به "وبلاگ فالنیک ( ایران اچ پی)" خوش آمدید    |   وبسایت فالنیک (ایران اچ پی)
تماس با فالنیک : 8363-021
سرور و شبکه

هسته یا Core در CPU چیست؟؛ ویدئو

هسته یا Core در CPU چیست؟

یادداشت ویراستار: اصل این مطلب در تیر 98 نوشته شده بود و در مرداد 99 دوباره بررسی و به‌روز شده است.

Core یا هسته سی پی یو، پردازنده‌ای کوچکتر در داخل پردازنده اصلی است. در واقع به تنهایی یک پردازنده کامل است. بنابراین اگر شما یک پردازنده Dual Core داشته باشید، پردازنده شما از دو ریزپردازنده تشکیل شده است. این قابلیت به شما امکان اجرای چند عملیات را به صورت هم‌زمان می‌دهد. حال بیایید به شکل حرفه‌ای‌تر به این مفهوم Core یا هسته پردازنده یا CPU بپردازیم.

پیشنهاد مطالعه

گفتگوی TechTalk: بررسی مولفه های مهم CPU

هسته یا Core در CPU چیست؟
گفتگوی TechTalk: بررسی مولفه های مهم CPU

قصد داریم طی چند قسمت، به بررسی CPU و نکات مهم در انتخاب آن چه در حوزه عمومی و چه در  حوزه انترپرایزی بپردازیم. در این قسمت، کارشناس ما مریم فقیهی، مهمان مسعود سوری است تا به موضوع بررسی مولفه های مهم CPU بپردازند. با معرفی CPU و اشاره به سیستم های SoC شروع کرده و پس از بررسی تفاوت CPU و SoC، به بررسی مولفه های مهم در سی پی یو مانند سرعت کلاک، TDP و IPC و هسته و … ادامه می دهیم.

خرید سرور فیزیکی با گارانتی طلایی دو ساله و بیمه حوادث
با خرید سرور فیزیکی از فالنیک ایران اچ پی می‌توانید از گارانتی طلایی دو ساله (شامل حمل و نصب رایگان در تهران، سرویس دوره‌ای رایگان و...) بهره‌مند شوید. علاوه بر این بیمه حوادث سرور در فالنیک نیز به مدت یک سال (با قابلیت تمدید) به شما تعلق می‌گیرد. ضمناً فالنیک ابزاری برای انتخاب قطعات و کانفیگ آنلاین سرور را برای متخصصان فراهم کرده و می‌توانید پیش فاکتور سروری با کانفیگ پیش‌فرض یا کانفیگ دلخواه خودتان را دریافت کنید. برای دریافت قیمت یا مشاوره تخصصی رایگان کلیک کنید.
قیمت سرور فیزیکیمشاوره تلفنی رایگان

عناوین مهمی که در این ویدئوی 20 دقیقه‌ای می‌بینید در ادامه آمده است:

عناوین مورد بررسی:

  1. CPU چیست؟
  2. SoC چیست؟
  3. ARM چیست؟
  4. تفاوت SoC با CPU در چیست؟
  5. Clock Speed یا سرعت کلاک چیست؟
  6. هسته یا Core چیست؟
  7. Thread و Hyper Threading چیست؟
  8. TDP چیست؟
  9. Cache چیست؟
  10. IPC چیست؟

Core یا هسته CPU چیست؟

اساسا پردازنده ها دارای یک هسته هستند یعنی CPU فیزیکی فقط یک واحد پردازش مرکزی دارد. تولیدکنندگان، هسته‌ها یا واحدهای پردازش مرکزی بیشتری اضافه کردند پس CPU دو هسته ای دارای دو واحد پردازش مرکزی است و سیستم عامل، آن را به صورت دو CPU می‌بیند و قادر به انجام دو پردازش مختلف به طور همزمان است. نتیجه چیست؟ افزایش سرعت سیستم!

هر چه تعداد CPU و Core بیشتر باشد، تعداد کارهایی که همزمان انجام می‌شود بیشتر است.

برخلاف Hyper Threading، هیچ فریبی در کار نیست: Quad Core CPU دارای دو واحد پردازش مرکزی است و Octa Core CPU دارای 8 واحد است. در Hyper Threading، سیستم عامل فریب داده می‌شود تا هر هسته واقعی پردازنده را به صورت دو پردازنده ببیند!

برای آشنایی با تکنولوژی Hyper Threading، مقاله “تکنولوژی Hyper Threading چیست؟” را مطالعه کنید.

این تکنولوژی کارایی را بسیار افزایش می‌دهد و نیازی نیست برای 4 واحد، 4 سوکت پردازنده مجزا که برق و کولینگ و دیگر سخت افزارها را لازم دارد، داشته باشید. همچنین Latency کمتر است زیرا Core ها در یک چیپ قرار دارند و سریع‌تر می‌توانند با هم ارتباط برقرار کنند.

در Task Manager ویندوز، این قابلیت به خوبی نمایش داده می‌شود: مثلا سیستمی که یک سوکت پردازنده با پردازنده 4 هسته ای دارد و با Hyper Threading، هشت پردازنده منطقی نشان می‌دهد. این نمایش را در تصویر زیر می‌بینید.

معادل های فارسی تعداد هسته های پردازنده به شرح زیر است:

  • سی پی یو 8 / هشت هسته ای همان  octa core CPU است.
  • سی پی یو 4 / چهار هسته ای همان  quad core CPU است.
  • سی پی یو 2 / دو هسته ای همان  dual core CPU است.

core i7 چیست؟

برخی سی پی یو های اینتل در مدل های Core i ارایه می‌شوند. مثلا core i7 و core i5 و core i3. این سه خانواده از نظر قیمت، سرعت کلاک و کارایی با هم فرق دارند و بیشتر در لپ تاپ و کامپیوتر کاربرد دارند. قدرت پردازشی هر سری نسبت به سری قبل بهتر و بیشتر است. شاید فکر کنید تعداد هسته بیشتر باعث برتری Core i7 نسبت به Core i5 است اما در برخی مدل ها حتی سرعت Core i5 از core i7 بیشتر است که به دلیل نوع معماری و یا میزان کش آنها است. 

توجه داشته باشید که پردازنده های Core i7 در لپ تاپ با پردازنده های Core i7 در کامپیوتر با هم فرق دارند که البته مدلهای کامپیوتری از مدل های لپ تاپی قویی تر هستند.

تعداد هسته های core i7 بین 2 تا 8 هسته است. core i5 بین 2 تا 6 هسته دارد و Core i3 بسته به نسل سی پی یو، 2 یا 4 هسته دارد.

چگونه بفهمیم cpu چند هسته ای است؟ 

در ادامه چند راهکار برای اینکه بفهمیم cpu کامپیوتر و لپ تاپ چند هسته ای است ارایه می‌دهیم:

  1. استفاده از system Information: در قسمت سرچ ویندوز عبارت system Information را تایپ کنید. در پنجره ای که باز می‌شود کلمه Processor را پیدا کنید. تمام مشخصات سی پی یو و تعداد هسته سی پی یو جلوی این کلمه نوشته شده است.

2. استفاده از Task Manager: با گرفتن همزمان سه دکمه CTRL و ALT و DELETE و انتخاب گزینه Task Manager، پنجره Task Manager باز می‌شود. در تب دوم این پنجره یعنی Performane، تعداد هسته های cpu را خواهید دید.

هسته یا Core در CPU چیست؟
چگونه بفهمیم سی پی یو چند هسته ای است؟

3. جستجوی مدل CPU: با استفاده از مرورگر می‌توانید مدل پردازنده خود را سرچ کنید و تعداد هسته آن را ببینید.

تفاوت هسته و رشته در cpu

Thread تعداد پردازش‌های مستقلی است که هر چیپ در هر لحظه می‌تواند انجام دهد. از نظر تئوری در واقع همان تعداد هسته است اما پردازنده‌هایی که قابلیت Multithreading دارند می‌توانند هر هسته را به دو Thread تقسیم کنند.

مفهوم Multiple CPU

اغلب کامپیوترها فقط یه CPU دارند که ممکن است چند هسته داشته باشند یا از تکنولوژی Hyper Threading استفاده کنند. اما در هر حال فقط یک سی پی یو فیزیکی در تک سوکت پردازنده روی مادربورد نصب است.

قبل از Hyper Threading و CPU های Multicore، تلاش‌هایی برای افزودن قدرت پردازشی به کامپیوترها در قالب افزودن CPU انجام شد که البته نیاز به مادربوردی با چند سوکت پردازنده بود. چنین مادربوردی نیاز به سخت افزار اضافی برای اتصال این سوکت‌های پردازنده به RAM و دیگر منابع هم هست و تنظیمات اضافی‌تر هم به همراه دارد. همچنین  Latency هم اضافه می‌شود چون سی پی یو باید با هر قسمت ارتباط برقرار کند. زمان تاخیر بیشتر، نیاز به برق بیشتر، مادربوردی با چند سوکت و سخت افزار بیشتر از الزامات افزایش تعداد CPUها به صورت فیزیکی است.

چنین سیستمی برای مصارف خانگی مرسوم نیست حتی در دسکتاپ‌های Gaming با قدرت بالا و چند کارت گرافیک، هنوز یک CPU وجود دارد. سیستم‌های چند پردازنده‌ای در سوپر کامپیوترها، سرورها، و سیستم‌های High End مشابه، کاربرد دارد.

نکته: Task هایی که CPU پردازش می‌کند، معمولا پروسه‌ها یا Thread های نرم افزاری است که سیستم عامل زمان‌بندی می‌کند. توجه داشته باشید که ممکن است که سیستم عامل، Thread های زیادی برای اجرا داشته باشد اما CPU فقط می‌تواند تعدادی مشخصی از آن‌ها را اجرا کند. اگر این تعداد را X در نظر بگیریم، مقدار X برابر است با تعداد هسته، ضرب در تعداد Thread های سخت افزاری هر هسته. باقی Thread ها باقی می‌مانند تا سیستم عامل آن‌ها را زمان‌بندی کند.

هسته یا Core در CPU چیست؟
مفهوم Multiple CPU

چند نکته درباره طراحی CPU

CPU ها علاوه بر داشتن یک یا چند هسته، اتصالات درونی دیگری دارند که هسته‌ها را به دنیای بیرون مرتبط می‌کنند مانند Cache، کنترلر حافظه برای ارتباط با RAM، کنترلر I/O مانند PCIe، USB، Display و غیره. این عناصر در گذشته خارج از پردازنده بودند اما در طراحی‌های مدرن، در داخل سی پی یو مجتمع شده‌اند.

برای اینکه با اجزای CPU بیشتر آشنا شوید توصیه می‌کنیم مقاله “راهنمای خرید CPU” را مطالعه کنید.

علاوه بر CPU ممکن است GPU هم مجتمع شده باشد تا این نزدیکی و مجاورت باعث افزایش کارایی و قدرت شود. بدین ترتیب، طراحی CPU به سمت SoC پیش می‌رود.

جمع‌بندی

هر چه تعداد CPU و هسته CPU بیشتر باشد، تعداد کارهایی که همزمان انجام می‌شود بیشتر است. در نتیجه کارایی در اغلب Task ها افزایش می‌یابد. امروزه بیشتر کامپیوترها دارای چند هسته هستند حتی در اسمارت فون ها و تبلت ها هم چند هسته ای دیده می‌شود. یکی از مزایای CPU های اینتل پشتیبانی از تکنولوژی Hyper Threading است که مزیت محسوب می‌شود. برخی کامپیوترها که قدرت پردازشی بیشتری لازم دارند، از چند CPU استفاده می‌کنند اما کارایی کم‌تری نسبت به آن چه که به نظر می‌رسد فراهم می‌کنند.

تعمیر لپ تاپ
تعمیر لپ تاپ در تعمیرگاه لپ تاپ فالنیک، به وسیله تعمیرکار لپ تاپ مجرب و باتجربه انجام می‎‌شود. تمامی امور مربوط به تعمیرات لپ تاپ با تجهیزات پیشرفته و متخصصین دارای گواهینامه رسمی در دپارتمان تخصصی و تعمیرگاه لپ تاپ فالنیک. برای ثبت درخواست تعمیر یا دریافت مشاوره رایگان کلیک کنید.
تعمیر لپ تاپتماس تلفنی

سوال متداول

دلایل نمایش نادرست برخی اطلاعات مربوط به هسته‌ها و فرکانس در بایوس چیست؟

اگر پس از نصب پردازنده جدید (Intel Core i7-3770)، برخی اطلاعات مربوط به تعداد هسته‌ها و فرکانس در بایوس و برنامه CPU-Z نادرست نمایش داده می‌شود، می‌توانند به دلایل زیر باشند:

نیاز به به‌روزرسانی بایوس: ممکن است نسخه فعلی بایوس شما از تشخیص و پشتیبانی از بایوس جدیدتر پشتیبانی نکند. در این صورت، به‌روزرسانی بایوس به نسخه جدیدتر می‌تواند مشکل را حل کند. لطفا به سایت سازنده مادربرد مراجعه کنید و آخرین نسخه بایوس را برای مادربرد خود دانلود و نصب کنید. قبل از انجام به‌روزرسانی بایوس، مهم است که دستورالعمل‌ها و راهنمایی‌های سازنده را به دقت مطالعه کنید و از اجرای صحیح فرآیند مطمئن شوید.

تنظیمات اشتباه بایوس  : بعضی از تنظیمات بایوس ممکن است تعداد هسته‌ها و فرکانس پردازنده مرکزی را نادرست تشخیص دهند. اطمینان حاصل کنید که تنظیمات مربوط به تعداد هسته‌ها و فرکانس در بایوس درست تنظیم شده باشند. بررسی کنید که تنظیمات “Multi-Core Support” یا مشابه آن در بایوس فعال شده باشد و تعداد هسته‌ها (Cores) به درستی تنظیم شده باشد.

نرم‌افزارهای نمایش اطلاعات سیستم: ممکن است با استفاده از نرم‌افزارهای نمایش اطلاعات سیستم، مانند CPU-Z، اطلاعات نادرستی دریافت کنید. در برخی موارد، نسخه‌های قدیمی از این نرم‌افزارها قادر به تشخیص و نمایش صحیح اطلاعات برای سخت‌افزارهای جدید نیستند.

در صورتی که مشکل شما پس از انجام مراحل فوق همچنان ادامه دارد، پیشنهاد می‌شود با تیم پشتیبانی فنی سازنده مادربرد یا تیم پشتیبانی اینتل تماس بگیرید تا مشکل را بررسی کنند و راهنمایی لازم را ارائه دهند.

3.5/5 - (10 امتیاز)
وبینار آشنایی با معماری، مفاهیم و کاربردهای VMware vsan وبینار آشنایی با معماری، مفاهیم و کاربردهای VMware vsan

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‫66 دیدگاه ها

  1. سلام از کجا بفهمم تعداد هسته های cpu core i7 دو تا هسته است یا 8 هسته؟ این تعداد هسته به چی بستگی داره؟

    1. درود بر شما
      مونا عزیز،
      برنامه‌های شخص ثالث زیادی وجود دارند که اطلاعات سخت افزاری را در اختیار شما قرار می‌دهند. این برنامه‌ها اغلب تعداد هسته‌های CPU را نیز نمایش می‌دهند. برای مثال، برنامه “CPU-Z” می‌تواند تعداد هسته‌های CPU را نمایش دهد.

  2. سلام برای انجام کار های برنامه نویسی و ساخت سیستم نیاز دارم حداکثر هم ۴۰ تومن میخوام هزینه کنم میشه یه سیستم خوب معرفی کنید ؟

  3. سلام خسته نباشید بنده یه cpu (I7-3770) روی سیستم نضب کردم اما تعداد هسته و فرکانس برای cpu قبلیه
    یعنی بجا (3.4) (2.9) توی بایوس و CPU-Z میزنه و تعداد هسته رو یکی نشون میده مشکل من چیه؟

    1. درود بر شما
      محمد عزیز،
      پاسخ سوال شما به انتهای محتوا اضافه شد.

  4. سلام
    واسه رشته پیرا پزشکی لپتاپ Lenovo سی پی یو چهار هسته ای اینتل با رام ۸ خوبه ؟؟

    1. درود بر شما
      فاطمه عزیز، بله ، یک لپ‌تاپ لنوو با پردازنده Core i5 چهار هسته‌ای و 8 گیگابایت رم انتخاب بسیار مناسبی برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته پیراپزشکی است. این پیکربندی به شما امکان می‌دهد تا به راحتی به تمام نیازهای خود در طول تحصیل و کار پاسخ دهید.

  5. سلام و درود،
    برای خرید لپ تاپ برای امور شبیه سازی مثل کامسول و متلب ، پردازنده با razen 5 5500u مناسبتره یا razen 5 5600H,
    و بین اینا پردازنده cori 5 نسل 10 از این دو پردازنده قویتره یا ضعیف تر؟ کدوم رو پیشنهاد میدین؟

  6. سلام من نهایتا 20 میلیون پول دارم.
    به نظر شما چه لپتاپی بگیرم. ممنون میشم چند مدل بگید و اینکه حداقل گرافیک مجزا mx250 رو داشته باشه و مارک لپتاپ لنوو نباشه.
    چیزی گیر میاد یا پولم کمه

  7. سلام
    وقت شما بخیر.
    ببخشید، من قصد خرید لپ تابی دارم که حداقل مشخصات سخت افزاری را برای نصب ویندوز 11 را داشته باشد.
    حداقل مشخصات :

    پردازنده‌ی ۶۴ بیتی دو هسته‌ای با حداقل فرکانس ۱ گیگاهرتز
    ۴ گیگابایت رم
    ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی
    نمایشگر ۹ اینچی با رزولوشن ۷۲۰p
    پشتیبانی از UEFI، Secure Boot و TPM 2.0
    پشتیبانی از DirectX 12 با درایور WDDM 2.0

    خواستم ببینم با حداکثر 28 میلیون چه لپ تاب هایی را می تونم خریداری کنم؟

    با تشکر.

  8. ببخشید من بخوام یه لپتاپ بخرم رشتمم کامپیوتره اگه هستش ۲باشه اشکال ندارد میتونه کارموراه بندازه؟؟؟یااینکه ۳۲۰گیگی باشه چی؟؟رامشم ۲

  9. سلام. لپ تاپ من ۲ هسته ای ۱.۸ گیگاهرزی هست، یعنی در مجموع سی پی یو من ۳.۶ گیگاهرتز قدرت داره؟

  10. با سلام بنده برای برنامه لیکا سایکلون که همزمان ۸۰ ملیون نقطه رو مودیفای میکنه و یا برنامه های سیاللت محاسباتی حدود ۳۰_۳۶ اینا میخوام هزینه کنم تا جایی که میدونم رم ۳۲ و کواد کور ۳.۵ گیگا هرتز کافیه گرافیک انچنانی هم نمیخواد ،، ولی خود کلا عشق سی پی یو ام و کلا با برنامه های محاسباتی و با ذخیرهی اطلاعات سر کار دارم و رندرینگ یا بازی بدردم نمیخوره چه پیشنهادی دارین

  11. سلام
    خسته نباشید
    کدام پردازنده مناسب هستش
    برای کارِ دانشجویی(مثل کلاس آنلاین و …)
    با لپ تاپ ؟؟

  12. سلام آیا تمام مادر بردهای DDR3از CPUچهار هسته ای پشتیبانی میکنن من مادربردم DDR3وcpuE8400دوهسته ای میشه ۴هسته ای بندازم

    1. سلام و وقت بخیر
      بستگی به مصرف شما داره، بهتره در صورت خرید از خنک کننده قوی براش استفاده کنید.

  13. عرض سلام و ارادت
    با قیمت زیر 3 میلیون بهترین cpu ها رو لطفا معرفی کنید
    ممنون

  14. سلام کدام یک از سه پردازنده بهتر است؟
    Intel Core i3-9100F 3.6GHz LGA 1151
    Intel Core i5-9400F 2.9GHz 9th Gen LGA 1151
    Intel Pentium Gold G5420 3.8GHz LGA 1151

  15. آیا تمام cpu ها که سوکت 1150 دارند صرف نظر از ddr3 یا ddr4 به سیستم من قابل اتصال هستند

  16. من این سی پی یو cpu Core i5-4670 رو خرید کردم ولی به شدت داغ می کنه به نظر شما باید چکار کرد؟

  17. سلام نظرتون راجع به سرعت cpu Core i5-4670 چی هست؟ آیا واسه خرید توصیه میشه؟
    ممنون

    1. سلام و درود
      فرزاد عزیز
      این CPU نسل 4 هست در حالیکه الان نسل 10 در بازار هست. خریدن سی پی یو های قدیمی توصیه نمی شود.

    1. سلام و درود
      cpu i3 i3-8100 نسل 8 هست و Core i5-4670 نسل 4. هر چه نسل بالاتر باشد بهتر است.

  18. به نظر شما لپتاپ برای برنامه نویسی بهتره یا تبلت؟ممنون میشم جواب بدید

    1. محمد عزیز
      مسلما لپ تاپ، کارایی و کاربری بسیار متفاوتی با تبلت دارد. برای برنامه نویسی حتما لپ تاپ را انتخاب کنید.

  19. سلام من میخوام لب تاپ بگیرم که بتوانم اتوکد کار کنم اما بیشتر شش میلیون ندارم ایا با این پول میتوانم یه سیستم خوب بگیرم و پیشنهاد شما چیه

    1. سلام و درود
      مصطفی عزیز
      متاسفانه با این قیمت لپ تاپی نمیشه خرید. ممکن است لپ تاپ دست دوم پیدا کنید.

  20. سلام من میخوام کامپیوتر با رام 16 بخرم برای گیمینگ به نظر شما ( پاور _هارددیسک _ کارت گرافیک_مادر برد_cpu_core) چی بگیرم
    تا ۱۲ میلیون تومان هم میتونم خرج کنم
    در ضمن cpu با core چه فرقی میکنه ؟

    1. محمد عزیز
      با بودجه مورد نظرتان امکان خرید یک سیستم اداری corei3 وجود دارد.

  21. سلام ببخشید من رم کامپیوترم ۲ هست و یدونه رم دیگه جا میگیره تو کیسم.
    میخواستم ببینم رم تا چند گیگی میتونم براش بخرم ک کارت گرافیکم نسوزه ویندوزم ۷ دو هسته ای

    1. سلام و درود
      محمد عزیز
      بستگی به مدل مادربرد دارد، توی اینترنت مدل مادربرد رو سرچ کنید ببینید چند گیگ رم ساپورت می کند.

  22. سلام و وقت بخیر. لپ تابی معمولی میخواستم تا رنج قیمت ۱۵ تومن. مناسب برای وبگردی البته. چه مدلی بگیرم بهتره

  23. سلام من یک سی پی یوdual core2Ghدارم ویک سی پی یوceleron3.8Ghبرای این که ویندوز ۱۰ نصب کنم کدوم بهتره

  24. با سلام… بنده رشته معماری ام و با برنامه های طراحی مانند اتوکد و… زیاد کار میکنم. یه لپ تاپ با حداکثر قیمت 11 میلیون، شما توصیه میکنید با چه مشخصاتی بخرم؟ و اینکه کدام ویژگی برای لپ تاپ برای کارکرد من، بیشتر حائز اهمیت هست؟
    متشکرم…

    1. سلام و درود
      با قیمت مدنظرتون فعلا می‌ توانید لپ تاپ هایی با Core i3 نسل 10 خریداری کنید.

  25. سلام ممنون از اطلاعات خوبتون🙏
    من می خوام لپ تاپ بخرم برای دانشگاه کارهای دانشجویی کلاس های انلاین در کنار اینا برای حسابداری لطف میکنید راهنماییم کنید باید لپتاپ چه ویژگی هایی داشته باشه چند نوع لپ تاپ اسم ببرید!

  26. سلام وقت بخیر
    گرافیک کامپیوترم کند عمل میکنه، برا اپدیتش چه اطلاعاتی رو باید مد نظر قرار داد

    1. سلام و درود
      کارت های گرافیک با نرم افزار خودشون آپدیت می شوند. شرکت AMD بدون مشکل آپدیت می کند و شرکت Nvida ایران را تحریم کرده

  27. سلام ممنون از مطلب خوبتون ی سوال دارم اینکه در سایت های ساپورت cpu روی مادربرد ها علامت F3 ب چ معناست همینطور F2 یا F1
    البنه F1 ک فکر کنم میشه تمام ساپورت میکنه ممنون میشم جواب بدین

    1. سلام و درود
      ممنون از بازخوردتان
      منظور ورود به Bios مادربرد است.

  28. با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما عزیزان و تشکر از سایت بسیار خوبتون
    مدتی هست که یک سوال به شدت ذهن بنده رو درگیر کرده و سوالم اینه که آیا یک پردازنده 8 هسته ای با فرکانس 2 گیگاهرتز در برنامه های مولتی کور سریع تر عمل میکنه یا یک پردازنده 4 هسته ای با فرکانس 2.5 گیگاهرتز؟
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    1. سلام و درود
      ۸هسته،چون پردازش در هر ۸ هسته تقسیم میشه و بغیر از آن با hyperterding که همه سیستم ها دارند ۸ هسته شما می شود ۱۶ هسته

    1. ببین زیاد دنبال نام شرکت نرو ولی چون cpu amd انرژی کمتری وهمچنین دما کمتر تولید میکنه میتونه تو بعضی جا ها مفید عمل کنه اما cpu intel یا cpu amd نمیتوانند روی یک مین برد نصب شن باید مادر بردت قابلیت نصب انواع سی پیو را از نظر فیزیکی و بایاس ساپورت کنه

  29. خیلی جالب و قدم به قدم مفهوم هسته و Core در CPU رو بیان کردین. من به راحتی با مطلب ارتباط برقرار کردم و با تکنولوژی هایی مثل Hyper Threading و Multi CPU عمیقا آشنا شدم.

  30. با سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من یک سی پی یو 2990wx یا یک سی پی یو 3970x می خواهم تهیه کنم شما در فیلم آموزشی گفته بودید باید رجیستر شود آیا چیز خاصی باید در مادربرد رجیستر شود چون من می خواهم مادربرد هم تهیه کنم همه قطعات دیگر را تهیه کردم فقط مانده سی پی یو و مادربرد من سی پی یو را از گارانتی ماتریکس باید بگیرم و مادربرد را هم به همین صورت و قطعات را بدهم جای مناسب برای اسمبل آیا مشکلی ایجاد نمی شود یا باید کار خاصی انجام بدهم یا به نکته هایی توجه کنم چون من بررسی کردم این سی پی یو و آن مادربردی که من می گیرم واقعا برای من مناسب هست من بیشتر نظرم بر روی 2990wx هست چون من می خواهم از لیون کامپیوتر تهیه کنم و اگر سی پی یو و مادربرد را تهیه بکنم و بدم برای اسمبل هم چی Ok هست و آیا cpu تمام هسته ها را می خواند و حتی تمام تردها را می خواند یا باید کار دیگری انجام بدهم آیا این cpu برای خواندن Hyper Threading مشکلی ندارد روی این مادربرد و یا باید کار خاص دیگری انجام بدهم ممنون می شوم راهنمایی کنید؟
    من پاور 850 وات گرین استفاده کردم و کارت گرافیک من هم 75 وات مصرف می کند و 4k را هم ساپورت می کند و من می خواهم لز مادربورد ام اس آی MEG X399 CREATION استفاده بکنم و از اس اس دی سامسونگ 970Evo Plus 1TB استفاده می کنم البته دو تا 1tb تهیه کرده ام که سیستم من سرعت بالایی داشته باشد

    1. سلام

      پاسخ سوال شما در کامنت نمی گنجد. بهتر است با کارشناسان ما در تماس باشید.

      0218363 داخلی 5540

    1. سلام

      شما می توانید از طریق برنامه hardware monitor دمای سی پی یوی خود را کنترل و چک کنید.

دکمه بازگشت به بالا