به "وبلاگ فالنیک ( ایران اچ پی)" خوش آمدید    |   وبسایت فالنیک (ایران اچ پی)
تماس با فالنیک : 8363-021
اخبار

 Graphcore Gobbled توسط سافت‌بانک: غول تراشه بریتانیایی بلعیده شد

تصویر تراشه Graphcore Gobbled

همان‌طور که برای مدتی شایعه شده بود، شرکتی که به خاطر خرید آرم شناخته می‌شود، شرکت برجسته‌ی دیگر بریتانیایی در زمینه‌ی چیپ‌ساز، یعنی Graphcore Gobbled را خریداری کرد.

Graphcore Gobbled یک شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی است که در زمینه ساخت تراشه‌های هوش مصنوعی به فعالیت اشتغال دارد و به عنوان رقیب جدی انویدیا، ای‌ام‌دی، اینتل، سربراس و غیره شناخته می‌شود. شرکتی که معماری تراشه‌های آن متمایز از رقبایش است.

استراتژی تجاری Graphcore

Graphcore Gobbled بر مبنای یک ساز وکار تجاری جالب توجه کار خود را آغاز کرد، اما یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که این استارت‌آپ با آن روبرو شد، تلاش برای انجام کاری مشابه انویدیا بود. تراشه‌ی  BOW-2000 این شرکت سعی داشت با تراشه‌ی محدود با محصول رتیکل (Reticle) انویدیا رقابت کند. از میان دو رقیب بزرگ انویدیا در زمینه‌ی تولید انبوه که توانسته‌اند جای پایی پیدا کنند، ای‌ام‌دی و سربراس هر دو با استراتژی ساخت موتورهای محاسباتی بزرگ‌تر پیش رفتند.

علاوه بر این‌، اینتل با جدیت روی کل مجموعه محصولات خود کار می‌کند، رویکردی که بسیاری از شرکت‌های فرا-مقیاس (Hyper-Scale) بر مبنای آن گام بر می‌دارند و روی طراحی شتاب‌دهنده‌های اختصاصی خود متمرکز می‌شوند.

در عوض، Graphcore Gobbled بر مبنای استراتژی هزینه کل مالکیت (TCO) کار خود را آغاز کرد و سعی داشت تراشه‌ای با اندازه‌ی مشابه انویدیا طراحی کند که کاری چندان ساده نبود؛ زیرا عمده درآمد انویدیا به ازای هر تراشه است.

به بیان دقیق‌تر، استراتژی انودیا بر مبنای طراحی تراشه‌های بیشتری و طراحی راه‌حل‌های نرم‌افزاری اختصاصی برای کار با هسته‌های گرافیکی است که نه تنها فروش محصولات این شرکت را بیشتر می‌کند. بلکه راه را برای تحقیق و توسعه هموارتر می‌کند.

با این‌حال، استراتژی Graphcore Gobbled دقیق نبود و سرانجام در گزارش بنچمارک‌های‌ MLPerf Training v1.0 متوجه شد که وضعیت خوبی قرار ندارد.

تصویر Graphcore Gobbled در سرور

نتیجه‌ی فاجعه‌بار Graphcore

با وجود ارسال نتایج بنچمارک MLPerf، درآمد سالانه‌ گراف‌کور تنها به چیزی در حدود ۲.۷ میلیون دلار رسید؛ درست زمانی که صنعت با چت‌جی‌پی‌تی آشنا شد و بازار سرورهای هوش مصنوعی رونق گرفت. با قیمت خُرده‌فروشی ۱۵۰ هزار دلاری، این درآمد به معنای فروش نزدیک به ۱۸ عدد از سیستم‌های POD16 یا حدود ۲۸۸ عدد شتاب‌دهنده است.

یکی از سرمایه‌گذاران بزرگ گراف‌کور، شرکت دل بود که حتی در دور اولیه‌ی تأمین مالی این استارت‌آپ هم مشارکت کرده بود. پنج سال پیش، دل به طور کامل از گراف‌کور حمایت می‌کرد و به شدت در حال تبلیغ واحدهای پردازش هوشمند (IPU) گراف‌کور به جای پردازنده‌های گرافیکی (GPU) انویدیا در نمایشگاه‌هایی مانند Dell Tech World و Supercomputing  بود. این شرط‌بندی باعث شد تا دل به طرز قابل توجهی در ورود به بازار سرورهای هوش مصنوعی انویدیا تأخیر داشته باشد. با وجود جذب سرمایه‌ای که گفته می‌شود بیش از ۷۰۰ میلیون دلار بوده است، به نظر می‌رسد محصولات این شرکت هرگز نتوانسته‌اند جایگاه مناسبی پیدا کنند.

آنچه درباره Graphcore Gobbled گفته شد

تصور دنیایی که گراف‌کور بتواند با فروش تراشه‌های آموزشی به پیروزی برسد، بسیار دشوار است. با دیدن ضرر و زیانی که دل با تبلیغ گراف‌کور متحمل شد، به نظر نمی‌رسد شرکت‌های سازنده‌ی تجهیزات اصلی (OEM) تمایلی داشته باشند تا با فروش سیستم‌های IPU جدید، انویدیا را عصبانی کنند.

شاید بهترین سناریو این باشد که سافت‌بانک بتواند مجوز استفاده از این فناوری را به آرم بدهد، یا یک شرکت ابرمقیاس (Hyper-Scaler) پیدا شود که به این فناوری علاقه‌مند باشد. با وجود اینکه جزئیات این معامله فاش نشده است، تصور ارزش‌گذاری بالاتر از رقمی که تاکنون جذب کرده‌اند، دشوار است.

با در نظر گرفتن این ارزش‌گذاری، می‌توان نتیجه گرفت که سایر شرکت‌های ابرمقیاس، شرکت‌های سازنده‌ی چیپ و OEM ها این معامله را رد کرده‌اند. شاید این خریدی با قیمتی بوده که نتوان آن را رد کرد. اما اکنون سوال بزرگ این است که سافت‌بانک چگونه می‌خواهد از شتاب‌دهنده‌ هوش مصنوعی که در بین ۱۰ راه‌حل برتر بازار قرار ندارد، درآمدزایی کند؟ دیدن این موضوع بسیار جالب خواهد بود.

5/5 - (1 امتیاز)
وبینار صفر تا صد میکروتیک از مدیریت هزینه تا امنیت بالاتر صفر تا صد میکروتیک از مدیریت هزینه تا امنیت بالاتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا