به "وبلاگ فالنیک ( ایران اچ پی)" خوش آمدید    |   وبسایت فالنیک (ایران اچ پی)
تماس با فالنیک : 8363-021
اخبار

انقلابی در شبکه با سوئیچ جدید میکروتیک ۱۶ پورت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه

سوئیچ جدید میکروتیک ۱۶ پورت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه

در این مطلب خبرهای راجب به دنیای سرور و استوریج را کنار می‌گذاریم و به سراغ معرفی سوییچی می‌رویم که خیلی منتظرش بودیم. میکروتیک از سوئیچ جدید خودش تحت عنوان CRS520-4XS-16XQ-RM با ۱۶ پورت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه رونمایی کرد که نشان می‌دهد که جهش قابل توجهی را در سوییچ‌های رده بالای بازار به خود اختصاص داده است.

درباره میکروتیک CRS520-4XS-16XQ-RM قبلا چیزاهایی شنیده بودیم و انتظار داشتیم با یک محصول رده بالا روبرو شویم. در بخش جلویی این سوئیچ، ۱۶ پورت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه و ۴ پورت ۲۵ گیگابیت بر ثانیه دیده می‌شود. همچنین، یک پورت کنسول سریال و دو پورت اضافی چند گیگابیتی ۱۰ گیگابیت بر ثانیه روی این سوئیچ وجود دارد. حدس می‌زنیم این پورت‌های ۱۰ گیگابیت بر ثانیه برای مدیریت خارج از باند (out-of-band management) کاربرد داشته باشند.

این سوئیچ از چیپ مدیریت شبکه‌ Marvell 98CX8410 بهره می‌برد. مغز پردازشی آن نیز یک پردازنده‌ی چهار هسته‌ای ۶۴ بیتی ARM با فرکانس ۲ گیگاهرتز از شرکت Annapurna Labs (که حالا متعلق به آمازون است) به مدل AL52400 است. همچنین، این سوئیچ دارای ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم است.

تصویر پورت ­ها و داخل سوئیچ جدید میکروتیک ۱۶ پورت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه

میکروتیک اعلام کرده که این سوئیچ قابلیت اجرای پروتکل‌های مسیریابی OSPF و BGP را به صورت پیش‌فرض دارد و تیم آن‌ها مشغول کار روی امکانات بیشتر برای دستیابی به قابلبت L3 Hardware Offloads است. L3 hardware offloads یا تخلیه سخت‌افزاری لایه ۳، به فرایندی گفته می‌شود که در آن، وظایف مربوط به مسیریابی شبکه (لایه ۳ مدل OSI) از پردازنده اصلی (CPU) به سخت‌افزارهای اختصاصی روی سوئیچ یا روتر منتقل می‌شود. این کار باعث بهبود عملکرد شبکه می‌شود، زیرا CPU دیگر مجبور نیست خودش مستقیم این وظایف را انجام بدهد و می‌تواند روی پردازش‌های مهم‌تری تمرکز کند.  از مزایای استفاده از L3 hardware offloads به موارد زیر باید اشاره کرد:

  • سرعت بالاتر: با تخلیه وظایف مسیریابی به سخت‌افزار اختصاصی، بسته‌های اطلاعاتی با سرعت بیشتری پردازش و هدایت می‌شوند.
  • کاهش تاخیر (Latency): انتقال وظایف به سخت‌افزار اختصاصی باعث کاهش تاخیر در ارسال و دریافت بسته‌ها می‌شود. این موضوع برای برنامه‌های حساس به تاخیر مثل VoIP و بازی‌های آنلاین اهمیت زیادی دارد.
  • بهره‌وری بیشتر از پردازنده مرکزی: با تخلیه وظایف مسیریابی، پردازنده می‌تواند روی کارهای دیگری مثل نظارت بر فایروال و مدیریت اتصالات متمرکز شود.

به طور کلی، L3 hardware offloads برای شبکه‌های با حجم بالای ترافیک که نیاز به عملکرد بالا دارند، مفید است، اما برای شبکه‌های کوچک‌تر یا شبکه‌هایی که از پروتکل‌های مسیریابی خاص استفاده می‌کنند، ممکن است چندان کاربردی نباشد.

در قسمت پشتی این سوئیچ، فن‌های قابل تعویض شرکت میکروتیک و همچنین منبع تغذیه‌ی پشتیبان (Redundant Power Supplies) دیده می‌شود. حداکثر توان مصرفی این سوئیچ بدون هیچ اتصالی ۱۲۳ وات و با اتصالات مختلف تا ۱۸۳ وات ذکر شده است.

مشخصات فنی سوئیچ میکروتیک ۱۶ پورت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه

عملکرد اصلی سوئیچ MikroTik CRS520-4XS-16XQ-RM

با مراجعه به وب‌سایت میکروتیک، یکسری مشخصات اولیه‌ قابل دریافت است. ظرفیت لایه ۱ این سوئیچ، ۳.۴ ترابیت بر ثانیه است که با توجه به ۱۶ پورت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه و ۴ پورت ۲۵ گیگابیت بر ثانیه، احتمالاً پورت‌های ۱۰ گیگابیت بر ثانیه روی مسیر اصلی داده (Data Path) قرار ندارند و به جای آن مستقیما به پردازنده‌ی Annapurna Labs Arm متصل هستند. البته تا زمانی که دیاگرام بلوکی و خود دستگاه رو نداشته باشیم، این صرفا یک حدس است.

با صرف‌نظر از قابلیت‌های رده‌ بالاتر، سوئیچ MikroTik CRS520-4XS-16XQ-RM با قیمت ۲۷۹۵ دلار، یک محصول گران‌قیمت محسوب میشه. اما در این بازه قیمتی، امکانات ویژه‌ای ارائه می‌دهد. این سوئیچ جدید با یک رابط کاربری تحت وب برای مدیریت، قیمتی به اندازه‌ی یک سوئیچ ۱۶ پورت ۱۰۰ گیگابیت دست دوم Mellanox SN2100 با قابلیت‌های اتصال کمی پایین‌تر قابل انتخاب است. با این‌حال، سوییچ جدیدی که میکروتیک به بازار عرضه کرده است، دست همگام با تحولات روز طراحی شده تا بتواند به نیازهای کسب و کارهای مختلف پاسخ دهد.

خرید سرور hp در فروشگاه فالنیک
فروش سرور hp در فالنیک با گارانتی معتبر و مشاوره رایگان تخصصی انجام می‌شود. برای اطلاع از قیمت سرور hp و خرید سرور hp از فروشگاه فالنیک دیدن کنید.
خرید سرور hpتماس تلفنی
5/5 - (2 امتیاز)
وبینار نقش RFM در نگهداشت مشتری و رشد کسب‌وکار نقش RFM در نگهداشت مشتری و رشد کسب‌وکار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا