راهنمای خرید پرینترهای سه بعدی
تکنولوژی جدید چاپ که چند سال اخیر وارد بازار شده، پرینترهای سه بعدی هستند که برای مصارف خاص مورد استفاده قرار میگیرند. برای ساخت مدل اولیه از قطعات در صنعت، اسباب بازیهای کودکان، ماکت و …، از این چاپگرهای سه بعدی استفاده میشود. در اینجا در رابطه با راهنمای خرید پرینتر سه بعدی صحبت خواهیم کرد. همچنین بهترین راهکار برای تعمیر پرینتر را به شما پیشنهاد میدهیم.
- تمام نکاتی که باید قبل از انتخاب پرینتر سه بعدی بدانید
- بهترین پرینترهای سه بعدی
- قیمت پرینت ۳ بعدی؛ پرینترهای سه بعدی ارزان
- خرید قلم سه بعدی
- محصولات پرینترهای سه بعدی
- پرینترهای سه بعدی خوراکی
تمام نکاتی که باید قبل از انتخاب پرینتر سه بعدی بدانید
قبل از اینکه اقدام به خریدن پرینتر سه بعدی کنید؛ باید نکات مهمی رو رابطه با این دستگاه نسبتا گران بدانید. نکات مهم قبل از انتخاب پرینتر سه بعدی
1- نوع پرینتر سه بعدی
با توجه به تنوع بالایی که پرینترهای سه بعدی دارند، باید ببینید که کدامیک مناسب کسب و کار شما هستند. پرینتر بر پایه فیلامنت میخواهید یا مواد پودری. پرینتری میخواهید که با حرارت مدل را میسازد و یا لیزر؟
در آخر هم باید ببینید که پرینتر خانگی میخواهید یا به یک پرینتر بزرگ صنعتی نیاز دارید.
2- قیمت پرینتر سه بعدی
همانطور که میدانید پرینترهای سه بعدی بسیار گران هستند و مبلغ زیادی برای داشتن یک پرینتر سه بعدی و در ادامه هم مواد مصرفی آن باید پرداخت کنید. پس قبل از اینکه به فکر خریدن پرینتر سه بعدی بیوفتید، باید بودجه خود و میزان نیازتان را بررسی کنید. البته که هرچی کیفیت، سرعت و امکانات پرینتر بیشتر شود، قیمت آن هم افزایش خواهد داشت.
اگر هم یک پرینتر برای سرگرمی داخل منزل و ساخت ماکتهای خود میخواهید، بهتر است به مدلهای ایرانی که قیمتی مناسب دارند فکر کنید.
3- کیفیت ساخت پرینتر سه بعدی
در زمان خریدن پرینتر سه بعدی، به یاد ضربالمثل “هرچقدر پول بدهی، همانقدر هم آش میخوری” خواهید افتاد. هرچه هزینهای که برای خریدن پرینتر صرف کنید، بیشتر باشد، کیفیت بهتر و سرعت بیشتر هم از پرینتر شاهد خواهید بود. کیفیت بالای چاپ به معنای ساختن یک مدل ظریف با نهایت تمیزی و یکدستی است. البته برخی از پرینترها برای ساخت اشکال و مدلها، از ساپورت استفاده میکنند. سازه ساپورت پرینترهای سه بعدی کمک میکنند تا شکلی با دقت و ظرافت زیاد داشته باشید.
4- مواد مصرفی پرینتر سه بعدی
در دسترس بودن مواد مصرفی پرینتر سه بعدی از مواد قابل توجه است. قبل از اینکه اقدام به خریدن پرینتر کنید، باید ببینید که آیا مواد مصرفی این پرینتر در بازار موجود هست یا خیر. زیرا در صورت موجود نبودن مواد مصرفی پرینتر، داشتن این دستگاه برایتان بی فایده است.
5- ایمنی پرینتر سه بعدی
گاهی ممکن است در حین کار پرینتر سه بعدی، مواد سمی تولید شوند که برای انسانها مضر است. پس باید فضایی که برای کار پرینتر سه بعدی انتخاب میکنید، دارای تهویه مناسبی باشد.
از دیگر موارد مربوط به پرینتر، داغ شدن آن در حین کار است، که از مشکلات پرینترهای سه بعدی محسوب میشود. باید توجه داشته باشید که با دستگاهی کار میکنید که بسیار خطرساز است.
بهترین پرینترهای سه بعدی
گاهی از سوی سایتهای معتبر و مجلات تکنولوژی، بهترین پرینترهای سه بعدی معرفی میشوند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:
1- AnyCubic Photon
این پرینتر وضوح چاپی در حدود 2K دارد و قادر است اشیائی با حجم 115 * 65 * 155 میلیمتر را بسازد.
2- Formlabs Form
این پرینتر از نوع رزینی است که کاربری بسیار آسانی هم دارد. به WiFi متصل شده و با توجه به انعطافپذیر بودن مدلهایی که با آن میسازید، برای مصارف پزشکی، دندانسازی و حتی قالبگیری کاربرد دارد.
3- Wanhao Duplicator
این محصول هم برپایه فناوری DLP است و قیمت بسیار ارزانی هم دارد. مدلهای ساخته شده با این پرینتر هم دارای حجمی برابر با 200 * 68 * 120 میلیمتر دارد.
4- Peopoly Moai
پرینتری بر پایه SLA است و قیمت بسیار ارزانی هم دارد. در حین خریدن این پرینتر، شما یک پک دریافت میکنید که در نهایت باید آن را مونتاژ کنید تا پرینتر آماده کار شود. مدلهای ساخته شده با این پرینتر هم دارای حجمی برابر با 180 * 130 * 130 میلیمتر دارد.
5- Ultimaker 3
این محصول یک پرینتر کوچک با کیفیت ساخت بالاست و مناسب برای طراحان حرفهای است. در حین کار صدای پرینتر شما را آزار نداده و مدلهای ساخته شده با این پرینتر هم دارای حجمی برابر با 215 * 200 * 215 میلیمتر دارد.
6- Original PRUSA I3 MK2S KIT
اگر تمایل دارید که پرینترتان را خودتان بسازید، این کیت مناسب شماست. آن را خریده و خودتان مونتاژ کنید. فناوری ساخت آن بر پایه FDM است و هر لایهای که میسازد، ارتفاعی در حدود 50 میکرون دارد. مدلهای ساخته شده با این پرینتر هم دارای حجمی برابر با 250 * 200 * 210 میلیمتر دارد.
7- MONOPRICE MP SELECT MINI V2
اگر با هزینه کم میخواهید که یک پرینتر سه بعدی داشته باشید، این محصول را به شما پیشنهاد میکنیم.
فناوری ساخت آن بر پایه FDM است و مواد اولیه سازگار با آن هم از نوع PLA و ABS هستند. هر لایهای که میسازد، ارتفاعی در حدود 100 میکرون دارد. مدلهای ساخته شده با این پرینتر هم دارای حجمی برابر با 120 * 120 * 120 میلیمتر دارد. سرعت چاپ این پرینتر هم 55 میلیمتر بر ثانیه است.
8- CREALITY CR-10
برای کسانی که علاقه زیادی که مونتاژ و سرهم کردن دستگاهی که میخرند دارند، این پرینتر هم گزینه مناسبی است. جالب اینجاست که این پرینتر FDM، قابلیت ساخت مدلهایی با ابعاد 300 * 300 * 400 میلیمتر را دارد. البته شما میتوانید این حجم را تا 500 * 500 * 500 میلیمتر افزایش دهید.
اینها تنها نمونههایی از بهترین پرینترهای سه بعدی هستند که میتوانید خریداری کنید.
قیمت پرینت ۳ بعدی؛ پرینترهای سه بعدی ارزان
قیمت پرینترهای 3D بسیار گران است. البته محصولاتی که در ایران تولید میشوند، قیمت نسبتا ارزانتری دارند. پرینترهایی که محصول کشورمان هستند، قیمتی در حدود 6 میلیون تا 10 میلیون تومان دارند.
اما پرینترهای که برای امور تخصصی ساخته شدهاند هم قیمتی گرانتر و تا حدود 40 میلیون تومان دارند.
پرینترهای سه بعدی ارزان هم نمونههای رومیزی خانگی هستند که برای ساخت مدلهای کوچک طراحی شدهاند.
خرید قلم سه بعدی
قلم سه بعدی برای آن دسته از کاربرانی ساخته شده که به شدت علاقه مند به ساخت مدلهای طراحی کرده خود دارند، اما به هر دلیلی امکان خریدن پرینتر سه بعدی را ندارند. با استفاده از این قلم و مواد فیلامنت، قادر هستید مدلهای خود را ساخته و از داشتن انها لذت ببرید.
البته این ابزار بهترین گزینه برای سرگرمی کودکان خواهد بود. عملکرد این قلم به این صورت است که الیاف فیلامنت را با استفاده از حرارت ذوب کرده و از نازل خارج میکند.
محصولات پرینترهای سه بعدی
کاربرد پرینترهای سه بعدی در صنایع گوناگون، بسیار متداول شدهاست. برای ساخت ابزار کار، مدلهای اولیه در صنعت خودرو، اسباب بازی کودکان، جواهرات، ماکت و مجسمه، ابزارهای کاربردی و تزیینی، لوازم شخصی، نمونههای اولیه در ساخت دستگاههای غول پیکر و هر شی و دستگاه دیگری که به ذهنتان برسد را میتوان با پرینتر سه بعدی ساخت.
بیشترین مصرف پرینتر سه بعدی، ساخت تجهیزات پزشکی و پروتزهای پزشکی و دندانپزشکی است. همچنین برای ساخت ارتودنسیهای شفاف هم از این پرینترها استفاده میشود.
پرینترهای سه بعدی خوراکی
با گذشت زمان، پرینترهای سه بعدی پا را از چاپ صنعتی فراتر گذاشته و وارد عرصه چاپ مواد غذایی میشوند. البته در حوزه چاپ مواد غذایی، محدودیتهایی وجود دارد و نمیتوان از تمام مواد اولیهای که مصرف میشود برای چاپ استفاده کرد. در حال حاضر، تنها از مواد اولیهای که خاصیت پوره شدن دارند برای پرینت سه بعدی استفاده میشود. موادی مانند: شکلات، خامه، خمیر پنکیک، پوره سیب زمینی، سبزیجات و …
برای کار با این پرینترها، فقط کافیست مواد اولیه پوره شده را داخل مخزنهای سرنگی شکل بریزید تا دستگاه به صورت لایه به لایه مواد را روی سطح کار خالی کند.
غذاهایی که با پرینتر سه بعدی آماده و تزیین میشوند، دارای اشکالی خاص و منحصربه فردی هستند و این در صورتی است که با دست نمیتوان این غذاها را به این زیبایی آماده کرد.
آیا برای مصرف خانگی پرینتر سه بعدی مناسبه؟
درود بر شما
مبینا عزیز، اغلب این پرینترها برای کارهای صنعتی استفاده میشوند چون برای کاربران خانگی مقرون به صرفه نیستند.