به "وبلاگ فالنیک ( ایران اچ پی)" خوش آمدید    |   وبسایت فالنیک (ایران اچ پی)
تماس با فالنیک : 8363-021
سرور و شبکه

سرور SMTP چیست و چگونه کار می‌کند؟

سرور smpt چیست

تا به حال فکر کرده‌اید وقتی روی دکمه‌ی ارسال ایمیل کلیک می‌کنید، چه اتفاقی در پشت صحنه می‌افتد؟ اینجا است که پروتکل SMTP، پروتکل ساده‌ای برای انتقال ایمیل‌ها وارد ماجرا می‌شود؛ فناوری بی‌صدایی که مطمئن می‌شود پیام‌های شما از طریق اینترنت به مقصد صحیح می‌رسند. SMTP را مانند سرویس پستی بسیار کارآمدی تصور کنید که فقط ایمیل شما را ارسال نمی‌کند، بلکه مسیر آن را برنامه‌ریزی و هرگونه انحراف را مدیریت و اطمینان حاصل می‌کند که پیام شما سالم و بی‌نقص به مقصد می‌رسد. جالب‌تر اینکه، همه این کارها را در چشم به هم زدنی انجام می‌دهد. در دنیای پروتکل‌های شبکه ممکن است مانند تلاش برای خواندن نقشه‌ای در تاریکی باشد؛ به همین دلیل ما اینجا هستیم تا توضیح دهیم SMTP چیست و چه کارکردهایی دارد. با ما همراه باشید.

در صورت نیاز به ارتقاء زیرساخت‌های ایمیلی خود و یا پیاده‌سازی یک سیستم ایمیلی جدید، می‌توانید از سرورهای قدرتمند HPE بهره‌مند شوید. برای اطلاع از مشخصات فنی و قیمت سرور وارد لینک مورد نظر شوید. همچنین اگر قصد خرید سرور hp را دارید با شماره 0218363  تماس بگیرید تا با دریافت مشاوره تخصصی رایگان، سرور مورد نظرتان را خریداری کنید.

خرید سرور hp در فروشگاه فالنیک
فروش سرور hp در فالنیک با گارانتی معتبر و مشاوره رایگان تخصصی انجام می‌شود. برای اطلاع از قیمت سرور hp و خرید سرور hp از فروشگاه فالنیک دیدن کنید.
خرید سرور hpتماس تلفنی

SMTP چیست؟

SMTP مخفف Simple Mail Transfer Protocol است؛ یعنی پروتکلی که سرورهای ایمیل از آن برای ارسال، دریافت و انتقال ایمیل‌ها بین فرستنده و گیرنده استفاده می‌کنند. بدون SMTP هیچ ارتباط ایمیلی وجود نخواهد داشت، زیرا این پروتکل مشخص می‌کند که کدام سرورها پیام‌های شما را دریافت کنند.

همان‌طور که از نام SMTP مشخص است، وظیفه‌ی انتقال ساده و سریع ایمیل‌ها را دارد و به سیستم‌های ایمیلی و سرورها اجازه می‌دهد با مجموعه‌ای از قوانین با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. بدون SMTP، ایمیل‌های شما مانند نامه‌هایی بدون آدرس خواهند بود و به هیچ جا نمی‌رسند.

بیشتر بخوانید: پروتکل چیست؛ بررسی انواع پروتکل شبکه

تاریخچه‌ی کوتاهی از  SMTP

SMTP طراحی شد تا به روشی آسان برای انتقال پیام‌های متنی ساده بین دستگاه‌ها تبدیل شود. ابتدا، این پروتکل بین دو نوع عامل کار می‌کرد:

  • عامل انتقال ایمیل (MTA): چیزی که امروزه به‌عنوان سرور می‌شناسیم و وظیفه‌ی انتقال ایمیل بین سرورها را بر عهده دارد.
  • عامل کاربری ایمیل (MUA): همان کلاینت یا نرم‌افزار ایمیل که کاربران برای ارسال و دریافت ایمیل از آن استفاده می‌کنند.

هدف اصلی SMTP این بود که روشی برای تبادل پیام‌ها بین دو سرور (MTA) فراهم کند. این پروتکل استانداردهای خاصی برای ذخیره‌سازی ایمیل یا انتقال محتواهای پیچیده مثل صوت و تصویر تعیین نمی‌کرد و تنها دارای قوانینی ساده برای انتقال پیام از نقطه‌ الف به نقطه‌ ب بود.

پیشنهاد مطالعه

سرور SMTP چگونه کار می‌کند؟

مانند بسیاری از پروتکل‌های اینترنتی دیگر، SMTP نیز روی پروتکل کنترل انتقال (TCP) اجرا می‌شود تا بسته‌های اطلاعاتی به‌درستی و بدون مشکل به مقصد برسند. استفاده از پروتکل اینترنت (IP) به این معنی است که می‌توانیم به SMTP اعتماد کنیم تا در نهایت محتوای پیام را به سرور مقصد برساند، اما اینکه پس از تحویل چه اتفاقی برای آن بیفتد دیگر به سرور مورد نظر بستگی دارد.

تصور کنید پیک بسته‌ای به دفتر شما تحویل می‌دهد اما اینکه پس از تحویل چه اتفاقی برای بسته می‌افتد، دیگر مسئولیت او نیست. برخی از خدماتی که SMTP خودش به‌طور مستقیم ارائه نمی‌دهد اما همچنان بسیار ارزشمند هستند، شامل قابلیت‌هایی مانند تحویل‌پذیری، نظارت، پیگیری، تأیید هویت و رمزنگاری می‌شود.

سرور SMTP چگونه کار می‌کند
SMTP  پروتکلی است که امکان ارسال ایمیل بین سرورهای مختلف را فراهم می‌کند.

سرور ایمیل و سرور SMTP چیست؟

سرور ایمیل سیستمی است که ایمیل‌ها را جمع‌آوری، پردازش و ارسال می‌کند؛ یعنی هر ایمیلی قبل از رسیدن به مقصد از طریق سرور ایمیل عبور می‌کند. بدون وجود این سرورها، شما فقط می‌توانستید ایمیل‌ها را به افرادی که در همان دامنه (Domain) ایمیل دارند، ارسال کنید، برای مثال از «Gmail.com» به «Gmail.com». برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، توصیه می‌کنیم مقاله‌ Mail Server چیست؟ را مطالعه کنید.

سرور SMTP نوع خاصی از سرور ایمیل است که وظیفه‌ ارسال ایمیل‌ها را بر عهده دارد. این سرور آدرس خاصی دارد که توسط برنامه یا کلاینت ایمیل شما تنظیم می‌شود و به‌طور معمول به این شکل «smtp.serveraddress.com» شناخته می‌شود. به عنوان مثال آدرس سرور SMTP جیمیل smtp.gmail.com است.

با استفاده از فرآیند ذخیره و ارسال(Store and Forward) ، پروتکل SMTP با عامل انتقال ایمیل (Mail Transfer Agent) همکاری می‌کند تا ایمیل شما را از شبکه‌ها عبور دهد و به رایانه و صندوق ورودی درست منتقل کند.

وقتی شما ایمیلی از طریق SMTP سرور جیمیل ارسال می‌کنید، سرور SMTP ایمیل شما را پردازش کرده و تصمیم می‌گیرد که آن را به کدام سرور ارسال کند و سپس پیام را به آن سرور منتقل می‌کند. سپس ارائه‌دهنده‌ سرویس صندوق ورودی گیرنده مانند همان Gmail، ایمیل را دانلود کرده و در صندوق ورودی گیرنده قرار می‌دهد.

ارائه‌دهندگان معروف سرور SMTP و تنظیمات آن‌ها انتخاب سرور SMTP بسیار اهمیت دارد. با انتخاب صحیح ارائه دهنده‌ SMTP می‌توانید نرخ تحویل ایمیل‌هایتان را افزایش دهید و از فیلترهای اسپم در امان بمانید. در ادامه شما را با معروف‌ترین سرورهای SMPT آشنا می‌کنیم.

معروف‌ترین ارائه‌دهندگان سرور SMTP در دنیا
ارائه‌دهنده SMTPآدرس وب‌سایتتنظیمات SMTP
AOLaol.comsmtp. aol.com
AT&Tatt.netsmtp.mail.att.net
Comcastcomcast.netsmtp.comcast.net
iCloudIcloud.com/mailsmtp.mail.me.com
Gmailgmail.comsmtp.gmail.com
Outlookoutlook.comsmtp-mail.outlook.com
Yahoomail.yahoo.comsmtp.mail.yahoo.com

آیا سرور SMTP همان سرور معمولی است؟

سرور SMTP شبیه به دیگر سرورهاست زیرا داده‌هایی را پردازش می‌کند که به سرور دیگری ارسال می‌شوند، اما به‌طور خاص برای پردازش داده‌های مربوط به ارسال و انتقال ایمیل طراحی شده‌است. همچنین، سرور SMTP لزوما یک دستگاه فیزیکی نیست و می‌تواند نرم‌افزاری باشد که همیشه در انتظار ارسال ایمیل جدید است.

تعمیرات فوری سرور با فالنیک ایران اچ پی
تعمیرکار سرور فالنیک ایران اچ پی، انواع خدمات تعمیر سرور را در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌دهد. در صورت طولانی بودن فرآیند تعمیر، می‌توانید یک سرور امانی از ما دریافت کنید. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
تعمیر سرورتماس بگیرید

چرا سرورهای SMTP مهم هستند؟

برای ارسال ایمیل به صورت ایمن و به‌موقع، وجود سرور SMTP حیاتی است. بدون چنین سروری، ایمیل شما به مقصد نخواهد رسید.

زمانی که دکمه‌ ارسال را فشار می‌دهید، ایمیل به رشته‌ای از کد تبدیل و به سرور SMTP ارسال می‌شود. سپس سرور کد را پردازش می‌کند تا پیام شما را به مقصد برساند. در واقع بدون چنین عملی، ایمیل قابل ارسال نخواهد بود.

علاوه بر این، سرور SMTP تایید می‌کند که ایمیل از حسابی فعال ارسال شده‌است و به این ترتیب از صندوق ورودی شما در برابر ایمیل‌های غیرمجاز محافظت می‌کند. همچنین اگر ایمیل قابل تحویل نباشد، سرور SMTP پیام را به فرستنده بازمی‌گرداند و او را از وجود مشکلاتی مانند آدرس نادرست یا بلاک شدن توسط سرور گیرنده مطلع می‌کند.

پیشنهاد مطالعه

برای اتصال به سرور SMTP به چه پورتی نیاز دارید؟

برای اتصال به سرورSMTP  بسته به نیاز شما برای رمزگذاری و امنیت، می‌توانید از پورت‌های زیر استفاده کنید:

  • پورت 25: این پورت برای ارتباطات بدون رمزگذاری یا با رمزگذاری TLS استفاده می‌شود، اما بسیاری از ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت آن را مسدود می‌کنند تا از ارسال هرزنامه (اسپم) جلوگیری کنند.
  • پورت 587: پورت پیشنهادی برای رمزگذاری TLS است و بیشتر برای ارسال ایمن ایمیل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پورت 2525: این پورت جایگزین پورت 587 محسوب می‌شود و به‌طور معمول وقتی سایر پورت‌ها مسدود باشند از آن استفاده می‌شود.
  • پورت 465: این پورت برای رمزگذاری SSL استفاده می‌شود، ولی امروزه آن چنان رایج نیست و به جای آن بیشتر از TLS در پورت 587 استفاده می‌کنند.
پورت‌های سرور smtp
پورت‌های SMTP مانند درهای ورودی و خروجی یک ساختمان هستند که از طریق آن‌ها ایمیل‌ها وارد و خارج می‌شوند

SMTP و هوش مصنوعی (AI)

ابزارهای هوش مصنوعی نقش مهمی در بهینه‌سازی SMTP ایفا می‌کنند. هوش مصنوعی می‌تواند الگوهای پاسخ‌دهی سرور SMTP را تحلیل و بهترین زمان ارسال ایمیل را بهینه‌سازی کند و جلوی مشکلات احتمالی مانند بازگشت ایمیل را بگیرد.

الگوریتم‌های یادگیری ماشین قادرند مشکلات احتمالی مربوط به SMTP (مثل تاخیرها یا بازگشت پیام‌ها) را پیش‌بینی و قبل از وقوع، آن‌ها را رفع کنند. سیستم‌های مسیریابی هوشمند نیز می‌توانند بهترین مسیر را برای ارسال هر ایمیل به سرور SMTP انتخاب کنند تا شانس موفقیت در تحویل افزایش یابد.

در نتیجه SMTP با همکاری تکنولوژی‌های جدید همچنان به عنوان پروتکلی امن، قابل اطمینان و هوشمند در دنیای ارتباطات ایمیلی باقی مانده است.

آنچه درباره SMTP در این مقاله خواندید

SMTP پروتکل اصلی برای ارسال و دریافت ایمیل‌ها شناخته می‌شود که با هدف انتقال پیام‌های متنی بین سرورها طراحی شده‌است. این پروتکل، ایمیل را از فرستنده به سرور و از آن‌جا به سرور مقصد منتقل می‌کند. با این‌حال ابتدا فاقد ویژگی‌های امنیتی و احراز هویت بود که بعدها با افزودن فناوری‌های جدیدی مانند TLS، SSL،  DMARC و BIMI تقویت شد.

پورت‌های متداول برای استفاده از SMTP شامل پورت‌های 25، 587، 2525 و 465 هستند که بسته به نیاز به رمزگذاری (TLS یا SSL) انتخاب می‌شوند. SMTP همچنان با وجود تکنولوژی‌های جدید مثل هوش مصنوعی و روش‌های احراز هویت، به عنوان ستون اصلی ارسال ایمیل در دنیای مدرن باقی مانده است و وظیفه‌ی اطمینان از تحویل درست و امن ایمیل‌ها را بر عهده دارد.

نصب و راه اندازی شبکه را به متخصصان بسپارید!
طبق آمارهای جهانی، نصب و راه‌ اندازی شبکه به صورت استاندارد، هزینه‌های آتی شرکت را 10 تا 50 درصد کاهش می‌دهد. متخصصان فالنیک آماده‌ی ارائه مشاوره و اجرای پروژه‌های نصب و راه‌اندازی شبکه‌ به صورت حرفه‌ای و استاندارد هستند. همین حالا تماس بگیرید.
خدمات نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتریمشاوره تلفنی

5/5 - (1 امتیاز)

تحریریه فالنیک

تحریریه فالنیک بیش از 10 سال است که با همکاری کارشناسان و نویسندگان باتجربه و علاقمند به حوزه سرور و شبکه، ماشین های اداری و پردازش شخصی، جدیدترین مطالب تکنولوژی جهان را به متخصصان و علاقمندان ارائه می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا