SSD Kioxia FL6 800GB یک حافظه با کارایی بالا
Kioxia FL6 یک حافظه قدرتمند است که برای پاسخگویی به نیازهای کسب و کارها به بازار عرضه شده است. همانگونه که اطلاع دارید، اینتل اعلام کرده است که تولید حافظه Optane را کاهش میدهد و در نظر دارد عرضه سری 200 را متوقف کند. بنابراین، یک خلا بزرگ در زمینه طراحی حافظههایی که توانایی پشتیبانی از نوشتن بالا را دارند، احساس میشود.
Kioxia FL6 با هدف پاسخگویی به این نیاز کسب و کارها طراحی شده است. با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از تمرکز تولیدکنندگان محصولات معطوف به حافظه با ظرفیت بالا است که توانایی نوشتن سنگین مداوم را دارند، یک شکاف بزرگ در ارتباط با حافظه وجود دارد که عملکرد بالایی داشته باشند. Kioxia FL6 با هدف آستانه تحمل نوشتن ۶۰ بار در روز (DWPD) طراحی شده است.
فهرست محتوا
بررسی اجمالی Kioxia FL6 800GB
Kioxia FL6 ظاهر چندان خاصی ندارد. با ظرفیت ۸۰۰ گیگابایت، کوچکترین عضو خانواده SSDهای PCIe Gen4 NVMe است. این درایوها تا ۳.۲ ترابایت ظرفیت دارند. البته، رویکرد Kioxia در ارتباط با طراحی این درایوها در مقایسه با شرکتهایی که در زمینه ساخت درایوهای با ظرفیتهای ۴۰۰ و ۸۰۰ گیگابایتی در این کلاس فعال هستند، متفاوت است.
خود درایو طراحی استاندارد SSD 2.5 اینچی دارد.
پورتهای اتصال برق و داده، درایو فوق را در شکل زیر مشاهده میکنید.
ما همچنین یک پورت تشخیصی در جلوی درایو مشاهده کردیم. لازم به توضیح است که درایوهای Kioxia مجهز به منفذهایی هستند که جریان هوا را انتقال میدهند تا به این شکل گردش هوا به شکل بهتری انجام شود.
۸۰۰ گیگابایت در سال ۲۰۲۴ برای یک حافظه مدرن ظرفیت خیلی زیادی نیست؛ زیرا این درایو با هدف ارائه ظرفیت ذخیرهسازی بالا طراحی نشده است. در عوض، این درایو برای برنامههای کاربردی که نوشتن سنگینی دارند، مثل گزارشگیری، برخی عملکردهای پایگاه داده و غیره طراحی شده است.
در این مدل کارها، عملکرد باید ثابت و با کمترین تاخیر ممکن باشد. همچنین، ذکر این نکته ضروری است که بخش قابل توجهی از صنعت به سمت SSDهای بزرگتر مبتنی بر فناوریهای TLC و QLC در حال حرکت هستند؛ زیرا فروشندههای SSD مراکز داده را هدف قرار دادهاند و در نظر دارند حافظههای حالت جامد را جایگزین هارد دیسکهای سنتی کنند.
این در حالیست که برخی از درایوها قرار است با هدف پاسخگویی به حجم بالایی از محاورههای نوشتن مورد استفاده قرار گیرند.
در حالیکه کمتر در مورد NAND صحبت میکنیم، نکته مهمی وجود دارد که نباید به سادگی از کنار آن عبور کنیم. در حالیکه بخش عمدهای از ظرفیت بازار به سمت NAND لایه ۱۶۰ تا ۲۰۰+ لایه در حال حرکت است، این درایو همچنان بر پایه NAND مبتنی بر 96 لایه طراحی شده است. به بیان دقیقتر، پایه این درایو، حافظه Kioxia XL-Flash است. تا جایی که ما میدانیم، این اولین نسل XL-FLASH است که بر مبنای معماری SLC کار میکند، اما نسل دوم XL-FLASH قرار است مبتنی بر MLC باشد. به طور کلی، این درایو روی کنترلگرهای جدیدتر PCIe Gen4 و Gen5 x86 عملکرد خوبی دارد. کنترلگرهای Arm و IBM Power9 به طور کلی کندتر هستند و دقیقا همان چیزی است که بسیاری از منابع نیز به آن اشاره دارند.
تاثیر SSD بر عملکرد برنامههای کاربردی
در اسکریپت NVIDIA T4 MobileNet V1، ما تاثیرگذاری بسیار کمی را روی بارهای کاری هوش مصنوعی مشاهده کردیم. نکته اصلی اینجاست که عملکرد NVIDIA T4 عمدتا ما را محدود میکند و ذخیرهسازی گلوگاه نیست. در اینجا میتوانیم مزیت درایوهای جدیدتر را از نظر عملکرد ببینیم، اما زیاد بزرگ نیست. این بخشی از داستان کلی است. اکثر بررسیهای محصولات ذخیرهسازی بیشتر روی لاینهای انتقال دادهها تمرکز دارند و ممکن است مشاهده دو برابر شدن توان عملیاتی متوالی در PCIe Gen3 به PCIe Gen4 هیجانانگیز باشد، اما در بسیاری از بارهای کاری واقعی، این افزایش سرعت چندان قابل توجه نیست.
به همین ترتیب، در اجرای اسکریپت Adobe Media Encoder، ما زمان کپی کردن روی درایو، سپس تبدیل فایل ویدیویی و سپس انتقال از درایو را زمانبندی کردیم. در اینجا، تاثیر بیشتری را مشاهده میکنیم؛ زیرا بیشتر عملیات خواندن/نوشتنهای متوالی حجیم هستند و همزمان نیازمند کدگشایی و کدگذاری هستند.
نکته اصلی این تست، این است که اگر شما عمدتا با محاسبات محدود کار میکنید، اما هنوز هم برای برخی از بخشهای یک جریان کاری باید به سراغ ذخیرهسازی بروید، SSD میتواند در جریان کاری نهایی تفاوتهای قابل توجهی ایجاد کند.
در تست مجازیسازی KVM، ما وابستگی بیشتری به رسانه ذخیرهسازی داریم. تستهای مرتبط با مجازیسازی KVM برای بررسی این موضوع بودنند که کاربران میتوانند چند ماشین مجازی را همزمان روشن نگه دارند و کارها را طبق برنامه به اتمام برسانند.
هر ماشین مجازی یک عامل مستقل بود. در اینجا، ماشینهای مجازی که نیازمند انجام تراکنشهای زیاد با پایگاه داده هستند، هنگام استفاده از استوریج فوق عملکرد بهتری داشتند. در اینجا، سرعت خواندن و نوشتن تصادفی این حافظه خیلی کمک کرد.
با انتقال به فایل سرور و nginx CDN، ما QoS و توان عملیاتی بالایی از درایو فوق دریافت میکنیم. درایو به دلیل ارائه سرعتهای متوالی اجازه میدهد در زمان کوتاهتری به فایلهای خود دسترسی داشته باشیم. در تست nginx CDN، ما از یک اسنپشات قدیمی و الگوهای دسترسی به وب سایت STH استفاده کردیم. با غیرفعال کردن کش، عملکرد درایو را در شکل زیر مشاهده میکنید.
Kioxia FL6 را باید به عنوان یک درایو رده میان توصیف کنیم که قرار است، شکاف ناشی از عدم وجود درایوهایی با عملکرد بالا در زمینه نوشتن را پر کنند.