یو پی اس چیست ؛ با انواع ups و کارایی آنها آشنا شوید
یادداشت ویراستار: اصل این مطلب در تیر 1397 نوشته شده بود و در مهر 1399 دوباره بررسی و بهروز شد. همچنین در دی 1399 توسط کارشناسان سرور و شبکه فالنیک، بررسی و تایید شده است..
دستگاه ups چیست؟ خرید ups و به طور کلی استفاده از یک منبع برق پشتیبان مانند سیستم تامین انرژی بدون وقفه (UPS) به شما در فائق آمدن بر مشکلات ناشی از قطع و نوسان برق شهر کمک خواهد کرد و در برابر قطع کلی برق محافظت میشوید. برای جلوگیری از خرابی یا از دست دادن اطلاعات که ناشی از مشکلات برق است، سطوح مختلف حفاظتی را برای خود به وجود آورید.
در این مقاله میخواهیم درباره اینکه یو پی اس چیست و چه اجزایی دارد صحبت کنیم. در ادامه به انواع یو پی اس و مزایا و معایب و کاربرد آنها میپردازیم. همچنین با ویدئوی تک تاک در مورد یوپی اس همراه شما هستیم.
خرید ups از فالنیک؛ تنوع محصول، مشاوره رایگان و بهترین قیمتها
- گفتگوی TechTalk: بررسی سیستم های UPS
- UPS – یو پی اس چیست؟
- اجزای سیستم UPS شامل باتری، شارژر و مبدل
- نکات مهم در نگهداری و افزایش عمر UPS و باتری UPS
- عوامل موثر در طول عمر باتری UPS
- انواع UPS و مزایا و معایب آنها
- یو پی اس آفلاین – Standby UPS
- یو پی اس آنلاین – Online UPS
- یو پی اس تعاملی – Line Interactive UPS
گفتگوی TechTalk: بررسی سیستم ups
در این قسمت، کارشناسان ما مهندس مریم فقیهی، مهمان زهرا چگینی است تا به موضوع بررسی سیستم ups بپردازند. پس از اینکه توان مصرفی دستگاههای برقی خود را تخمین زدید، میتوانید UPS مناسبی انتخاب کنید، در این ویدئوی 11 دقیقهای با اجزا و انواع یو پی اس و مزایای آنها آشنا میشوید.
ups چیست؟
ups مخفف چیست؟ UPS مخفف عبارت Uninterruptible Power Supply، به معنای منبع تغذیه بدون وقفه است. UPS، منبع تغذیه الکترونیکی است که وظیفه اصلی آن، تامین بدون وقفه توان مورد نیاز بار مصرفی است، این سیستم بین برق شهر و دستگاه مصرفکننده قرار گرفته، علاوه بر تثبیت و تنظیم برق شبکه، مانع از نفوذ نویز و اختلالات شبکه به تجهیزات حساس مصرفکننده میشود و برق مورد نیاز تجهیزات مصرفکننده مانند سرور و کامپیوتری که تحت تاثیر این نوسانات هستند را با استفاده از برق ذخیره شده در باتری، تامین و محافظت میکند و در زمان قطعی برق نیز توان مورد نیاز آنها را تامین میکند. آنچه مهم است اطمینان از پیکربندی شبکه و برق موجود در مسیر بین دادهها، سرور و کامپیوترهای موجود در شبکه است.
UPS، منبع تغذیه الکترونیکی است که وظیفه اصلی آن، تامین بدون وقفه توان مورد نیاز بار مصرفی است.
هنگام نوسانات ناگهانی برق، سیستم UPS باعث جلوگیری از آسیب دیدن سیستمهای الکترونیکی میشود و از آنها در برابر تغییر ولتاژ و قطعی برق محافظت میکند. هدف اصلی یک دستگاه یو پی اس تهیه یک منبع بدون وقفه انرژی برای تجهیزاتی است که از آن محافظت میکند.
تست خودکار نیز برای اطمینان از عملکرد مناسب UPS استفاده میشود. این تست در هنگام اولین اتصال یو پی اس به برق انجام میشود و بعد از آن هم، تست در زمانهای مشخصی انجام میشود.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که هنگام کار کردن با کامپیوتر و یا یک دستگاه برقی با مشکل قطع برق و از بین رفتن اطلاعات و آسیب دستگاه مواجه شوید، حال این مشکل برای تاسیسات بزرگ و شرکتهایی که دارای تجهیزات الکترونیکی و حساس هستند به مراتب جدی تر است و خسارت بیشتری به بار می آورد.
زمانی یو پی اس ها به عنوان یک سیستم گران ارزیابی می شدند اما امروزه با توجه به گران قیمت بودن تجهیزات از نظر سخت افزاری و ارزشمندی اطلاعات و داده ها، هزینه تهیه و تامین دستگاه UPS کاملاً ارزان و مقرون به صرفه است. با وجود یو پی اس ها علاوه بر اینکه برق شهری (منبع اولیه برق) در دسترس سیستمهای الکترونیکی است، منبع ثانویهای هم هنگام قطعی منبع اولیه مورد استفاده قرار میگیرد. قبل از وارد شدن به جزئیات کارکرد این سیستم، بد نیست نگاهی اجمالی به ساختار آن بیندازیم.
استفاده از دستگاه UPS بسیار مناسبتر و مقرونبهصرفهتر از تعویض سیستمها و تجهیزات الکترونیکی کسبوکارتان است.
اجزای ups
سه جز اصلی تشکیل دهنده ups شامل باتری، شارژر و مبدل است:
-
باتری ups
دوشاخه یک وسیله الکترونیکی که به برق شهر وصل میشود فقط از یک منبع نیرو استفاده میکند. اگر برق شهر قطع شود، آن وسیله در اثر انقطاع الکتریسیته به سرعت خاموش میشود. یو پی اس این معادله را با فراهم نمودن دو منبع برق برای وسیله برقی به هم میزند. یو پی اس ها به گونهای طراحی شدهاند که همواره دو منبع برق وجود داشته باشد. یکی منبع انرژی اولیه (برق شهر) و دیگری منبعی که در صورت قطع منبع اول وارد مدار میشود و به آن منبع ثانویه (باتری) گفته میشود.
بسته به نوع یو پی اس گاهی اوقات سوییچی برای کنترل این که کدام یک از منابع نیرو در هر لحظه مورد استفاده قرار میگیرند تعبیه شده است. این سوییچ به محض اینکه متوجه شود که منبع اولیه قطع شده، از حالت اولیه به حالت ثانویه تغییر میکند و زمانی که منبع اولیه مجدداً وصل شد از حالت ثانویه به حالت اولیه باز میگردد.
باتری UPS یکی از مهمترین و اصلیترین بخشهای این دستگاه است که معمولا بین 5 تا 20 دقیقه میتواند برق لازم UPS را در حین قطعی برق فراهم کند. ظرفیت باتری UPS ها در ابعاد کلی این سیستم تاثیر دارد، به نحوی که هر چه باتریها بزرگ و ظرفیت آنها بیشتر باشد، UPS هم بزرگتر است. مشتری نیز متناسب با ظرفیت مورد نیاز خود، سایز یو پی اس را انتخاب میکنند. توجه داشته باشید که باتری این منبع تغذیه باید همیشه تست و بررسی شود، زیرا معیوب بودن آن باعث آسیب دیدن دادههای کاربران میشود، همچنین میتوان UPS را طوری تنظیم کرد که زمانی که 80 درصد باتری آن تخلیه شد، سیستمهای شما را خاموش کند. در این لحظه نرمافزار UPS، یک فرآیند Shut Down را فعال میکند که برنامههای شما را میبندد و سیستم را غیر فعال میکند.
زمانی که نرمافزار یو پی اس را نصب کردید، برای نتیجه بهتر، میتوانید نرمافزار را با توجه به نیازهایی که دارید پیکربندی کنید. البته میتوانید با تنظیمات پیشفرض هم از آن استفاده کنید.
توصیه میشود همیشه تنظیمات پیش فرض را بررسی کنید. برای اینکه تشخیص دهید این تنظیمات نیاز به تغییر دارد یا خیر، میتوانید مشخص کنید که سیستم به وسیله باتریها تا چه مدتی کار میکند و تنظیمات UPS را به گونهای تغییر دهید که هنگامی که باتری آن رو به اتمام است، سیستمهای الکترونیکی، خاموش شوند.
در زمان پیکربندی تنظیمات به این نکته توجه کنید که برای خاموش کردن اصولی دستگاه باید زمان لازم را به آن اختصاص دهید. بعضی از سرورها برای خاموش شدن صحیح ۶، ۸ یا حتی ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارند، پس اگر فرآیند خاموش شدن هنگامی است که باتری فقط به مدت ۵ دقیقه توان دارد، ممکن است اطلاعات از بین برود.
خرابی باتری ups نیز نکته مهمی است که باید به آن توجه کنید. باتریهای یو پی اس این است که اگر دچار مشکل شوند، اخطارهایی اعلام میکنند. تست باتریها به صورت منظم، کمک زیادی میکند تا از ظرفیت و سلامت باتری مطمئن شوید. بهتر است همیشه قبل از اینکه باتریها کاملا خراب شوند اقدام به تعویض آنها کنید، چون اگر باتریهای معیوب در سیستم باقی بمانند ممکن است باعث از دست رفتن اطلاعات شما شوند.
نکته مهم: اطمینان از اتمام پروسه بکاپگیری
زمانی که از برنامههای پشتیبانگیری ویندوز استفاده میکنید، باید مشخص کنید که اگر حالت باتری فعال است، شروع به کار نکند. در تنظیمات مدیریت برق پشتیبانگیر ویندوز Figure C، بخشهای مربوط به باتری را انتخاب کنید، تا پشتیبان گیریهایی ناتمام، جای خود را به فایلهای پشتیبانگیری شده سالم ندهند. لازم به ذکر است که این تنظیمات، به صورت پیشفرض در ویندوز وجود ندارد و شما باید تا زمانی که سایت دچار قطعی مکرر برق نشده است، تغییرات لازم را انجام دهید.
-
شارژر UPS
برق شهری، متناوب است و تجهیزات الکترونیکی از برق متناوب استفاده میکنند اما تمامی باتری ها برق مستقیم تولید میکنند، بنابراین قسمتی از یو پی اس به نام شارژر (Charger)، کار تبدیل برق متناوب به برق مستقیم را برای شارژ باتری ها انجام میدهد. با توجه به اینکه برق شهری از نوع جریان متناوب است و برق مورد استفاده باتریها، جریان مستقیم، بخشی از UPS ها، به عنوان شارژر، وظیفه تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم را برعهده دارد.
شارژر UPS از موارد بسیار مهم و موثر در طول عمر باتری UPS است.
ولتاژ شارژر UPS با ولتاژ باتری یو پی اس برابر است. ولتاژ ایجاد شده در خروجی شارژر یو پی اس، باتری را شارژ میکند. این ولتاژ بین 13.4 و 13.7 است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ولتاژ باتری های معمولی 12 ولت است.
شارژ باتری مطابق منحنی شارژ انجام میشود یعنی مقدار جریانی که شارژر به باتری میدهد در ابتدا زیاد است و به مرور کم میشود و وقتی شارژ باتری کامل شود جریان ورودی به باتری به کمترین میزان خواهد رسید.
شارژ UPS باید با توجه نوع باتری UPS انتخاب شود. ممکن است باتری از نوع لیتیومی یا اسیدی باشد.
برای اینکه بدانید چگونه یو پی اس را بهدرستی شارژ کنید مقاله نحوه شارژ یو پی اس را بخوانید.
-
Inverter یا مبدل UPS
مبدل، وظیفه تبدیل برق مستقیم ذخیره شده در باتری به جریان متناوب شهری را بر عهده دارد. در صورتی که برق قطع و یا دچار مشکل شود، بلافاصله مبدل، جریان مستقیم باتری را به متناوب تبدیل کرده و منجر به تامین بدون وقفه برق مورد نیاز دستگاه میشود. واحد اندازه گیری UPS، توان یا VA (حاصل ضرب ولتاژ در جریان خروجی) است. توان یک UPS، وابسته به مبدل آن است: هر چه مبدل دستگاه یو پی اس قویتر باشد توان و قدرت یو پی اس بیشتر خواهد بود به عبارتی میتواند تعداد و توان تجهیزات بیشتری را پشتیبانی کند از طرفی هر چه ظرفیت باتری یو پی اس بالاتر باشد زمان برق دهی در هنگام قطعی برق شهر بالاتر خواهد بود.
در برخی انواع UPS، مبدل بزرگ برق متناوب به مستقیم وجود دارد و مبدل همواره نیروی لازم برای راه اندازی وسیله برقی را تامین میکند و خود مبدل، انرژی لازم را از منبع اولیه و از طریق مبدل برق متناوب به مستقیم یا از باتری تامین میکند.
نکات مهم در نگهداری و افزایش عمر ups و باتری ups
- انتخاب UPS با توان بالاتر باعث میشود یو پی اس از حداکثر توانش استفاده نکند و در نتیجه UPS، عمر بیشتری خواهد داشت.
- UPS های آنلاین، به دلیل ماهیتشان، مدام در حال کار هستند در نتیجه فرسودگی در قطعات در این نوع UPS بیشتر است پس با توجه به مورد مصرف، بهتر است یو پی اس آفلاین یا اینترکتیو تهیه کنید تا هزینهها کمتر شود. از جمله موارد مصرف UPS های آنلاین، در کنار ژنراتورهاست و باید قطعاتی با کیفیت بالا که البته پرهزینه است استفاده شود. در همین مطلب انواع ups را بررسی میکنیم.
- مطابق با نیازها و شرایطی که در کاتالوگ UPS آمده، از دستگاه استفاده و نگهداری کنید. مثلا دمای محیطی که UPS در آن نصب میشود با دمای تایید شده برای آن یکی باشد چرا که عدم رعایت این محدوده دما، باعث کم شدن عمر یو پی اس و باتری آن میشود.
- به صورت دورهای، UPS را سرویس و شارژ نمایید.
عوامل موثر در طول عمر باتری UPS
عوامل موثر در طول عمر باتری یو پی اس به سه دسته تقسیم میشود:
1. دمای محیط، موثر در عمر باتری
دمای محیط از عوامل موثر در ظرفیت و طول عمر باتری است و توصیه میشود باتری ها را در گرمای بالای 20 یا 30 درجه نگه ندارید به همین منوال هم نگهداری باتری در مجاورت عوامل گرمازا مانند نور خورشید و مکانهای بسته توصیه نمیشود.
پیشنهاد ما در دماهای خیلی پایین یا خیلی بالا، استفاده از باتری های نیکل کادمیوم است اما در شرایطی که تغییرات دما زیاد نیست، استفاده از باتری های سرب اسیدی بهصرفهتر است زیرا در مقایسه باتری نیکل کادمیوم 10 تا 15 برابر قیمت کمتری دارد ولی در عوض عمر کمتری هم داراست.
هر چه دما کمتر، عمر باتری بیشتر.
قرار دادن هر نوع وسیله روی UPS، باعث اختلال در تبادل حرارت سی پی یو با محیط میشود در نتیجه طول عمر UPS و باتری UPS کم میشود.
محیطی که UPS در آن نصب میشود باید به دور از گرد و غبار باشد چرا که تبادل حرارت را با اختلال مواجه میکند و باعث کم شدن طول عمر آن میشود. بررسی و انجام سرویسهای دورهای در این زمینه راهگشاست.
2. پارامتر عمق دشارژ و دفعات شارژ، موثر در عمر باتری
نکته مهم درباره باتری ها این است که تعداد سیکل مجاز شارژ برای هر باتری مشخص است که در کاتالوگ مربوط به باتری موجود است. عمر باتری با هر بار شارژ و دشارژ، کم میشود تا به عدد سیکل مجاز شارژ برسد. در این صورت ظرفیت کامل باتری قابل استفاده نیست و جریاندهی کم شده و در نهایت کارایی آن کاهش مییابد. اینجاست که عمر باتری تمام شده و باید آن را عوض کرد.
پارامتر موثر در افزایش عمر باتری، DOD یا Depth of Discharge است. با کاهش DOD، عمر باتری افزایش مییابد یعنی هر چه دفعات و عمق دشارژ بیشتر باشد، عمر باتری کم میشود. DOD در واقع درصد دشارژ شدن باتری است. به عنوان مثال اگر 35 درصد شارژ باتری استفاده شود یعنی DOD برابر با 35 باشد، نسبت به زمانی که 60 درصد شارژ باتری استفاده شود یعنی DOD برابر با 60 باشد، عمر باتری یک تا دو سال بیشتر خواهد بود. اگر عمق دشارژ برابر با 80 باشد، عمر باتری ممکن است به 6 ماه هم کاهش یابد.
3. شارژر باتری و کیفیت شارژ باتری، موثر در عمر باتری
برق شهری، متناوب است و تجهیزات الکترونیکی از برق متناوب استفاده میکنند اما تمامی باتری ها برق مستقیم تولید میکنند، بنابراین قسمتی از یو پی اس به نام شارژر (Charger)، کار تبدیل برق متناوب به برق مستقیم را برای شارژ باتری ها انجام میدهد. با توجه به اینکه برق شهری از نوع جریان متناوب است و برق مورد استفاده باتریها، جریان مستقیم، بخشی از UPS ها، به عنوان شارژر، وظیفه تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم را برعهده دارد.
شارژر UPS از موارد بسیار مهم و موثر در طول عمر باتری UPS است.
ولتاژ شارژر UPS با ولتاژ باتری یو پی اس برابر است. ولتاژ ایجاد شده در خروجی شارژر یو پی اس، باتری را شارژ میکند. این ولتاژ بین 13.4 و 13.7 است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ولتاژ باتری های معمولی 12 ولت است.
شارژ باتری مطابق منحنی شارژ انجام میشود یعنی مقدار جریانی که شارژر به باتری میدهد در ابتدا زیاد است و به مرور کم میشود و وقتی شارژ باتری کامل شود جریان ورودی به باتری به کمترین میزان خواهد رسید.
شارژ UPS باید با توجه نوع باتری UPS انتخاب شود. ممکن است باتری از نوع لیتیومی یا اسیدی باشد.
انواع UPS و مزایا و معایب آنها
سه نوع UPS داریم: استاتیک، داینامیک و هیبرید. UPS مدل استاتیک از مبدل الکترونیکی برق استفاده میکند، UPS مدل داینامیک از موتورهای الکترومغناطیسی (ژنراتور و موتور) و UPS مدل هیبریدی که ترکیبی از این دو مدل است. در ادامه UPS های آفلاین، آنلاین و لاین اینترکتیو را که بیانگر این سه نوع یو پی اس هستند را بررسی میکنیم.
1- یو پی اس آفلاین – Standby UPS
UPSهای Offline/Standby مدل بیسیک این سه مدل است و در حالت معمولی، برق را از منبع اصلی برق میگیرد و بین منبع برق اصلی و باتری، سوئیچ میکند. این مدل میتواند قطع شدن برق را تشخیص دهد و به طور خودکار به برق باتری سوپیچ میشود.
این نوع UPS اغلب برای حفاظت از کامپیوترها و مودم ها و تجهیزات VoIP و دیگر سخت افزارها استفاده میشود. یو پی اس های آفلاین، ارزانترین نوع UPS است. این نوع UPS، هنگام قطع برق و به عنوان منبع جایگزین فعال میشوند.
مزایای UPS آفلاین:
- قیمت پایین
- مناسب برای سیستمهای کامپیوتری و مودم ها و تجهیزات VoIP و دیگر سخت افزارها
- فعالیت بیصدا
معایب UPS آفلاین:
- محافظت در کمترین سطح
- خروجی برق بدون تنظیم و انتقال نوسانهای برق شهری به دستگاه جانبی
- انتقال به حالت باتری با تاخیر زمانی
2- یو پی اس آنلاین – Online UPS
با توجه به اینکه برق متناوب شهری در دستگاههای الکترونیکی به برق مستقیم تبدیل میشود، در سیستم آنلاین، برق ورودی بعد از یکسوسازی و تبدیل به ولتاژ مستقیم، و پس از تصحیح ورودی یعنی پاک سازی ورودی از نویز و احیاناً سطح ولتاژ ورودی، برای شارژ باتری استفاده میشود و خروجی باتری با بهرهگیری از مبدل، مجددا به سیگنال سینوسی تبدیل میشود و چون این سیگنال کاملا باز تولید میشود، هچ گونه مشکلات برق شهری مانند نوسان و تغییر فرکانس را ندارد و کاملا سینوسی و ثابت است.
UPSهای Online/Double از تکنولوژی Delta و یا Double استفاده میکنند:
وقتی از تکنولوژی Double استفاده شود، تجهیزات شبکه مستقیما برق را از خروجی AC نمیگیرند و به جای آن برق AC به rectifier یا یکسوساز منتقل میشود تا تبدیل به DC شود. یعد به باتری و سپس به مبدل میرود. در نهایت به دستگاه میرسد و دستگاه شما بدین صورت برق سالمی دریافت میکند. منبع اصلی برق در این تکنولوژی حتی در حالت عادی هم به یکسوساز AC/DC میرود پس هر بار باید به مبدل DC/AC هم برود در نتیجه Double خوانده میشود.
دستگاههای حساس با UPS های آنلاین با تکنولوژی Double محافظت میشوند مثل سرورها و دیتاسنترها و تجهیزات این حوزه. در این حالت هیچ زمان انتقالی برای انتقال به حالت باتری وجود ندارد.
وقتی از تکنولوژی Delta استفاده شود، مقدار خاصی از برق برای کار کردن کامپیوتر و روتر و دیگر دستگاهها فرستاده میشود. در این حالت، برق به شکل بهصرفه تری مصرف میشود.
یو پی اس های آنلاین با هر دو تکنولوژی، وقتی برق قطع میشود، جریان برق را یکنواخت نگه میدارند تا از تجهیزات شبکه محافظت کنند. یکسوساز موجود در یو پی اس به صورت خودکار بای پس میشود و برق از باتری تامین میشود تا دوباره برق وصل شود. این فرآیند یکنواخت است و دلیل گرانی یو پی اس آنلاین همین است.
تفاوت یو پی اس های آنلاین و آفلاین در این است که در نوع آنلاین، همیشه مبدل DC/AC وصل است یعنی هیچ زمان انتقالی بین منبع برق و باتری وجود ندارد در نتیجه زمان انتقال صفر است (zero transfer time)، و حفاظت بهتری در برابر قطعی برق و نوسان و نویز و … انجام میشود.
یو پی اس های آنلاین فقط در مواقعی مانند بروز نقص فنی ،OVER LOAD یا افزایش بیش از حد دما، به حالت BYPASS میروند.
در یو پی اس های آنلاین زمان بین قطع برق شبکه و وصل برق اضطراری توسط یو پی اس، صفر ثانیه است.
مزایای UPS آنلاین:
- تامین دایمی و کامل برق و بدون اختلال
- مناسب برای سیستمهای برق اضطراری و سرور و شبکه و UPS های دسکتاپی
معایب UPS آنلاین:
- قیمت بالا نسبت به انواع دیگر
3- یو پی اس تعاملی – Line Interactive UPS
با اضافه شدن منتقل کننده خودکار به یو پی اس آفلاین، یو پی اس لاین اینترکتیو داریم تا قابلیت افزایش و کاهش ولتاژ خروجی را پیدا کند. این منتقل کننده باعث انتقال به برق AC میشود تا اتوماتیک مشکل را حل کند. با قطع برق، زمان انتقال به حالت باتری، در حد چند میلی ثانیه است. 4 میلی ثانیه زمانی است که پاورهای خازنی همچون پاورهای پی سی ها آن را تحمل میکنند و هیچگونه وقفه ای را در عملکرد دستگاه ایجاد نمیکند.
UPSهای Line Interactive ولتاژ را به صورت خودکار تعدیل میکنند. در این نوع UPS، باتری شارژ میشود و هنگام قطع برق، برق باتری را به جریان DC تبدیل میکنند تا به دستگاه برسد. در زمان قطع طولانی برق، برق باتری باعث میشود دستگاهها به شکل امنی خاموش شوند.
در این مدل، مبدل همیشه در مدار وجود دارد و در صورت قطع برق، ورودی آن، باتری را تامین میکند. زمانی که برق شهر فعال است اینورتر و کانورتر باتری را شارژ میکنند و زمانی که برق شهر قطع شد این مجموعه به عنوان رزرو عمل میکند.
در این تکنولوژی، مبدل همیشه روشن است و هنگامی که توان منبع ورودی در بازه مجاز است، به شارژ باتری ها مشغول است و وقتی، توان ورودی از بازه مجاز خارج شود، پیوستگی توان خروجی، از مبدل و انرژی ذخیره شده باتریها تامین میشود.
مزایای UPS لاین اینترکتیو:
- مقرون به صرفه نسبت به مدل آنلاین
- مناسب برای سیستمهای برق اضطراری و سرور و شبکه و UPS های دسکتاپی
- محافظت بهتر نسبت به مدل آفلاین
- فعالیت بیصدا
معایب UPS لاین اینترکتیو:
- فاقد مدار اصلاح ضریب قدرت ورودی
- استفاده از Stabilizer برای رفع نوسانات ولتاژ ورودی
- قیمت یو پی اس نوع لاین اینترکتیو بین نوع آنلاین و آفلاین است.
از لطف شما متشکرم
سلام و احترام
برای محافظت از کنسول و تلوزیون چه نوع محافظی پیشنهاد میفرمایید؟ (ترجیحاً ارزان قیمت)
سلام متن کاملی بود فقط یکم جابه جا میکردین راحت تر میشد درک کرد . تا کامل متن رو نخونی خیلی از چیز ها رو نمیفهمی و باید دوبارر متن رو بخونی
حالا بحث اصلی
باتری گوشی رو اگر بخواهیم یک ups در نظر بگیریم کدام مورد میشه (آنلاین آفلاین ) من تو شارژ زیاد از گوشیم استفاده میکنم (بازی)
و میخواستم یک حرکت بزنم تا یک سری از مشکلات رو حل کنم و باتری گوشی آسیب نبینه و حتی برق (توان) بیشتری به گوشیم بدم ممنون
درود بر شما
آرمان عزیز، با توجه به صحبت شما که نیاز دارید گوشی هنگام شارژ به صورت مستقیم از برق شارژر استفاده کنه و توان بیشتری داشته باشید گوشی های معمولی ساپورت نمی کنند و روی یکسری از گوشی های خاص گیمینک این قابلیت هست
سلام و سپاس از پاسخگویی ، یه سوال داشتم اگر یو پی اس انلاین بعد از مثلا مدت زمانی که باطری داره خاموش شود و هنوز برق نیامده باشد ایا بعد از امدن برق دستگاهایی که به یو پی اس وصل هستند روشن نمیشوند ؟ و حتما باید رفت و دستی انها را روشن کرد ؟ من دوربینهای محل کارم و مودم را به یو پی اس وصل کردم و از صحبتهای نصاب چنین برداشتی داشتم که اگر قبل از امدن برق باطری تمام شود بعدا که برق بیاد دوربین و مودم روشن نمیشود و باید برم محل کارم و دستی ریست کنم ، ایا این درسته ؟ یا اتوماتیک باید با امدن برق دوربینها باید روشن شوند؟
سلام و درود
منظور از آنلاین این است که در حالت عادی باتری استفاده نمی شود زمانی که برق می رود اتوماتیک باتری مصرف می شود ولی وقتی باتری تمام شود چاره ای جز دستی روشن کردن نیست.
برای مراکز درمانی چه نوع ups مناسبه ؟ و آیا باید به نکات خاصی توجه بشه ؟
آرش عزیز
اصولا از یو پی اس های آنلاین با توان بالا استفاده می شود.
سلام یه سوال
نحوه شارژ و دشارژ ups راتوضیح دهید؟
درود بر شما
امیر عزیز، شارژ UPSبه صورت خودکار زمانی که به برق شهری وصل شود صورت میگیرد. زمان شارژ کامل باتری ها به ظرفیت و میزان مصرف دستگاه های متصل به آن بستگی دارد. دشارژ باتری به 2 صورت خودکار و دستی انجام میشود .
1- خودکار زمانی است که برق شهری قطع میشود و UPS به صورت خودکار به حالت باتری میرود و انرژی دخیره شده را به دستگاه های متصل به خودش ارسال میکند.
2- در برخی UPSها امکان دشارژ دستی وجود دارد و اصولا برای تست عملکرد باتری میباشد.
نکات مهمی در زمان شارژ و دشارژ UPS باید نظر گرفته شود :
1- دمای محیطی که دستگاه در آن قرار دارد چون تاثیر مستقیمی بر عملکرد باتری دارد و دمای بالا باعث کاهش عمر باتری ها میشود.
2- عمق دشارژ باتری هرچه بیشتر باشد عمر باتری ها را کمتر میکند.
3- نوع باتری های استفاده شده در UPS ها نیز بر نحوه شارژ و دشارژ آن تاثیرگذار است.
در مورد Module UPS اگر معلومات ارایه بدارید
درود بر شما
خلیل عزیز، ماژول UPS یا واحد تامین برق بدون وقفه، یکی از اجزای اصلی سیستمهای UPS است که وظیفه تامین برق پایدار و بدون وقفه به تجهیزات الکترونیکی را بر عهده دارد. این ماژولها به عنوان قلب تپندهی سیستمهای UPS شناخته میشوند و نقش بسیار مهمی در محافظت از تجهیزات حساس در برابر قطعی برق و نوسانات ولتاژ ایفا میکنند.
ماژولهای UPS بر اساس تکنولوژی ساخت، ظرفیت، و کاربرد به انواع مختلفی تقسیم میشوند که از جمله آنها میتوان به ماژولهای UPS آنلاین ، ماژولهای UPS آفلاین ، ماژولهای UPS لاین اینتراکتیو اشاره کرد . مزایای استفاده از ماژول UPS،حفاظت از تجهیزات در برابر قطعی برق و نوسانات ولتاژ ، افزایش طول عمر تجهیزات ، کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری وتامین برق اضطراری می باشد.
وقتی برق قطع می شود چقدر زمان نیاز است که ups برق رسانی کند؟؟
در یو پی اس های آنلاین زمان بین قطع برق شبکه و وصل برق اضطراری توسط یو پی اس، صفر ثانیه است. زمان بین قطع برق شبکه و وصل برق اضطراری توسط یو پی اس در یو پی اس های Line Interactive و آفلاین، کمتر از ۴ میلی ثانیه است.
از باتری ماشین هم میشه جهت کاهش هزینه استفاده کرد؟
بله. برخی برندهای UPS مانند یو پی اس های هوگون قابلیت پشتیبانی از باتری ماشین رو دارند.
چه نوع ups را برای تامین برق اضطراری مناسب است؟
ups online: مناسب برای سیستمهای برق اضطراری
اگر بخواهیم تامین برق بدون مشکل داشته باشیم. بدون خطا
چه مدلی را توصیه می کنید؟؟
ups Online = تامین برق بدون اختلال- تامین دایمی و کامل برق
تفاوت upsهای line Interactive و online چیست؟
یو پی اس های انلاین بلافاصله و بدون تاخیر وصل می شوند و یو پی اس های line interactive با 4 میلی ثانیه تاخیر وصل می شوند
میشه بگید کاربرد یو پی اس های اینترنال چیه؟
Internal UPS ها وقتی استفاده میشوند که بخواهیم وقفه و قطع برق هنگام انتقال از برق شهری به موتور برق یا ژنراتور را جبران کنیم.
سلام
با تشکر از شما
سوال: در حالت آفلاین زمانی برق شهر وصل است همان ولتاژ برق را در خروجی میبینیم؟
چون موازی هستن میگم