شبکه چیست | آشنایی با انواع شبکه، تجهیزات و کاربردهای شبکه

شبکه چیست
تعریف شبکه و کاربرد انواع شبکه های کامپیوتری

در پاسخ به این سوال که شبکه چیست؟ به زبان ساده می‌توان گفت شبکه (Network) مجموعه‌ای از دستگاه‌های متصل به هم است که از طریق رسانه‌های ارتباطی (مثل کابل یا امواج بی‌سیم) به یکدیگر وصل شده و اطلاعات را به اشتراک می‌گذارند.

در این مقاله ضمن آشنایی با شبکه‌های کامپیوتری می‌خواهیم به طور کامل به تعریف مفهوم شبکه چیست؟ بپردازیم. از تعریف ساده شبکه تا انواع مختلف آن، اجزای تشکیل‌دهنده، انواع توپولوژی شبکه، کاربردها و تاریخچه شبکه‌ها، همه و همه را بررسی خواهیم کرد. پس اگر می‌خواهید درک عمیق‌تری از شبکه‌ها پیدا کنید و به تمام سوالات خود مانند شبکه یعنی چه یا network چیست؟ پاسخ دهید، با ما همراه باشید.

نصب و راه اندازی شبکه را به متخصصان بسپارید!
نصب و راه اندازی شبکه را به متخصصان بسپارید!
طبق آمارهای جهانی، نصب و راه‌ اندازی شبکه به صورت استاندارد، هزینه‌های آتی شرکت را 10 تا 50 درصد کاهش می‌دهد. متخصصان فالنیک آماده‌ی ارائه مشاوره و اجرای پروژه‌های نصب و راه‌اندازی شبکه‌ به صورت حرفه‌ای و استاندارد هستند. همین حالا تماس بگیرید.

شبکه چیست؟

شبکه در لغت به گروهی از افراد یا اشیا گفته می شود که می توانند اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و با هم در ارتباط باشند. اما در زمینه ی فناوری اطلاعات در پاسخ به شبکه چیست؟ شبکه های کامپیوتری یا اصطلاحاً Network چیست؟ باید بگوییم شبکه، مجموعه‌ای از کامپیوترها، دستگاه‌ها یا کاربران است که به یکدیگر متصل شده‌اند تا بتوانند اطلاعات، منابع و خدماتشان را به اشتراک بگذارند. به کمک شبکه‌ها، می‌توانیم به اینترنت وصل شویم، ایمیل بفرستیم، فایل‌ها را به اشتراک بگذاریم و کارهای متنوع دیگری را انجام دهیم.

پس تعریف شبکه به زبان ساده‌تر، جاده‌ای است که کامپیوترها و دستگاه‌ها از طریق آن با هم ارتباط برقرار می‌کنند و داده‌ها بین آنها رد و بدل می‌شود. این ارتباط می‌تواند داخل یک اتاق، یک ساختمان یا حتی در سراسر جهان برقرار شود.

شبکه‌های کامپیوتری حتی در ساده‌ترین حالت به پشتیبانی نیاز دارند تا عملکرد آن‌ها در گذر زمان کاهش پیدا نکند و اتفاقات غیر منتظره باعث از کار افتادن شبکه نشوند، به همین منظور در مطلب پشتیبانی شبکه چیست و چرا به آن نیاز داریم، به طور کامل شما را با این مفهوم کلیدی آشنا می‌کنیم.

تجهیزات شبکه چیست؟

تجهیزات شبکه به طور کلی به دو بخش سخت افزار (Passive) و نرم افزار (Active) تقسیم می شود.

  • برخی از تجهیزات پسیو عبارتند از: انواع کابل، کانکتور، سوکت شبکه، رک و …
  • برخی از تجهیزات اکتیو نیز عبارتند از : سوییچ، هاب، روتر، فایروال و …

برای آشنایی با این تجهیزات مقاله “تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟” را مطالعه کنید.

همچنین برای آشنایی با متخصصان اکتیو شبکه یا پسیو شبکه مطالعه مقاله همه چیز در مورد مقایسه اکتیوکار و پسیوکار شبکه پیشنهاد می‌کنیم.

تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه
تجهیزات شبکه های کامپیوتری شامل دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری می شوند.

تاریخچه شبکه

اگر بخواهیم به تاریخچه شبکه های کامپیوتری نگاهی بیاندازیم، می‌توانیم به اواخر سال 1960 اشاره کنیم، در این سال‌ها، وزارت دفاع امریکا آژانس تحقیقاتی پیشرفته خود را در رقابت با فعالیت‌های ماهواره‌ای اتحاد جماهیر شوروی راه اندازی کرد. نام این آژانس تحقیقاتی آرپا(Arpa) بود. این آژانس پروژه‌های تحقیقاتی بسیار مهمی را در زمینه‌های استراتژیک و دفاعی انجام می‌داد، یکی از این پروژه ها ایجاد ارتباطات قوی در زمان جنگ های احتمالی بود. برای همین منظور اولین شبکه کامپیوتری بین چهار کامپیوتر راه اندازی شد که دوتای آنها در دانشگاه MIT و یکی از آنها در دانشگاه کالیفرنیا و دیگری در مرکز تحقیقاتی استنفورد قرار داشت. این همان شبکه آرپانت بود.

امروزه شبکه‌ها بسیار گسترده‌تر شده‌اند و تقریبا در تمام جنبه‌های زندگی ما دیده می‌شوند. یکی از جدیدترین حوزه‌های شبکه، بلاک چین است که در مقاله بلاک چین چیست و چگونه کار میکند؟ می‌توانید به صورت کامل با آن آشنا شوید.

کاربرد شبکه چیست؟

کار شبکه چیست؟ شبکه کامپیوتری وظیفه دارد تا ارتباطات بین سیستم‌ها را برقرار کند تا کاربران آن شبکه بتوانند داده‌ها و تجهیزات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و کاربرد شبکه، راه اندازی شبکه های کامپیوتری و برقراری ارتباط بین سیستم هاست. کاربران شبکه می‌توانند داده‌ها و دستگاه‌هایی مانند پرینتر را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. مدیران IT می‌توانند به راحتی تعداد زیادی از کامپیوتر‌ها را مدیریت و سیاست‌های خود را اعمال کنند. از مهم‌ترین کاربردهای شبکه های کامپیوتری می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • برقراری ارتباط با ارسال و دریافت داده
  • اشتراگ گذاری منابع سخت افزاری و نرم افزاری
  • دسترسی به منابع و اطلاعات
  • دسترسی به اینترنت
  • امکان انجام بازی‌های آنلاین
  • بانکداری آنلاین
  • خرید و فروش آنلاین
  • آموزش و یادگیری
  • مدیریت و نظارت از طریق شبکه
  • مانیتورینگ و مدیریت سیستم‌های هوشمند و به کار گیری اینترنت اشیا

شبکه های کامپیوتری فارغ از فاصله فیزیکی می‌توانند از 2 کامپیوتر، یک سازمان با 2 میلیون کامپیوتر یا بیشتر به راحتی پشتیبانی کنند. شبکه ها با اهداف گوناگونی راه اندازی می‌شوند با استفاده از شبکه، کاربران می‌توانند به طور مجتمع و سراسری به منابع و داده‌ها دسترسی داشته باشند یا با یکدیگر تماس صوتی و تصویری برقرار کنند. پرونده‌ها، فایل‌ها، سخت افزارها، نرم افزار و… در شبکه به اشتراک گذاشته می‌شود و کاربران می‌توانند بر اساس سطح دسترسی خود از آن‌ها استفاده کنند.

حال که با هدف و مزایای شبکه های کامپیوتری آشنا شدید، به بررسی کامل مفهوم شبکه کامپیوتری می‌پردازیم.

کاربرد شبکه های کامپیوتری
امروزه کاربرد شبکه های کامپیوتری در تمام زمینه های ارتباطی در علوم مختلف مثل نظامی،پزشکی، علمی و یا حتی مصارف خانگی و اداری برای همه مشخص و واضح است.
پیشنهاد مطالعه

اصطلاحات رایج شبکه های کامپیوتری

در ادامه به بررسی اصطلاحات و عبارات رایج در دنیای شبکه می‌پردازیم.

کلاینت چیست؟

کلاینت (Client)، به سیستمی گفته می‌شود که درخواست و تقاضایی دارد و این درخواست در سرور مجموعه، پردازش و ارسال می‌شود. برای مثال زمانی که شما با کامپیوتر خود به شبکه‌ای متصل هستید و از آن بهره می‌برید، سیستم شما نوعی کلاینت است.

سرور چیست؟

سرور – Server، به کامپیوتر همیشه روشنی اطلاق می‌شود که توان سخت افزاری و نرم افزاری بالایی دارد و به عنوان کامپیوتر مرکزی، سرویس و خدماتی را به client‌ها ارائه می‌دهد. در شبکه‌های کلاینت سروری، هم کلاینت و هم سرور سیستم عامل مختص به خود را دارند، کامپیوترها علاوه بر اینکه به هم متصل هستند از همدیگر مستقلند یعنی اگر یک کامپیوتر یا دستگاه دیجیتالی که به شبکه متصل است، خاموش شود یا به هر دلیل از شبکه خارج شود، همچنان شبکه پابرجاست. اما اگر سرور از مدار خارج شود سرویس‌هایی که ارائه می‌دهد نیز از دسترس خارج می‌شوند و در روال کار شبکه اختلال ایجاد می‌کند. برای مطالعه بیشتر در مورد سرور می‌توانید مقاله فالنیک با عنوان “سرور چیست” را مطالعه کنید.

هاست چیست؟

هاست – Host، هر دستگاه یا سیستمی که به شبکه متصل بوده و خدماتی ارائه می‌دهد یا از خدمات و سرویس‌هایی در داخل شبکه استفاده می‌کند. با این تعریف هم کلاینت و هم سرور، Host محسوب می‌شوند.

پیشنهاد مطالعه

انواع شبکه های کامپیوتری براساس وسعت و گستردگی

در این قسمت می‌خواهیم انواع شبکه کامپیوتری را بر اساس وسعت و گستردگی بررسی کنیم:

1- شبکه PAN یا شبکه شخصی

PAN مخفف عبارت Personal Area Network بوده و کوچکترین نوع شبکه است. شبکه‌های شخصی شامل تعداد محدودی از کامپیوتر‌ها و لوازم دیجیتال هستند که نهایتا چند متر با هم فاصله دارند و به صورت باسیم یا بی سیم به همدیگر متصل و مرتبط می‌شوند.

برای مثال زمانی که شما تلفن همراه خود را از طریق بلوتوث به کامپیوتر متصل کرده‌اید یک شبکه ی شخصی یا PAN تشکیل داده‌اید.

تعریف شبکه شخصی
هر زمان که شما دو دستگاه دیجیتالی را به صورت باسیم یا بی سیم و از طریق تکنولوژی هایی مثل وای فای یا بلوتوث و… به هم وصل می‌کنید، یک شبکه شخصی ساخته اید.

2- LAN یا شبکه محلی

LAN مخفف عبارت Local Area Network است و به آن شبکه محلی می‌گویند. شبکه محلی مجموعه دستگاه‌های متصل به هم در یک مکان فیزیکی مثل یک ساختمان،دفتر یا خانه است. اندازه شبکه لن می‌تواند کوچک یا بزرگ باشد مثلا شبکه خانگی با یک کاربر یا شبکه سازمانی با صدها کاربر و دستگاه. یکی از تکنولوژی‌های مورد استفاده در این نوع شبکه، تکنولوژی Ethernet – اترنت است.

نکته مهم در تعریف LAN این است که دستگاه‌ها در یک منطقه محدود به هم وصلند. برعکسِ شبکه WAN یا MAN که مناطق جغرافیایی بزرگی را پوشش می‌دهند. برخی WANها و MANها چندین LAN را به هم وصل می‌کنند.

اگر علاقه دارید در مورد روش‌های شناسایی مشکل‌های شبکه بیشتر بدانید، مطالعه مقاله روش های عیب یابی شبکه کامپیوتری و حل مشکلات شبکه را پیشنهاد می‌کنیم.

3- شبکه MAN یا شبکه شهری

MAN مخفف عبارت Metropolitan Area Network است و گستردگی به اندازه یک شهر یا مساحتی بزرگ را در محدوده شهر دارد. برای مثال اتصال شعبات یک موسسه به شعبه‌های دیگر در محدوده شهری و شبکه تلویزیون کابلی نمونه‌ای از شبکه MAN هستند.

شبکه شهری
شبکه شهری یا man محدوده ای به اندازه یک شهر را شامل می شود.

4- WAN یا شبکه گسترده

WAN مخفف عبارت Wide Area Network است که از به هم پیوستن چند شبکه LAN به وجود می‌آید؛ یعنی شبکه‌ای از شبکه‌هاست. این شبکه‌ها اغلب بین شهرها، کشورها یا حتی قاره‌ها استفاده می‌شوند. برای اتصالات داخلی شبکه های WAN باید از ISPها و زیرساخت‌های مخابراتی کمک گرفت. از تکنولوژی‌های مورد استفاده در این نوع از شبکه‌ها می‌توانیم از تکنولوژی‌های ISDN – MPLS – ATM و … نام برد. از جمله شبکه‌های WAN عبارتند از اینترنت و سرویس‌های 3G و 4G و … . اگر می‌خواهید بدانید زیرساخت شبکه چیست، چه اجزایی دارد و چگونه طراحی می‌شود؟ روی لینک کلیک کنید و خواندن این مقاله را از دست ندهید.

شبکه wan چیست
شبکه گسترده یا wan محدود به ناحیه‌ای خاص یا شهر و محلی خاص نیستند و می‌توانند ارتباطات بین‌المللی ایجاد کنند. 

5- Gan چه نوع شبکه ای

GAN یا شبکه جهانی، کوتاه شده عبارت Global Area Network است و به شبکه‌های سراسری و گسترده جهانی گفته می‌شود که محدودیت جغرافیایی ندارند.

مراحل راه اندازی شبکه را در مقاله آموزش راه اندازی شبکه به زبان ساده بخوانید.

6- شبکه محلی بی سیم

WLAN به شبکه‌های محلی بی سیم گفته می‌شود که مخفف Wireless Local Area Network است. از مزایای این شبکه‌ها این است که کاربران می‌توانند جا به جا شوند و نیازی به اتصال فیزیکی نیست. از جمله استانداردهای این شبکه استاندارد 802.11a است.

خواندن محتوای “شبکه وایرلس چیست” برای آشنایی بیشتر با این نوع شبکه بسیار مفید است.

گفتگوی تک تاک: شبکه چیست و چه انواعی دارد؟

آنچه در این تک تاک بررسی می‌شود:

1- شبکه کامپیوتری چیست؟
2- انواع شبکه از نظر وسعت
3- انواع شبکه از نظر پیاده سازی
4- انواع توپولوژی شبکه

انواع شبکه بر اساس کارکرد

در این قسمت به بررسی انواع شبکه از لحاظ کارکرد می‌پردازیم.

شبکه های Peer to Peer

در این نوع از شبکه‌ها هیچ مدیریت متمرکزی وجود ندارد و کلاینت‌ها به طور مستقیم به یکدیگر متصل شده‌اند. در این شبکه‌ها هیچ سروری وجود ندارد و هر کلاینت می‌تواند هم نقش سرور را ایفا کند و هم نقش کلاینت. شبکه های peer to peer که برای محیط هایی با کمتر از 10 کلاینت استفاده می‌شود، هزینه راه اندازی نسبتاً کمی دارند. این شبکه در سیستم عامل ویندوز با نام Workgroup شناخته می‌شود. هدف اصلی این نوع شبکه های کامپیوتری ایجاد ارتباط بین سیستم‌ها و دستگاه‌های دیجیتال و اشتراک گذاری فایل و دیتا است.

برای آشنایی با شبکه workgroup، مقاله “چگونه یک شبکه workgroup بسازیم” را مطالعه کنید.

شبکه های client/server

این شبکه ها اغلب در محیط‌های بزرگ راه اندازی می‌شوند که دو نقش client به عنوان سرویس گیرنده / کاربر شبکه و نقش server به عنوان سرویس دهنده مطرح است. در شبکه‌های کلاینت سروری، سرورها، محلی برای ذخیره تمام فایل‌های شبکه هستند و همه کاربران شبکه دارای سطح دسترسی معین هستند.

شبکه domain

شبکه‌های Domain از خانواده شبکه‌های کلاینت سروری هستند که کاربران می‌توانند از سرویس‌های شبکه استفاده کنند. مدیران شبکه می‌توانند به راحتی تمام کاربران را مدیریت کرده و امنیت و پایداری شبکه را تامین کنند. در حقیقت کامپیوترها و دستگاه‌های دیجیتال در این نوع شبکه عضو دامین می‌شوند و نام و آدرسی تحت نام دامین دریافت می‌کنند.

شبکه های کلاینت سروری
در شبکه های کلاینت سروری یک سیستم مشخصا به عنوان سرویس دهنده خدمات رسانی می‌کند و وجود آن برای ارایه سرویس‌های کلاینت‌ها الزامی است.
پیشنهاد مطالعه

شبکه‌های internet – intranet – extranet چگونه اند؟

در این قسمت به بررسی شبکه های اینترنت، اینترانت و اکسترانت می‌پردازیم.

تعریف شبکه اینترنت

شبکه internet یکی از شبکه‌های بسیار گسترده و جهانی است که افراد می‌توانند انواع داده‌های خود از قاره‌ای به قاره دیگر به راحتی ارسال و دریافت کنند. شبکه‌ای که با تجهیزاتی مانند مودم یا با استفاده از شبکه اینترنت موبایل می‌توانید به آن متصل شوید. از پروتکل‌های معروف اینترنت می توانیم به HTTP و HTTPS و FTP اشاره کنیم. برای آشنایی با انواع پروتکل شبکه، مطالعه مقاله پروتکل چیست را از دست ندهید.

تعریف شبکه اینترانت

شبکه intranet شبکه‌ای محدود و خصوصی است که اعلب توسط سازمان یا شرکت‌های بزرگ راه اندازی می‌شود و از پروتکل‌های مشابه شبکه اینترنت استفاده می‌کند. با این تفاوت که داده‌ها خارج از این شبکه قابل دسترسی نیستند و افراد خارج سازمان نمی‌توانند به اطلاعات این شبکه دسترسی داشته باشند. مانند شبکه اتوماسیون بین شعبات یک بانک که فقط کارکنان آن بانک‌ها به این شبکه دسترسی دارند.

تعریف شبکه اکسترانت چیست؟

شبکه اکسترانت یا extranet تلفیقی از دو شبکه اینترنت و اینترانت است. اکسترانت شبکه امن در فضای مجازی است که افراد خاصی از داخل و خارج سازمان می‌توانند به این شبکه دسترسی داشته باشند.

تفاوت اینترانت و اکسترانت در این است که اینترانت اغلب شبکه‌ای داخلی بوده و سرورهای مجموعه در داخل سازمان وجود دارد و افراد خارج از محیط سازمان نمی‌توانند از این شبکه استفاده کنند. اما اکسترانت روی فضای مجازی و به طور سراسری فعالیت می‌کند و افراد خارج سازمان، مانند شرکای تجاری و مشتریان نیز می‌توانند از این شبکه روی محیطی امن استفاده کنند.

پیشنهاد مطالعه

توپولوژی شبکه

یکی از مفاهیم پایه‌ای و بسیار مهم در طراحی و عملکرد شبکه‌های کامپیوتری، توپولوژی شبکه یا همان ساختار فیزیکی و منطقی ارتباط بین اجزای شبکه است. اینکه دستگاه‌ها چطور به یکدیگر متصل می‌شوند و داده‌ها چه مسیری را طی می‌کنند، مستقیماً تحت تأثیر نوع توپولوژی است. انتخاب درست توپولوژی می‌تواند در بهبود سرعت، امنیت، و پایداری شبکه نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با انواع توپولوژی و کاربرد هرکدام، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ «توپولوژی شبکه چیست؟» را مطالعه کنید.

مفاهیم شبکه چیست به طور خلاصه

در این مقاله فالنیک، مفهوم شبکه یعنی چه یا شبکه چیه؟، تجهیزات، تاریخچه، کاربردها و انواع مختلف آن را بررسی کردیم. از شبکه‌های کوچک خانگی تا اینترنت گسترده، همه را مورد کاوش قرار دادیم. اصطلاحات رایج، توپولوژی‌های مختلف و تفاوت بین شبکه‌های مختلف مانند ستاره‌ای، کلاینت-سرور و اینترنت، اینترانت و اکسترانت را شناختیم . با این دانش، درک عمیق‌تری از دنیای پیچیده شبکه‌ها پیدا کرده‌ایم و می‌توانیم از آن‌ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

دانلود این محتوا: شبکه چیست pdf

نکته: برای پیاده سازی انواع شبکه و اینکه بدانید کدام ساختار شبکه برای شما می تواند مناسب‌تر باشد، باید این کار با مشاوره متخصصین طراحی شبکه، انجام شود. در غیر این صورت ممکن است تجهیزات و لوازم متنوعی را خریداری کنید که اصلا برای شبکه مورد نیاز شما مناسب نیستند. متخصصان فالنیک در خدمات طراحی شبکه خود این کار را برای شما آسان می‌کنند.
با مشاوران شبکه فالنیک، کسب‌وکارتان را متحول کنید
با مشاوران شبکه فالنیک، کسب‌وکارتان را متحول کنید
با دریافت مشاوره شبکه از متخصصین کاربلد، شبکه‌ای می‌سازید که تا سال‌ها کسب‌و‌کارتان را بیمه می‌کند. در این مسیر سه دهه تجربه متخصصان فالنیک، همراه شماست. با کلیک روی لینک، اولین قدم برای ایجاد و رشد کسب و کارتان را بردارید.

4.2/5 - (6 امتیاز)
وبینار رایگان از دیوار آتش تا معماری امنیت: نگاهی نو به طراحی فایروال‌ها وبینار رایگان از دیوار آتش تا معماری امنیت: نگاهی نو به طراحی فایروال‌ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‫41 دیدگاه ها

  1. سلام ممنونم از مطالب مفیدتون. تو مقاله انواع شبکه چیست خیلی گشتم اما درمورد Private network و Public network مطلبی ندیدم. ممکنه توضیح بدید؟

    1. درود بر شما
      کیمیا عزیز،
      شبکه های خصوصی و شبکه های عمومی دو نوع شبکه هستند. دسترسی به شبکه خصوصی محدود است و تنها کاربران مجاز می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند و اغلب در سازمان‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات استفاده می‌شوند. اما دسترسی به شبکه عمومی آزاد است و اغلب برای دسترسی به اینترنت و سایر خدمات عمومی استفاده می‌شوند.

    1. درود بر شما
      مقدم عزیز
      برای دریافت PDF این مقاله، اینجا کلیک کنید.

  2. سلام ببخشید استادموم یه سوالی داده ب ما که یکن گیج شدیم اگه میشه کمکمون کنید
    ویس و فیلم آنلاینی ک نگا میکنیم گوش میدیم از کدوم نوع سیستم هست
    Unreliable یا reliable هست

    1. درود بر شما
      باران عزیز
      در پخش آنلاین ویدئو و ویس معمولا از سیستم Unreliable استفاده می‌شود. اما در موارد خاص (مثل جلسات مهم)، ممکن است از Reliable (TCP) استفاده شود تا داده‌ها بدون خطا منتقل شوند.

    2. درود بر شما
      باران عزیز، بسته به نوع سیستم آنلاین می تواند reliable یا unreliable باشد . سیستم آنلاین قوی تر از reliable استفاده می کنند تا دارای پخش مداوم و کیفیت بالا باشد.

    1. درود بر شما
      محمد عزیز
      خوشحالیم که ‌توانسته‌ایم به شما کمک کنیم.

    1. طاهره عزیز
      لینک دانلود نسخه PDF این محتوا، شبکه چیست، در انتهای متن قرار داده شده است.

        1. پوریای عزیز
          لینک دانلود نسخه PDF این محتوا، شبکه چیست، در انتهای متن قرار داده شده است.

  3. سلام
    ممنون از محتوای خیلی پر بار و خوبتون اگه میشه pdf رو واسم ارسال کنید
    ممنون از شما

    1. سلام و درود
      ممنون از بازخوردتان
      فایل به آدرس ایمیل مندرج در این کامنت ایمیل شد.

    1. سلام و درود
      رضای عزیز
      فایل به ایمیل مندرج در این کامنت ارسال شد.
      شاد باشید.

    1. علی رضای عزیز
      به ایمیل مندرج در همین کامنت ارسال شد.
      موفق باشید

  4. سلام ممنون برای مطالب بسیار خوبتون
    برای رفتن به این رشته بهتر است که از ریاضی فیزیک رفت یا کارو دانش؟ و آیا زبان برنامه نویسی هم هست در این رشت

    1. سلام و درود
      علی عزیز
      منظور شما از این رشته، شبکه است؟
      مطابق با اطلاعات من، به طور کلی غیر از واحدهای اختیاری که ممکن است دانشگاه ارایه دهد، در زمینه شبکه درس خاصی تدریس نمی‌شود. استفاده از کلاس های شبکه به شما در این زمینه کمک می‌کند.
      تحصیل در رشته‌های دیگر کامپیوتری مانند نرم افزاز، برنامه نویسی هم دارد.
      فرق ریاضی و فیزیک و کار و دانش در سطح کاردانی و کارشناسی است. با کار و دانش مقطع کاردانی می‌توانید قبول شوید ولی با ریاضی و فیزیک در هر دو.

    1. فایل PDF محتوای “انواع کابل شبکه و کاربردهای آن ها” برایتان ایمیل شد.

    1. درود بر شما
      علی عزیز
      خوشحالیم که ‌توانسته‌ایم به شما کمک کنیم.

  5. این محتوای به این خوبی، حیف این همه نیم‌اسپیس اضافی داره.. متن‌های این نویسنده همه همینجورین

دکمه بازگشت به بالا