به "وبلاگ فالنیک ( ایران اچ پی)" خوش آمدید    |   وبسایت فالنیک (ایران اچ پی)
تماس با فالنیک : 8363-021
دانشکامپیوترکامپیوتر و لپ تاپلپ تاپ

تکنولوژی Hyper Threading چیست؟؛ ویدئو

 

تکنولوژی Hyper Threading چیست؟

CPU کارهای پردازشی که برنامه‌ها را اجرا می‌کنند، انجام می‌دهد. سی پی یو های مدرن ویژگی‌هایی مانند چند هسته‌ای و Hyper Threading دارند. برخی سیستم‌ها هم حتی چند پردازنده دارند.

 

گفتگوی TechTalk: بررسی مولفه های مهم CPU

کارشناسان فالنیک در گفتگوی تخصصی TechTalk، با موضوعات به‌روز تخصصی و فنی، برای ارتقای دانش تخصصی شما به گپ و گفت می‌پردازند و محصولات و تکنولوژی‌های جدید در دنیای سرور و تجهیزات شبکه را بررسی می‌کنند. این ویدیو، شانزدهمین دوره از گفتگوهای تخصصی TechTalk است.

قصد داریم طی چند قسمت، به بررسی CPU و نکات مهم در انتخاب آن چه در حوزه عمومی و چه در  حوزه انترپرایزی بپردازیم. در این قسمت، کارشناس ما مریم فقیهی، مهمان مسعود سوری است تا به موضوع بررسی مولفه های مهم CPU بپردازند. با معرفی CPU و اشاره به سیستم های SoC شروع کرده و پس از بررسی تفاوت CPU و SoC، به بررسی مولفه های مهم در سی پی یو مانند سرعت کلاک، TDP و IPC و هسته و … ادامه می دهیم.

عناوین مهمی که در این ویدئوی 20 دقیقه‌ای می‌بینید در ادامه آمده است:

عناوین مورد بررسی:

  1. CPU چیست؟
  2. SoC چیست؟
  3. ARM چیست؟
  4. تفاوت SoC با CPU در چیست؟
  5. Clock Speed یا سرعت کلاک چیست؟
  6. هسته یا Core چیست؟
  7. Thread و Hyper Threading چیست؟
  8. TDP چیست؟
  9. Cache چیست؟
  10. IPC چیست؟

 

 

سابقا سرعت کلاک پردازنده برای مقایسه کارایی کافی بود اما دیگر به همین سادگی نیست. CPU ای که چند هسته و یا Hyper Threading ارایه می‌دهد، به شکل قابل توجهی از سی پی یو های تک هسته‌ای که همان سرعت را دارند و یا Hyper Threading ندارند، بهتر هستند. پی سی هایی با چند پردازنده، مزایای بیشتری هم دارند. تمام این ویژگی‌های جوری طراحی شده‌اند که پردازش چندگانه و همزمان بسیار آسان‌تر انجام می‌شود و در عین حال افزایش کارایی را هنگام Multicasting یا اپ‌های قدرتمندی مانند Encoder های ویدئو و بازی‌های مدرن به همراه دارد.

حالا بیایید نگاهی به هر یک از این ویژگی‌ها بپردازیم و ببینیم برای شما چه معنی دارد.

تکنولوژی Hyper Threading چیست؟

Hyper Threading چیست؟

Hyper Threading در واقع اصطلاحی است که اینتل استفاده می‌کند و همان تکنولوژی ای است که AMD آن را Simultaneous Multithreading یا SMT می‌نامد. در این تکنولوژی، CPU هسته فیزیکی خود را به دو هسته مجازی که Thread نامیده می‌شود، تقسیم می‌کند. HT هر هسته را برای انجام دو کار استفاده می‌کند در نتیجه کارایی CPU افزایش می‌یابد. پس با خیال راحت به اجرای همزمان اپ‌های Multiple Demanding یا استفاده از اپ‌های Heavily Threaded بپردازید بدون اینکه پی سی داغ شود.

Hyper Threading در حال حاضر در پردازنده های Intel Core و Core vPro و Core M و زئون قابل استفاده است.

Hyper Threading و پردازش موازی برای اولین بار در سال 2002 توسط اینتل در مدل Pentium 4 HT ارایه شد. پنتیوم 4 ها تا آن روز تک پردازنده بودند و فقط یک کار را در هر زمان می‌توانستند انجام دهند حتی اگر می‌توانستند بین Task ها به سرعت سوییچ کنند و به صورت Multicasting به نظر برسند.

هسته پردازنده با وجود Hyper Threading، به صورت منطقی، دو هسته برای سیستم عامل فراهم می‌کند؛ با وجودی که سی پی یو فقط یک عدد سی پی یو است. سخت افزار CPU فقط یک سری منابع اجرایی برای هر هسته CPU دارد اما پردازنده وانمود می‌کند که هسته‌های بیشتری دارد تا سرعت اجرای برنامه ها را بیشتر کند. به عبارت دیگر سیستم عامل فریب داده می‌شود تا هر هسته واقعی پردازنده را به صورت دو پردازنده ببیند!

با وجود Hyper Threading، دو هسته منطقی CPU، منابع فیزیکی اجرایی را به اشتراک می‌گذارد. نتیجه این است که سرعت افزایش خواهد یافت. مثلا اگر یکی از سی پی یو های مجازی در حالت انتظار باشد و پردازشی انجام ندهد، دیگر سی پی یو مجازی می‌تواند منابع اجرایی آن را قرض بگیرد.

Hyper Threading باعث افزایش سرعت پردازنده می‌شود اما به هر حال به پای داشتن هسته‌های اضافی واقعی نمی‌رسد!

CPU های مدرن امروزی، هم چند هسته دارند و هم از Hyper Threading استفاده می‌کنند. مثلا CPU دو هسته‌ای با کمک Hyper Threading به صورت 4 هسته برای سیستم عامل ارایه می‌شود و به همین صورت 4 هسته به صورت 8 هسته. Hyper Threading جایگزینی برای هسته‌های اضافی نیست اما کارایی پردازنده دو هسته‌ای با وجود Hyper Threading بیشتر از کارایی پردازنده دو هسته‌ای بدون وجود Hyper Threading است.

برای استفاده از Hyper Threading باید سیستم عامل و بایوس هم از تکنولوژی Hyper Threading پشتیبانی کنند.

 

تکنولوژی Hyper Threading چیست؟

خلاصه

به برنامه های قدیمی اصطلاحا Single Thread گفته می‌شد، بدین معنا که در آن واحد تنها یک دستور ارسال می‌کردند. اما با پیشرفت CPU ها این امکان فراهم شد که یک برنامه در آن واحد بیش از یک دستور به پردازنده ارسال کند. این یعنی سرعت پردازش بیشتر.

 

واحد خدمات لپ تاپ، کامپیوتر و بورد فالنیک
تعمیرات لپ تاپ، تبلت، کامپیوتر، All-in-One، بورد (Board) و تعویض انواع پورت (Port) و چیپست (Chipset) خود را به صورت تخصصی با تجهیزات پیشرفته، به فالیک بسپارید. برای ثبت تیکت تعمیر، کلیک کنید.
درخواست تعمیر کامپیوتر و لپ تاپ

 

منبع:
howtogeek
tomshardware

4.3/5 - (6 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‫29 دیدگاه ها

  1. سلام. وقتتون بخیر. من سرور ابرپردازنده اوونتو 24 هسته ای اجاره کردم، با چه دستوری میتونم از همه 24 هسته اش برای اجرای برنامه مدنظرم استفاده کنم؟
    دستور برنامه رو اول بنویسم بعدش دستور خاصی باید بنویسم؟

    1. سلام بر شما
      مریم عزیز
      برای استفاده از همه 24 هسته سرور ابرپردازنده اوونتو، باید از دستور taskset استفاده کنید. این دستور به شما امکان می‌دهد تا یک فرآیند را به یک یا چند هسته اختصاص دهید. برای اختصاص همه 24 هسته به یک فرآیند، می‌توانید از دستور زیر استفاده کنید:
      taskset -c 0-23 <نام فرآیند>

      به عنوان مثال، اگر برنامه شما با نام my_program اجرا می‌شود، می‌توانید از دستور زیر برای اختصاص همه 24 هسته به آن استفاده کنید:
      taskset -c 0-23 my_program

      توجه داشته باشید که دستور taskset باید قبل از اجرای برنامه اجرا شود.

  2. در انتظار یک راهکار متناسب هستم امیدوارم راهی باشد که من سوابق سرچ اینترنت وکلیه کارهای با این دستگاه شده را بازگردانی کنم تا مطلب مد نظرم پیدا کنم

  3. درود
    لطفا بفرمایید چگونه میشود از اولین کارهای که روی این سیستم انجام شده یعنی بازبینی کلیه فعالیت های که از طریق اینترنت انجام داده ام را بازگردانی کنم وتمام مطالب و پسوردم که فراموشم شده در این سیستم هست تقریبا این لب تاب حدودا کمتر از دو ماه گرفتمش

    1. سلام وقت بخیر
      بیشتر explore ها بعد یک زمانی همه history رو پاک می کنن چون فضا اشغال می کنه مگر اینکه خودتان روز و زمانش رو تعیین کنیدو

  4. من سرورم DL380 Gen10 هست و از روزی که خریدم امکان خاموش کردنش رو نداشتم. می خواستم بدونم به صورت پیش فرض هایپرترد روی سرور فعال هست یا نه؟

    1. با توجه به مدل CPU می توانید داشتن یا نداشتن این مشخصه را به دست آورید.

  5. من یه نرم افزاری دارم که با هایپرترد مشکل داره، میتونم غیر فعالش کنم یا نه؟

    1. بله می توانید در مراحل بوت دستگاه با فشردن دکمه F9 وارد تنظیمات دستگاه شده و این قابلیت را غیر فعال نمایید.

    1. سلام

      شما می توانید در این زمینه، با کارشناسان لپ تاپ و کامپیوتر ما به شماره 0218363 داخلی 230 در تماس باشید.

  6. سلام و درود بر عزیزان تهیه کننده این مقاله ، از اهتمام و کوشش شما در بسط و گسترش علوم رایانه و فناوری اطلاعات در کشور قدردان هستیم ، کلیه توضیحات در رابطه با مولفه های موجود در یک پردازنده و یا “تراشه های شامل پردازنده” مفید بود ولی توضیحات ارائه شده در رابطه با IPC چندان دقیق نبود.

    1. سلام
      ممنون از شما بابت توجه و بازخوردی که درباره محتواهای ما ارایه می دید.
      بی شک در ارتقای سطح فنی و تخصصی آنها تاثیرگذار است.
      اگر سوال و یا مساله ای در زمینه PCIe ها دارید مطرح بفرمایید حتما راهنمایی تون می کنیم. و البته که در بهتر کردن این مقاله، تلاش خواهیم کرد.

      1. سرکار خانم فقیهی ، سلام علیکم ، بنده عرض کردم IPC ، شما در ویدئو ارائه شده در مقاله و در قسمت انتهایی توضیحاتی در مورد موضوع IPC و یا instructions per cycle/clock (تعداد دستورالعملهای اجرا شده در هر سیکل ) فرمودید که مقداری تصحیح نیاز دارد ، توجه بفرمایید بحث IPC بر می گردد بزمانی که پردازنده ها از حالت اسکالر به سوپر اسکالر ارتقاء پیدا کردند و فناوری Pipelining در ساخت پردازنده ها بکار گرفته شد و این مقوله بعد از بحث “صرفا افزایش فرکانس” و قبل از “افزایش تعداد هسته ها” مطرح است ، استفاده از فنون Pipelining نیاز داشت که پهنای باند انتقال داده ها از حافظه به پردازنده افزایش یابد لذا فناوری DDR نیز همزمان مورد توجه قرار گرفت ، توضیحات اینجانب به این دلیل است که زمانبندی ارتقاء فنون افزایش راندمان پردازنده ها و مقدار تاثیر گذاری هر یک دقیقا و البته بطور بسیار خلاصه روشن شود.

  7. مگر در پردازنده های سروری جدید مدلی هست که تکنولوژی Hyper Threading را نداشته باشد؟

    1. اکثر پردازنده های سروری این تکنولوژی راساپورت می کند به جز برخی از پردازنده های بیس که برای اطلاع دقیق میتوانید تعداد هسته و thread را برای هر مدل پردازنده در سایت اینتل ملاحظه کنید

  8. تکنولوژی Hyper Threading خفن ترین تکنولوژی تو سال های قبل بوده. ممنون

دکمه بازگشت به بالا