگیهای مجازی سازی پیشرفته مانند Remote Snapshot Replication و Virtual Tier Affinity و Snapshot Space Management از مزایای این SAN استوریج اچ پی است. برای آشنایی با SAN Storage ها مطالعه “شبکه های ذخیره سازی san و کاربردهای آن” پیشنهاد میشود.
افزونگی و توسعه در HPE MSA
HPE MSA 2040، در کنار کنترلرهای Dual-Hot-Plug، دارای دو پاور افزونه یا Hot-Swap PSU نیز هست که دارای فنهای خنک کننده است. هر کنترلر دارای رابط کاربری 6Gbps SAS برای واحدهای توسعه Daisy-Chain (دیوایس های ارتباطی قرارگرفته روی چیپ یا بورد کامپیوتر) است و میتوانید چندین راه را برای لینکهای Fault Tolerant استفاده کنید. Fault Tolerant یک ویژگی است که روی سیستم فعال میشود و در صورت بروز خطا، مانع از توقف کار میشود.
در استوریج HPE MSA 2040، امکان توسعه بسیار عالی است بنابراین میتوانید با MSA 2040 یک ROI خوب، داشته باشید. این SAN استوریج اچ پی، هم با هاردهای 2.5 اینچی و هم 3.5 اینچی طراحی شده و کلا 96 LFF یا 199 SFF را پشتیبانی میکند. در این استوریج میتوان از 96 هارد LFF در HPE D2700 Enclosure با قابلیت نصب 12 عدد هارد با ظرفیت 14 ترابایت، تا ظرفیت 1344 ترابایت بصورت RAW (ظرفیت هاردها بدون در نظر گرفتن RAID) استفاده کرد.
همچنین میتوان از 199 هارد SFF در هشت Enclosure با قابلیت نصب 24 عدد هارد به ازای هر دستگاه استفاده کرد که در صورت استفاده از هاردهای SSD تا ظرفیت 636.8 ترابایت پشتیبانی میشود.
Vdiskها میتوانند در چندین Enclosure قرار داده شوند. یک RAID-5 Vdisk، میتواند شامل حداکثر 16 هارد درایو باشد که در RAID-50 دو برابر میشود. با استفاده از این دستگاه میتوان تا 512 عدد LUN یا Logical Unit Number با حداکثر سایز 64 ترابایت ایجاد کرد. اندازه LUN بستگی به پیکربندی هارد و RAID مورد نظر دارد. این دستگاه هارد دیسک های SED یا Self Encrypting Drive را نیز پشتیبانی میکند.
کنسول وب جدید ویژگیهای قبلی را حفظ کرده ولی Virtual Volume ها تنها از Snapshot های دستی (و نه برنامهریزی شده) پشتیبانی میکند.
نرم افزار HP MSA Remote Snap Software
این نرم افزار تنها در استوریج های Linear وجود دارد و آرایهای نرم افزاری است که Remote Replication را برای محصولات HPE MSA 2040 Array فراهم میکند. Replication را از نوع غیر همزمان یا Asynchronous ارایه میدهد. این تکنولوژی امکان مدیریت دیتا و حفاظت از آن را فراهم میکند زیرا اولا از Snapshot هایی استفاده میکند که چندین وضعیت ریکاوری را ایجاد و برای کارهای روزانهای مانند بکاپ استفاده میکند. دوم اینکه Replication میتواند امکان دسترسی به دیتا از راه دور را فراهم کند و سوم این که در مواقع بروز خطا در سایت اصلی، کار متوقف نمیشود.
پیش نیازهای پیکربندی سن استوریج HPE MSA 2040
- اتصال سرور به استورج به به روشهای زیر ممکن است:
- Fiber Channel و پروتکل FC: در این روش باید روی سرور کارت HBA نصب شود.
- پورت SAS: در این روش باید روی سرور کارت SAS نصب شود.
- پورت iSCSI
- نوع هاردهایی که میخواهید روی این استوریج اچ پی نصب کنید (SAS و SATA و SSD) ارتباط مستقیم با میزان کارایی موردنیاز شما دارد.
- سن سوئیچ مناسب
- کارت HBA
- کابل FC
آموزش تصویری کانفیگ san storage اچ پی؛ msa 2040
ابتدا باید کابل شبکه کنسول به SAN استوریج متصل شود. سپس IP را در محدوده IP دستگاه SAN استوریج تنظیم میکنیم. با دستور Ping درستی برقراری ارتباط بین دستگاهها را تست کرده و در صورت برقرار بودن ارتباط (Reply)، با استفاده از مرورگر به استوریج خود دسترسی مییابیم. با وارد کردن نام کاربری و رمزعبور که به صورت پیشفرض manage و manage! است، وارد قسمت Home استوریج میشویم.
1- در قسمت Home، یک دید کلی از کل وضعیت دستگاه ارایه میشود. با انتخاب گزینه Configuration Wizard میتوان پیکربندی استوریج را شروع کرد.
2- در مرحله نخست پیکربندی، لیستی از تنظیمات قابل تغییر ارایه میشود.
3- در مرحله دوم، تنظیمات ساعت و تاریخ انجام میشود و در صورت داشتن سرور NTP، میتوان تنظیمات آن را نیز تغییر داد.
4- در این قسمت میتوان نام کاربری و رمز عبور که به صورت پیشفرض manage و manage! است را تغییر داد.
5- در این بخش میتوان کارت شبکه را با توجه به محدوده IP شبکه تغییر داد یعنی میتوان IP پیش فرض دستگاه را تغییر داد و بهترین حالت این است که در محدوده شبکه داخلی تعریف شود تا دستگاههای مختلف بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
6- میتوان پروتکل HTTP و HTTPS، نسخه Management Mode، استفاده از SSH و Telnet و دیگر تنظیمات را انجام داد.
7- میتوان نامهای پیشفرض استوریج را تغییر داد.
8- تنظیمات مربوط به SNMP، ایمیل و لاگها در این قسمت انجام میشود.
9- میتوان حالتهای کنترلرهای استوریج را تعیین کرد که بهترین حالت، Auto است.
10- تنظیمات انجام شده را نشان میدهد. در این قسمت چون ما تغییری در پیشفرضها ایجاد نکردیم، پیغامی مبنی بر این ظاهر میشود.
در مرحله بعد میتوان هاستها و Poolها را مشخص کرد.
سوال متداول
آیا امکان بازیابی پسورد استوریج وجود دارد؟
با عرض پوزش، امکان بازیابی پسورد کنسول یا هر نوع رمز عبور وجود ندارد. پسوردها به منظور افزایش امنیت، به صورت رمزنگاری شده ذخیره میشوند و امکان بازیابی آنها وجود ندارد. در صورتی که پسورد کنسول یا هر نوع رمز عبوری به هر دلیلی فراموش شده یا تغییر کرده است، بهترین راه حل این است که با مدیر سیستم یا مسئول شبکه در سازمان خود تماس بگیرید. معمولا مدیران سیستم قادر خواهند بود تا روشهایی مثل بازنشانی رمز عبور یا اعطای دسترسی مجدد به حساب کاربری را برای شما فراهم کنند. در هر صورت، توصیه میشود با تیم پشتیبانی یا مدیران شبکه و سیستم سازمان خود تماس بگیرید تا روند بازیابی پسورد مورد نیاز را به درستی دنبال کنید.
تفاوت اصلی این san با استوریجی مثل dl380 در چیه ؟ آیا این سرور مزیت خاصی نسبت به آن سرور دارد ؟
احمد عزیز،
به طور کلی، این دو مفهوم به طول کامل متفاوت از هم هستند. بنابراین، بهتر است ویژگیهای آنها را مورد بررسی قرار دهیم. SAN از یک شبکه پرسرعت اختصاصی به نام کانال فیبر یا InfiniBand برای اتصال به سرورها استفاده میکند. DL380 از طریق رابطهای داخلی مانند SATA یا SAS فرآیند اتصال دیسکها به سرور را برقررار میکند. SAN به دلیل استفاده از شبکه اختصاصی، عملکرد بهتری در زمینه دسترسی به اطلاعات نسبت به DL380 ارائه میدهد. DL380 به دلیل اینکه اتصال دیسکها به سرور مستقیم است، تاخیر کمتری در دسترسی به اطلاعات ارائه میدهد. فرآیند مقیاسپذیری در ارتباط با SAN ساده است، اما در سرور DL380 مقیاسبندی دشوارتر است و به تعداد اسلاتهای خالی بستگی دارد. پیادهسازی شبکههای SAN هزینهبر است و در نتیجه DL380 مقرون به صرفهتر است.
سلام در سازمان ما استوریج 2050 استفاده میشه که متاسفانه پسورد کنسول آن عوض شده . آیا میشه پسورد را باز یابی کرد
درود بر شما
جمشید عزیز،
پاسخ سوالتان به انتهای محتوا اضافه شد.
تعدادی هارد مربوط به استوریج 2040 دارم می تونم اینا رو روی DL380 G7 بزارم؟؟
سلام
بله امکان گذاشتن هاردهای مربوط به استوریج 2040SFF روی سرور DL380 G7 وجود دارد.
هارد بیشتر روی این دستگاه میتونم بزارم؟مطالب کاملا مفید هستند ممنون از شما
منظورتون از هارد بیشتر چیست؟ تعداد یا ظرفیت هارد مورد نظرتان است؟
در تنظیمات اولیه مربوط به san storage 2040 می توان تنظیمات لاگ هم انجام داد؟
در پنجره ای configoratin wizard تنظیمات مربوط به SNMP، ایمیل و لاگها در این قسمت انجام میشود.
بالاترین ظرفیت ذخیره سازی چقدر است؟
برروی شاسی LFFوSFFمتغیر است و بسته به نوع استفاده از هاردها و موجودی ها متفاوت می باشد.
سلام و ممنون بابت مطلب چند سوال دارم 1- من یه استوریج 2050 با 3 اینکلوژر دارم جمعا 480 ترابایت 48 هارد 10 ترابایتی آیا بهترین کانفیگ ساختن 3 پوول با 16 هارد هست آیا فرق میکنه کنترل a یا b باشند . برای آرشیو و دیتای ارزشمند رید 5 یا 6 کدوم بهترن ؟ برای ساخت volume از ماکزیمم اجازه 128 ترا استفاده بشه یا حجمهای کمتر … ببخشید سوالها زیاد شد . ممنون
سلام
در کامنت نمی شود به طور کامل توضیح داد. بهتر است با کارشناسان فنی فالنیک در ارتباط باشید.
0218363 داخلی 5541
سلام ممنونم به خاطر آموزش مفیدتون
آیا کلاس آموزشی استوریج در شرکت شما برگزار میشه؟
سلام و وقت به خیر
ممنون از همراهی شما
در حال حاضر چنین دوره ای نداریم اما با خواندن مقالات و ایبوک های وبلاگ فالنیک، اطلاعات خوبی در زمینه استوریج خواهید خواند. سوالی هم داشته باشید پاسخ داده میدهم.