اتصال اینترنت پرسرعت Broadband چیست؟ چه تفاوتی با اینترنت معمولی دارد؟

Broadband چیست

Broadband، دسترسی به اینترنت پرسرعت را برای کاربران فراهم می‌کند تا با سرعتی به‌مراتب بیشتر از سرویس‌های dial-Up به اینترنت و خدمات مرتبط با آن دسترسی داشته باشند. broadband بسته به فناوری مورد استفاده و سطح سرویس انتخابی متفاوت است. در این مقاله پس از پاسخ به سوال Broadband چیست، به بیان تاریخچه، مزایا، معایب و کاربرد آن می‌پردازیم و چگونگی عملکرد و انواع تکنولوژی اتصال آن را بررسی می‌کنیم. با فالنیک همراه باشید.

خدمات شبکه شامل طراحی، پیاده‌سازی، مدیریت و بهینه‌سازی زیرساخت‌های ارتباطی در سازمان‌ها و کسب‌وکارها است. این خدمات باعث افزایش سرعت انتقال داده‌ها، ارتقای امنیت، بهبود پایداری ارتباطات و مدیریت بهتر منابع IT می‌شود. با خرید تجهیزات مناسب، تنظیمات امنیتی، مانیتورینگ عملکرد و نگهداری سیستم‌ها، می‌توانید کارایی را افزایش، هزینه‌های عملیاتی را کاهش و قابلیت اطمینان شبکه را تقویت کنید. برای استفاده از این خدمات در فالنیک روی لینک بزنید و درخواست خود را ثبت کنید.

خدمات شبکه را به متخصصان حرفه‌ای بسپارید
خدمات شبکه را به متخصصان حرفه‌ای بسپارید
با دریافت خدمات شبکه استاندارد و حرفه‌ای، هزینه‌های نگهداری یا گسترش شبکه در آینده را به شکل چشم‌گیری کاهش دهید. فالنیک به‌عنوان منتخب بیش از 30 هزار مشتری حقیقی و حقوقی، انواع خدمات شبکه را با بهترین کیفیت ارائه می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر یا ثبت سفارش دکمه زیر را لمس کنید:

Broadband چیست؟ تعریف ساده و کاربردی

Broadband کوتاه شده Broad Bandwidth و به معنی باند پهن است. Broadband به زبان ساده به اتصال‌های اینترنتی پرسرعتی گفته می‌شود که همیشه فعال هستند. این تکنولوژی، سریع‌ترین سرویس‌های موجود را ارائه می‌دهد که شامل DSL، فیبر نوری، اینترنت بی‌سیم و شبکه‌های 4G/5G LTE است.

پاسخ دیگری برای سوال Broadband چیست وجود دارد: باند پهن، مجموعه‌ای از فناوری‌های انتقال داده با ظرفیت بالا است که داده‌ها، صدا و ویدئو را در فواصل طولانی و با سرعت بالا منتقل می‌کنند. رسانه‌های رایج برای انتقال شامل کابل‌های کواکسیال، کابل‌های فیبر نوری و امواج رادیویی هستند.

Broadband همیشه متصل است و نیاز به اتصال شماره‌گیری (dial-up) را از بین می‌برد. این تکنولوژی، امکان دسترسی سریع و باکیفیت به اطلاعات، کنفرانس‌های ویدیویی و انتقال داده را فراهم می‌کند و در زمینه‌های مختلفی مانند پزشکی و آموزش کاربرد دارد.

برخی از تنظیم‌کنندگان مقررات در سراسر جهان، باند پهن را علاوه بر نوع تکنولوژی، بر اساس سرعت دانلود و آپلود نیز تعریف می‌کنند. برای مثال، کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) در ایالات متحده در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد برای آنکه سرویسی، اینترنت باند پهن محسوب شود، باید حداقل سرعت دانلود ۲۵ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود ۳ مگابیت بر ثانیه را ارائه دهد.

Ofcom در بریتانیا حداقل سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه برای دانلود و ۱ مگابیت بر ثانیه برای آپلود را به عنوان اینترنت Broadband طبقه‌بندی کرد. در سال ۲۰۲۴، این استاندارد افزایش یافت و حداقل سرعت دانلود به ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه و حداقل سرعت آپلود به ۲۰ مگابیت بر ثانیه رسید.

شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات باند پهن، برای کاربران خانگی اغلب سرعت دریافت داده (دانلود از اینترنت به کامپیوتر شما) بیشتری نسبت به سرعت ارسال داده (آپلود از کامپیوتر شما به اینترنت) ارائه می‌دهند.

تاریخچه‌ای کوتاه از فناوری Broadband

اینترنت Broadband در آغاز هزاره جدید شروع به گسترش کرد. پس از ورود به سال ۲۰۰۰، ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت راهی پیدا کردند تا اتصال تلفن ثابت را بین اینترنت و تماس‌های تلفنی تقسیم کنند. با ایجاد چندین کانال برای عبور داده‌ها به‌طور هم‌زمان، یک کابل واحد می‌توانست داده‌های جداگانه را به‌صورت هم‌زمان منتقل کند. این امر باعث شد که دیگر نیازی به دایل-آپ نباشد. در دایل-آپ، اگر به اینترنت متصل بودید، امکان استفاده از تلفن ثابت را نداشتید و برعکس اما با باند پهن، امکان استفاده هم‌زمان هر دو سرویس فراهم شد.

گسترش باند پهن در سراسر کشور مدتی طول کشید، بنابراین اتصال‌های دایل-آپ تا اواخر دهه ۲۰۰۰ همچنان رایج بودند اما امروزه شاهد الگوی مشابهی با اینترنت فیبر نوری کامل هستیم که سرعت اینترنت بسیار بیشتری ارائه می‌دهد. اینترنت Broadband می‌تواند شامل هر چیزی باشد، از اتصال‌های ثابت خانگی مانند ADSL مسی یا فیبر نوری گرفته تا اینترنت 4G/5G و حتی اینترنت ماهواره‌ای. با کلیک روی لینک با پروتکل و انواع آن آشنا شوید: پروتکل چیست؟

انواع اتصال ‌های Broadband

ابتدا، اصطلاح Broadband در مقابل Narrowband قرار داشت که فناوری اتصال‌های دایل-آپ بود. پس از آنکه اینترنت Broadband جایگزین dial-up شد، این اصطلاح اشکال مختلفی پیدا کرد و اکنون از طریق انواع مختلف فناوری‌ها و اتصال‌های اینترنتی فراهم می‌شود که در ادامه می‌خوانید.

1.      فناوری و اتصال DSL

در اتصال DSL، داده‌ها از طریق سیم‌های مسی خطوط تلفن ثابت منتقل می‌شود. سرعت اینترنت DSL می‌تواند از چند صد کیلوبیت بر ثانیه (Kbps) تا چندین میلیون بیت بر ثانیه متغیر باشد. DSL شامل دو نوع فناوری است که بسته به نوع مصرف، نیازهای متفاوتی را برآورده می‌کنند:

  1. ADSL خط دیجیتال مشترک نامتقارن: نامتقارناست زیرا کاربران مقدار زیادی داده دریافت می‌کنند، اما مقدار کمی ارسال می‌کنند. کاربران خانگی که بیشتر برای وب‌گردی، تماشای فیلم و بازی‌های آنلاین از اینترنت استفاده می‌کنند در این دسته قرار می‌گیرند. به همین دلیل،ADSL  سرعت دانلود بالاتری نسبت به آپلود دارد.
  2. SDSL خط دیجیتال مشترک متقارن: کسب‌وکارهایی از SDSL استفاده می‌کنند که به سرعت بالا هم برای ارسال و هم برای دریافت داده نیاز دارند. نیازهای اینترنتی تجاری، بیشتر از کاربران خانگی است و شامل ارسال حجم زیادی از داده‌ها مانند تماس‌های ویدیویی، کنفرانس‌های آنلاین، دانلود فایل‌های بزرگ، استریمینگ ویدئوهای HD و غیره است.

2.      اینترنت کابلی

مودم‌های کابلی امکان انتقال داده را از طریق کابل‌های کواکسیالی که شرکت‌های تلویزیونی برای ارسال تصویر و صدا استفاده می‌کنند، فراهم می‌کنند. مودم‌های کابلی دستگاه‌های خارجی هستند که سرعتی معادل ۱.۵ مگابیت بر ثانیه یا بیشتر ارائه می‌دهند. سرعت اتصال بسته به گزینه انتخابی از ارائه‌دهنده خدمات کابلی، نوع مودم کابلی و میزان ترافیک شبکه متفاوت است.

انواع اتصال ‌های Broadband
اتصال‌های Broadband شامل فناوری‌هایی مانند ADSL، فیبر نوری، اینترنت کابلی، وایرلس و اینترنت ماهواره‌ای هستند که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند.

3.     اتصال فیبر نوری

باند پهن فیبر نوری از فناوری فیبر نوری استفاده می‌کند که سیگنال‌های الکتریکی را به نور تبدیل می‌کند. اطلاعات روی سیگنال‌های الکتریکی حمل می‌شوند و وقتی به نور تبدیل می‌شوند، از طریق کابل‌های تخصصی فیبر نوری ارسال می‌شوند. سرعت انتقال داده در فیبر نوری ده‌ها یا صدها مگابیت بر ثانیه بالاتر از DSL و مودم‌های کابلی است.

اتصال‌های فیبر نوری امکان انتقال صوت و تصویر را نیز دارند و می‌توانند جایگزینی برای اتصال‌های کابلی سنتی باشند. با این حال، دسترسی به فیبر نوری محدود است زیرا نیازمند ایجاد زیرساخت‌های جدید توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت است و طی سال‌های اخیر روند توسعه آن رو به رشد بوده است.

4.      اتصال‌های بی‌سیم

باند پهن بی‌سیم به دو نوع موبایلی و ثابت تقسیم می‌شود و داده‌ها را از طریق امواج رادیویی از تاسیسات ارایه‌دهنده خدمات به مکان مشتری انتقال می‌دهد. اپراتورهای تلفن همراه و شبکه‌های موبایلی 4G/5G LTE نمونه‌ای از نوع موبایلی و اتصال وای فای نمونه‌ای از نوع ثابت آن است.

سرعت اینترنت بی‌سیم مشابه سرعت‌های DSL و کابل است و می‌تواند اتصال پایدار و پرسرعتی را برای کاربران فراهم کند اما عواملی مانند تداخل امواج و فاصله از برج‌های مخابراتی ممکن است بر عملکرد آن تاثیر بگذارد.

5.      اینترنت ماهواره‌ای

اینترنت ماهواره‌ای از طریق ماهواره در دسترس است یعنی داده‌ها را از ماهواره‌ای که در مدار زمین قرار دارد انتقال می‌دهد و می‌توان آن را در هر نقطه از جهان استفاده کرد. سرعت دانلود اینترنت ماهواره‌ای به طور معمول بین ۲۵ تا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود به‌طور متوسط حدود ۲۵ مگابیت بر ثانیه است اما می‌تواند به سرعت 500 مگابیت بر ثانیه برای دانلود و 80 مگابیت بر ثانیه برای آپلود نیز برسد.

این نوع اینترنت، بیشتر در مناطق دورافتاده یا جاهایی که زیرساخت کافی و زمینی برای اینترنت سیمی مانند DSL، کابل یا فیبر نوری وجود ندارد، گزینه مناسبی است اما عواملی مانند تاخیر بالا و حساسیت به شرایط آب‌وهوایی ممکن است روی عملکرد آن تاثیر بگذارد.

تفاوت Broadband با Dial-up چیست؟

باند پهن، اتصال شما به اینترنت است که می‌تواند از طریق ADSL، فیبر نوری، ماهواره یا خدمات موبایلی فراهم شود. این فناوری، صرف‌نظر از نوع اتصال، امکان انتقال داده با پهنای باند گسترده را فراهم می‌آورد و از چندین سیگنال و نوع ترافیک پشتیبانی می‌کند.

در اینترنت Dial-up برای ارتباطات از فرکانس صوتی خطوط تلفن استفاده می‌شد اما اینترنت Broadband برای فراهم کردن اتصال سریع و پایدار از فرکانس متفاوتی استفاده می‌کند و این امکان را به کاربران می‌دهد تا فایل‌های بزرگ را به‌سرعت آپلود، پخش و دانلود کنند.

اگر تجربه استفاده از دایل-آپ را داشته باشید، به یاد دارید که هنگام اتصال به اینترنت نمی‌توانستید تماس تلفنی برقرار کنید و برای استفاده از اینترنت، لازم بود تماس تلفنی قطع شود. این محدودیت با وجود اینترنت باند پهن، از بین رفت. یکی از موارد تفاوت Broadband با Dial-up این است که فرکانس‌های خط تلفن در Broadband به کانال‌های مختلفی تقسیم می‌شوند تا بتوان همزمان از تلفن در یک کانال و اینترنت در کانالی دیگر استفاده کرد.

شاید مهم‌ترین تفاوت Broadband با Dial-up سرعت بالا در انتقال داده باشد اما به‌طور کلی، این دو ویژگی اصلی اینترنت Broadband است که باعث تمایز آن با دایل-آپ می‌شود: پرسرعت است و همیشه در دسترس. اتصال دایل-آپ نه‌تنها کندتر بود، بلکه فقط زمانی فعال می‌شد که کاربر به‌طور مشخص درخواست اتصال به اینترنت را داشت.

مقایسه Broadband و Wi-Fi

Wi-Fi یکی از روش‌های اتصال و دسترسی به باند پهن است؛ باند پهن دسترسی به شبکه‌ای را فراهم می‌کند که اینترنت را ارائه می‌دهد و Wi-Fi یکی از روش‌های اتصال به آن شبکه محسوب می‌شود. وای‌فای برای ارتباط با شبکه از امواج رادیویی و اتصال بی‌سیم استفاده می‌کند.

در مقایسه Broadband و Wi-Fi باید گفت که Broadband تکنولوژی گسترده‌ای است که از فناوری‌های مختلفی برای اتصال استفاده می‌کند اما وای‌فای فقط یک روش دسترسی  و اتصال بی‌سیم است که می‌تواند دستگاه‌های مختلف را به شبکه اینترنت متصل کند.

مقایسه Broadband و WiFi
برخلاف اتصال‌های قدیمی دایل‌آپ، برادبند همیشه فعال است و نیازی به اتصال دستی ندارد.

پس از دریافت سرویس باند پهن، می‌توانید آن را با استفاده از روتر بی‌سیم به سیگنال بی‌سیم تبدیل کنید. برای اتصال دستگاه‌های خانه‌تان به اینترنت، نیاز به یک مودم روتر دارید تا چندین دستگاه را به اینترنت متصل کنید، بدون اینکه نیاز باشد آن‌ها را مستقیم با کابل به مودم یا روتر وصل کنید. البته بیشتر مودم روترها دارای چهار یا بیشتر پورت LAN هستند که به شما امکان می‌دهد دستگاه‌های خود را با استفاده از کابل اترنت به اینترنت متصل کنید. بنابراین بدون استفاده از وای‌فای نیز می‌توانید اینترنت Broadband داشته باشید. برای آشنایی با مودم و انواع آن مقاله «مودم چیست؟» را مطالعه کنید.

بررسی مزایا و معایب اینترنت Broadband

اینترنت Broadband ابزار مهمی برای گسترش فرصت‌های آموزشی و اقتصادی برای کاربران به خصوص از راه دور است که در ادامه چند مورد از مزایای آن را می‌خوانید:

  1. امکان استفاده از VoIP و جایگزین کردن خدمات تلفنی سنتی با آن
  2. دسترسی به منابع فرهنگی، اطلاعاتی و تحقیقاتی
  3. فرصت‌های آموزش از راه دور و امکان یادگیری بدون محدودیت جغرافیایی مانند دوره‌های دانشگاهی آنلاین، آموزش‌های تکمیلی، برنامه‌های آموزشی برای سالمندان
  4. پخش ویدئو و سرگرمی
  5. خرید آنلاین آسان‌تر
  6. پزشکی از راه دور – Telemedicine: بیماران در مناطق روستایی می‌توانند به‌صورت آنلاین با متخصصان پزشکی در شهرهای بزرگ ارتباط برقرار کنند و نتایج آزمایش‌ها و اطلاعات پزشکی را به‌سرعت به اشتراک بگذارند.

اینترنت Broadband با وجود مزایای قابل‌توجه، معایب و محدودیت‌هایی نیز دارد:

  1. هزینه بالا برای راه‌اندازی و اشتراک ماهانه
  2. دسترسی محدود در مناطق روستایی و دورافتاده
  3. تاثیر تداخل و شرایط محیطی مانند شرایط آب‌وهوایی، موانع فیزیکی و فاصله از برج‌های مخابراتی
  4. مشکلات امنیتی به‌ویژه درWi-Fi  عمومی و شبکه‌های بی‌سیم خانگی
  5. اشتراکی بودن پهنای باند با کاربران یک منطقه که ممکن است سرعت اینترنت شما در ساعات شلوغی، کم شود.

اینترنت Broadband چگونه کار می‌کند؟

نحوه عملکرد اینترنتBroadband  به این ترتیب است:

  1. سرویس‌دهنده اینترنت یا همان ISP، اطلاعاتی مانند ویدئو یا پیام را از سرورهای جهانی دریافت می‌کند.
  2. داده‌های اینترنت به‌صورت سیگنال‌های دیجیتالی هستند که برای ارسال باید به سیگنال‌های الکتریکی، نوری یا امواج رادیویی تبدیل شوند.
  3. داده‌ها از طریق زیرساخت‌های مخابراتی و فناوری‌های مختلف اتصال مانند فیبر نوری، بی‌سیم یا کابل به روتر یا مودم کاربر ارسال می‌شود.
  4. برنامه‌های موجود روی دستگاه کاربر، داده را پردازش کرده و نمایش می‌دهد.

ارسال داده از کاربر به اینترنت نیز همین مراحل را به صورت بالعکس طی می‌کند.

چطور بفهمیم اینترنت ما Broadband هست یا نه؟

اینترنتBroadband  اتصالی پرسرعت و دائمی است و نیازی به شماره‌گیری ندارد. سرعت آن بسیار بالاتر از اینترنت سنتی است و بسته به فناوری مورد استفاده، می‌تواند تا صدها مگابیت بر ثانیه برسد. اگر اتصال شما دارای سرعت بالا، دسترسی دائمی، و فناوری‌های پیشرفته انتقال داده است، اینترنت شما اینترنتBroadband  است. همچنین می‌توانید با تست سرعت آنلاین یا بررسی نوع سرویس اینترنت خود، این موضوع را تایید کنید.

آنچه در مورد اینترنت broadband خواندید

در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که Broadband چیست. اینترنت Broadband، اتصال اینترنتی پرسرعتی است که دسترسی به طیف گسترده‌ای از امکانات آنلاین را فراهم می‌کند و در مقایسه با اتصال‌های کند دایل-آپ گذشته، انقلاب بزرگی در دسترسی به اینترنت ایجاد کرد.

اینترنت Broadband نه‌تنها ارتباطات را تسهیل می‌کند، بلکه نقش کلیدی در توسعه اجتماعی، اقتصادی و آموزشی دارد و با سرعت قابل‌توجهی که ارایه داده امکان انجام فعالیت‌های آنلاین بیشتری را می‌دهد.

خرید تجهیزات شبکه یکی از مراحل مهم در راه‌اندازی و بهینه‌سازی زیرساخت‌های ارتباطی است. انتخاب تجهیزات مناسب، مانند سوئیچ‌ها، روترها، فایروال‌ها، سرورها و کابل‌های شبکه، تاثیر مستقیم بر سرعت، امنیت و پایداری شبکه دارد. هنگام خرید باید نیازهای سازمان، ظرفیت شبکه، سازگاری با سایر تجهیزات و قابلیت ارتقا را در نظر گرفت. انتخاب برندهای معتبر و بررسی مشخصات فنی کمک می‌کند تا سرمایه‌گذاری مطمئن و کارآمدی انجام شود. بتابراین انتخاب و خرید این تجهیزات و سپس نصب و راه‌اندازی آنها نیاز به دانش و تخصص دارد. برای خرید و استفاده از راهنمایی کارشناسان فالنیک، روی لینک کنید.

سوالات متداول درباره Broadband

Broadband چیست؟

Broadband، دسترسی به اینترنت پرسرعت را برای کاربران فراهم می‌کند تا با سرعتی بسیار بالا به اینترنت و خدمات مرتبط با آن دسترسی یابند.

انواع اصلی اتصال Broadband کدام‌اند؟

انواع اتصال شامل DSL، فیبر نوری، اینترنت کابلی و ماهواره‌ای است که هرکدام ویژگی‌های متفاوتی دارند.

مزایای استفاده از Broadband چیست؟

سرعت بالا، قابلیت اتصال همزمان چندین دستگاه، ثبات بیشتر و کاهش تاخیر در ارتباطات آنلاین از جمله مزایای آن هستند.

استفاده از Broadband چگونه بر ارتباطات تأثیر می‌گذارد؟

با افزایش سرعت و کیفیت اینترنت، امکان استفاده از پخش ویدئو، بازی آنلاین و تماس‌های تصویری را فراهم می‌کند.

تفاوت Broadband و Dial-up چیست؟

 Broadband اتصال پایدارتر و سریع‌تر نسبت به Dial-up دارد و نیازی به قطع اتصال برای تماس تلفنی ندارد.

نصب و راه اندازی شبکه را به متخصصان بسپارید!
نصب و راه اندازی شبکه را به متخصصان بسپارید!
طبق آمارهای جهانی، نصب و راه‌ اندازی شبکه به صورت استاندارد، هزینه‌های آتی شرکت را 10 تا 50 درصد کاهش می‌دهد. متخصصان فالنیک آماده‌ی ارائه مشاوره و اجرای پروژه‌های نصب و راه‌اندازی شبکه‌ به صورت حرفه‌ای و استاندارد هستند. همین حالا تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا