به "وبلاگ فالنیک ( ایران اچ پی)" خوش آمدید    |   وبسایت فالنیک (ایران اچ پی)
تماس با فالنیک : 8363-021
اخبار

Lunar Lake: غول جدید هوش مصنوعی در دنیای لپ‌تاپ‌ها

معرفی Lunar Lake در نمایشگاه

سال گذشته، اینتل با افتخار اعلام کرد پردازنده‌های (Meteor Lake) که با نام «هسته فوق العاده» نیز شناخته می‌شوند، بزرگترین تغییر معماری این شرکت در ۴۰ سال گذشته هستند، اما اینتل به همین بسنده نکرد. این شرکت در جریان برگزاری رویداد کامپیوتکس 2024 در تایوان از تراشه‌های Lunar Lake  رونمایی کرد. تراشه جدید لپ‌تاپ که قرار است پاییز امسال عرضه شود و بار دیگر دنیای لپ‌تاپ‌ها را دستخوش تغییراتی کند.

اینتل با هدف غلبه بر تهدید جدی شرکت Arm و فرصت کم نظیری که کامپیوترهای مخصوص هوش مصنوعی در اختیارش قرار می‌دهد، سراغ یک طراحی کاملا جدید بر مبنای معماری سیستم روی تراشه رفته است. این طراحی نه تنها اندازه واحد پردازش هوش مصنوعی را سه برابر و عملکرد آن را بیش از چهار برابر می‌کند، بلکه تا ۱۴ درصد افزایش عملکرد پردازنده مرکزی، ۵۰ درصد افزایش عملکرد گرافیکی و تا ۶۰ درصد بهبود عمر باتری نسبت به مدل سال گذشته را نوید می‌دهد.

راب هالوک، بازاریاب فنی اینتل می‌گوید: «این توان پردازنده x86 است که هرگز آن را به این شکل ندیده‌اید.» او ادعا می‌کند اینتل برای دستیابی به این امر، هر بخش از تراشه را بهینه کرده است. او همچنین می‌گوید که تراشه Lunar Lake  قطعا از محصولات کوالکام هم جلو خواهد زد.

بزرگ‌ترین تغییر این تراشه چیست؟ اگر لپ‌تاپ مجهز به Lunar Lake بخرید، دیگر رم یا تراشه‌های حافظه جداگانه‌ای نخواهید داشت! Lunar Lake حالا ۱۶ یا ۳۲ گیگابایت حافظه رم LPDDR5X را درون خود جای می‌دهد و امکان اتصال رم بیشتر وجود ندارد. به گفته اینتل، این تغییر باعث کاهش مصرف انرژی در حدود ۴۰ درصد هنگام انتقال داده‌ها در سیستم می‌شود. هالوک می‌گوید: «برای افرادی که به رم بیشتری نیاز دارند، معماری جداگانه‌ای به نام (Arrow Lake) اواخر امسال برای لپ‌تاپ‌ها عرضه خواهد شد. بعد از ساعت‌ها بررسی اسلایدها و ارائه‌ها، به علاوه‌ی صحبت کوتاهی با هالوک، اینجا خلاصه‌ای از چیزهایی است که یاد گرفتیم را ارائه می‌کنیم:

هشت هسته، بدون هایپرتردینگ (Hyperthreading): بر خلاف مدل سال گذشته، در Lunar Lake از تکنولوژی هایپرتردینگ استفاده نشده و به جای آن روی ۸ هسته‌ی قدرتمند تمرکز شده است.

خداحافظی با چیپ low power island: سالگذشتهاینتل از Meteor Lake رونمایی کرد که از یک معماری ترکیبی هیجان‌انگیز با هسته‌های مختلف (هسته‌های عملکردی، هسته‌های کارآمد و حتی دو هسته‌ی کم‌مصرف جدید) روی یک تراشه جداگانه به نام low power island بهره می‌برد.

این چیپ شبیه به یک اسمارت‌فون با وای‌فای، بلوتوث، کنترل‌کننده‌های نمایشگر، حافظه و آن هسته‌های پردازنده‌ی کم‌مصرف خودش ساخته شده بود. هدف این بود که با جدا نگه داشتن هسته‌های بزرگ‌تر و قدرتمندتر، در صورت انجام کارهای سبک، در مصرف باتری صرفه‌جویی شود. اما این ایده عملی نشد. برنامه‌هایی مثل مایکروسافت تیمز باعث گرم شدن کل تراشه می‌شدند. بنابراین اینتل بعد از تنها یک سال، هسته‌های کم‌مصرف low power island را کنار گذاشت و به جای آن در Lunar Lake از سیستم ۴ در ۴ جدید استفاده کرد.

شما می‌توانید تا چهار هسته‌ی جدید «Lion Cove» با عملکرد بالا و چهار هسته‌ی جدید «Skymont» با کارایی بالا در تراشه‌ی Lunar Lake داشته باشید. این هسته‌های کارآمد حالا با یک‌سوم مصرف انرژی، به اندازه‌ی یک هسته‌ی کم‌مصرف قبلی سریع هستند، یا عملکردشان در حالت تک‌رشته‌ای در مقابل چندهسته‌ای به ترتیب ۲ یا ۴ برابر می‌شود.

استیون رابینسون، یکی از اعضای اینتل می‌گوید: «این کلید عمر باتری Lunar Lake است. ما می‌توانیم کارهای بیشتری را در محیطی با مصرف انرژی کمتر روی یک هسته‌ی کم‌مصرف با اجزای فعال کمتر اجرا کنیم و همچنان تجربه‌ی کاربری عالی را برای کاربران به ارمغان آوریم». اینتل ادعا می‌کند که به لطف این تغییرات، مایکروسافت تیمز روی Lunar Lake  نزدیک به ۳۵ درصد کمتر انرژی مصرف می‌کند. البته اینتل می‌گوید: «هنوز نمی‌تواند این کاهش مصرف را به شکل دقیقی تایید کند». به همین ترتیب، اینتل سرانجام فناوری «هایپرتردینگ» را کنار گذاشته است؛ زیرا به گفته‌ی آن‌ها تکنولوژی SMT نسبت به مزایایی که ارائه می‌دهد، انرژی و فضای بیشتری مصرف می‌کند. هالوک اذعان می‌کند که افزودن هسته‌های بیشتر کمی به فضای تراشه اضافه می‌کند در مقایسه با دوبرابر شدن مدارهای مورد نیاز برای عملکرد HT، اما می‌گوید هسته‌های کارآمد حالا آنقدر کوچک و توانمند هستند که فناوری هایپرتردینگ دیگر منطقی به نظر نمی‌رسد.

5/5 - (2 امتیاز)
منبع
https://sensi-sl.org/this-is-lunar-lake-intels-utterly-overhauled-ai-laptop-chip-that-ditches-memory-sticks/
وبینار صفر تا صد میکروتیک از مدیریت هزینه تا امنیت بالاتر صفر تا صد میکروتیک از مدیریت هزینه تا امنیت بالاتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا