به "وبلاگ فالنیک ( ایران اچ پی)" خوش آمدید    |   وبسایت فالنیک (ایران اچ پی)
تماس با فالنیک : 8363-021
سرور و شبکه

تفاوت نسخه های ویندوز سرور 2019

تفاوت نسخه های ویندوز سرور 2019

یادداشت ویراستار: این مطلب، در اسفند 1402 توسط کارشناسان سرور و شبکه فالنیک، بررسی و تایید شده است.

ویندوز سرور 2019 مایکروسافت در چند نسخه عرضه شده که دانستن تفاوت بین این نسخه ها و گزینه‌های آنها در انتخاب نسخه مناسب کمک خواهد کرد. اینکه هر نسخه چه ویژگی هایی دارد، چه تفاوتی با هم دارند و کدام یک برای کار من مناسب است. در این مقاله بررسی می‌کنیم چه نسخه ها و ورژن هایی از ویندوز سرور 2019 وجود دارد و این نسخه ها چه تفاوتی با هم دارند. با خواندن این مقاله، به‌طور کامل با تفاوت نسخه های ویندوز سرور 2019 آشنا خواهید شد و می‌توانید با خیال راحت نسخه مناسب را برای نیازهای خود انتخاب کنید.

برای خرید سرور hp همواره جزو انتخاب‌های اول متخصصین شبکه است، برای خرید، استعلام قیمت و مشاوره رایگان قبل از خرید با شماره 02154591915 تماس بگیرید.

نصب و راه اندازی شبکه را به متخصصان بسپارید!
طبق آمارهای جهانی، نصب و راه‌ اندازی شبکه به صورت استاندارد، هزینه‌های آتی شرکت را 10 تا 50 درصد کاهش می‌دهد. متخصصان فالنیک آماده‌ی ارائه مشاوره و اجرای پروژه‌های نصب و راه‌اندازی شبکه‌ به صورت حرفه‌ای و استاندارد هستند. همین حالا تماس بگیرید.
خدمات نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتریمشاوره تلفنی

ویندوز سرور 2019 چه قابلیت هایی دارد؟

همواره نسخه سروری ویندوز در بین محصولات مایکروسافت وجود دارد و هر چند وقت یک بار نسخه و ورژن جدیدی از آن عرضه می‌شود. ویندوز سرور برای نصب روی سرورها و استفاده از این سیستم عامل برای مدیریت سرورها استفاده می‌شود. ویندوز سرور 2019 بر مبنای ویندوز سرور 2016 ارائه شده با 4 قابلیت جدید عرضه شده‌است که هر یک ویژگی های خاصی دارند:

  1. قابلیت های هیبریدی با Azure
  2. HPC یا Hyper Converged Infrastructure
  3. امنیت
  4. Application Platform

بهبود ویژگی‌های ویندوز سرور در زمینه پلتفرم توسعه دهندگان و کارایی آن از مهم‌ترین دستاوردهای ویندوز سرور 2019 است که با افزودن ویژگی Windows Subsystem for Linux يا WSL یا بهبود ویژگی Windows Server Containers and Windows Server Container images تامین می‌شود.

ویندوز سرور 2019 با بیش از یک سرویس پک ارایه شده مثلا در زمینه امنیت، محصول مستقل ATP یا Advanced Threat Protection معرفی شده‌است.

مقایسه نسخه های ویندوز سرور 2019
ویندوز سرور 2019 بر مبنای ویندوز سرور 2016 ارائه شده با 4 قابلیت جدید عرضه شده‌است

امنیت در ویندوز سرور 2019

با ارتقای سیستم امنیتی ویندوز سرور یعنی Windows Defender در ویندوز سرور 2019 موارد زیر در دسترس شماست:

  1. ویژگی ASR یا Attack Surface Reduction دسترسی بدافزارها به ویندوز؛ شناسایی و بلاک کردن فایل‌های مشکوک و تهدیدات را ارائه می‌دهد.
  2. Network Protection کار محافظت از OS در برابر اتک‌های تحت وب را بر عهده دارد.
  3. Control Folder Access در برابر باج افزارها از اطلاعات شما محافظت می‌کند.
  4. Exploit Protection از OS در برابر Exploit ها محافظت می‌کند.

بیشتر بدانید: ویندوز سرور چیست و با ویندوز عادی چه تفاوتی دارد؟

انواع نسخه های ویندوز سرور 2019

محصولات اصلی ویندوز سرور 2019، نسخه standard و datacenter هستند که می‌توانند روی حالت Server Core، حالت Desktop Experience یا GUI نصب شوند. برای درک بهتر تفاوت نسخه های ویندوز سرور 2019، ابتدا با نسخه استاندارد و دیتاسنتر ویندوز سرور 2019 آشنا می‌شویم سپس زیرگروه آنها یعنی Server core و Desktop Experience را معرفی می‌کنیم.

ویژگی های نسخه windows Server 2019 Datacenter

این نسخه، نسخه کامل خانواده ویندوز سرور 2019 و البته گران‌ترین نسخه آن است که قیمت آن از 6155 دلار شروع می‌شود.

لایسنس datacenter ویندوز سرور 2019، ویژگی‌ها و قابلیت های بسیار زیادی دارد که از بین تمام نسخه‌های سروری دارای حداقل محدودیت‌های لاینسی است. مثلا تمام سرورهایی که در سرور دیتاسنتر، مجازی شده‌اند به صورت خودکار با هاست دیتاسنترشان دارای لایسنس هستند، یعنی هم به هاست و هم به مهمان، لایسنس داده می‌شود. این مهمان‌ها می‌توانند به صورت خودکار از طریق Virtual Machine Datacenter یا AVMA اکتیو شوند.

ویژگی‌ها دینامیک هستند، یعنی با عرضه قابلیت‌های جدید نسخه جدید، برخی قابلیت‌ها برداشته می‌شود.

در ویندوز سرور 2016 قابلیت Shielded Virtual Machines ارائه شده بود، ویژگی جدیدی که فقط در نسخه datacenter وجود داشت. این قابلیت در نسخه 2019 نیز وجود دارد. ویژگی Host Guardian Service که فقط در نسخه دیتاسنتر ویندوز سرور 2016 موجود بود، الان در نسخه standard ویندوز سرور 2019 هم در دسترس است. در حقیقت با عرضه ورژن جدید، برخی ویژگی های جدید اضافه و برخی از ویژگی‌های قبلی حذف می‌شوند یا برخی ویژگی‌های قبلی در ورژن‌های جدید در لایسنس های دیگر آن هم عرضه می‌شود.

معرفی قابلیت های کلیدی Windows Server 2019 Essentials

نسخه Essentials ویندوز سرور 2019 برای سازمان‌های کوچک با حداکثر 25 کاربر و 50 دستگاه ایده‌آل است. با وجود اینکه مایکروسافت راه‌حل جدیدتری به نام Microsoft 365 برای کسب‌وکارهای کوچک ارائه می‌دهد، نسخه Essentials همچنان قابلیت‌های کافی را برای برآورده کردن نیازهای زیرساخت‌های کوچک دارد.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این نسخه، امکان یکپارچه‌سازی با سرویس‌های بازیابی اطلاعات Azure است. این قابلیت به شما کمک می‌کند در صورت بروز مشکلات سخت‌افزاری یا سایر خرابی‌ها، همچنان بتوانید به فعالیت خود ادامه دهید. همچنین، امکان یکپارچه‌سازی با شبکه مجازی Azure این امکان را فراهم می‌کند تا سازمانتان بتواند به سادگی منابع را به ابر (cloud) منتقل کند.

برخی از قابلیت‌های نسخه 2016 Essentials در نسخه 2019 حذف شده‌اند. از جمله این موارد می‌توانیم به Experience Role (برای مدیریت و پیکربندی آسان‌تر) و همچنین پشتیبان‌گیری از سیستم‌های کاربر و دسترسی از راه دور وب اشاره کنیم. این موضوع به این معناست که مدیریت سرور در نسخه جدید نیازمند دانش فنی بیشتری است.

ویژگی های کلیدی Windows Server 2019 Standard

ویژگی‌های کلیدی ویندوز سرور 2019 نسخه Standard عبارتند از:

  • مناسب برای: محیط‌های فیزیکی یا مجازی‌سازی محدود
  • مقیاس‌بندی براساس مجوز (CAL): تعداد کاربران مجاز براساس لایسنس‌های CAL تعیین می‌شوند.
  • عملکردهای اصلی ویندوز سرور: تمامی قابلیت‌های هسته‌ای ویندوز سرور را در اختیار شما قرار می‌دهد (شامل و فراتر از نسخه Essentials).
  • عملیات ترکیبی با Azure: امکان انتقال و مدیریت داده‌ها، تنظیمات امنیتی و سایر پیکربندی‌ها از سیستم‌های قدیمی به ویندوز سرور 2019 یا ابر Azure را فراهم می‌کند.
  • مرکزی‌سازی اشتراک فایل: با همگام‌سازی فایل‌سرورها با Azure، امکان مدیریت متمرکز فایل‌های اشتراکی سازمان را می‌دهد و در عین حال انعطاف‌پذیری و عملکرد بالای یک فایل‌سرور محلی را حفظ می‌کند.
  • استفاده از قابلیت‌های ابری: نرم‌افزارهای در حال اجرا در شبکه محلی می‌توانند از نوآوری‌های ابری مانند هوش مصنوعی (AI) یا اینترنت اشیا (IoT) بهره‌مند شوند.
  • مجوزدهی مجازی‌سازی: مجوز نسخه Standard امکان اجرای دو سیستم‌عامل مجازی (OSE) یا ماشین مجازی (VM) به همراه یک میزبان Hyper-V را می‌دهد. برای راه‌اندازی ماشین‌های مجازی بیشتر نیاز به خرید لایسنس‌های اضافی است (برخلاف Datacenter که تعداد نامحدود VM را پشتیبانی می‌کند).
  • پشتیبانی از کانتینر: این نسخه از تعداد نامحدود کانتینر ویندوز و تا دو کانتینر Hyper-V پشتیبانی می‌کند. کانتینرها و سرویس‌های میکرو به ساخت اپلیکیشن‌های ابری و مدرن‌سازی برنامه‌های سنتی کمک می‌کنند. همچنین امکان اجرای همزمان کانتینرهای لینوکس و ویندوز وجود دارد.
  • محدودیت در Storage Replica: این قابلیت برای تکثیر اطلاعات بین سرورها جهت بازیابی در صورت فاجعه کاربرد دارد. نسخه Standard حداکثر از 2 ترابایت حجم برای این کار پشتیبانی می‌کند، در حالی که در نسخه Datacenter محدودیتی وجود ندارد.

تفاوت ویندوز سرور standard و data center

تفاوت ویندوز سرور standard و data center عبارتند از :

  1. برخی از قابلیت هایی که تنها در نسخه datacenter ویندوز سرور 2019 وجود دارند و در نسخه های Standard و Essential وجود ندارند، عبارتند از:
  • Network Controller role;
  • Software Defined Networking (SDN);
  • Software Defined Storage (SDS): deduplication, memory access;
  • Storage Spaces/Direct (S2D);
  • Storage Replica (partial availability in Standard);
  • Automatic Virtual Machine Activation (AVMA);

2. محدودیت لایسنس Hyper V Container در نسخه standard وجود دارد.

3. نسخه Data Center برای دیتاسنترهای مجازی شده و کلود مناسب است اما نسخه standard برای محیط های مجازی شده کوچک مناسب است

4. قابلیت Shielded Virtual Machines در نسخه datacenter ویندوز سرور 2019 وجود داشت.

تفاوت ویندوز سرور standard و data center
جدول مقایسه نسخه استاندارد و دیتاسنتر ویندوز سرور 2019

تفاوت ویندوز سرور core با gui

نصب ویندوز سرور 2019 همانند نسخه‌های قبلی ویندوز سرور است و چه نسخه datacenter و چه نسخه standard، در دو نوع سرور Core و Desktop Experience یا GUI وجود دارد. در ادامه ابتدا با این دو نوع سرور آشنا می‌شویم و سپس به تفاوت ویندوز سرور Core و GUI می‌پردازیم.

سرور Core چیست؟

سرور Core ابتدا در ویندوز 2008 معرفی شد. از نظر تئوری از طریق کامند لاین یا پاورشل مدیریت می‌شود و رابط کاربری گرافیکی یا GUI ندارد اما در عمل ابزارهای GUI به صورت پیش فرض توسط سرور Core ارائه می‌شود، مثلا Task Manager و Registery Editor و …: یعنی Server Core به صورت پیش فرض دارای برنامه‌های مبتنی بر GUI است.

تفاوت ویندوز سرور core با gui
Server Core به صورت پیش فرض دارای برنامه های مبتنی بر GUI است.

لیست برنامه‌های مبتنی بر GUI که توسط سرور Core نسخه 2019 پشتیبانی می‌شود، به شرح زیر است:

  1. exe intl.cpl (setup region);
  2. exe timedate.cpl (setup date & time);
  3. regedit (registry editor); notepad (text editor);
  4. exe (system information);
  5. exe (task manager);
  6. exe (Windows installer);
  7. exe and powershell.exe

 

تفاوت ویندوز سرور core با gui
 برنامه های مبتنی بر GUI که در سرور core وجود دارد.

سرور Desktop Experience یا GUI چیست؟

سرور Desktop Experience یا GUI همان شکل کلاسیک و معروف ویندوز سرور است که همه ما تجربه کار با آن را داریم. سرور Desktop Experience دارای GUI است که مدیریت ویندوز را آسانتر می‌کند.

حال بیایید به مقایسه دو سرور Core و GUI بپردازیم.

محدودیت core سرور و قابلیت هایی که پشتیبانی نمی‌شود: به طور کلی سرور GUI هر آنچه که سرور core انجام می‌دهد را انجام می‌دهد و توقع بر این است که سرور core از GUI بهتر عمل کند. اما در حقیقت برعکس است و سرور core در سازگاری با برنامه ها و ویژگی های متنوع دچار فقدان است و با برنامه هایی که به GUI نیاز دارد سازگار نیست پس نمی‌تواند به طور کامل جایگزین آن شود.

مثلا برنامه‌ها و قابلیت‌های زیر با سرور core ناسازگار است:

  1. Microsoft Server Virtual Machine Manager 2019 (SCVMM)
  2. SCDPM 2019
  3. Sharepoint Server 2019
  4. Project Server 2019
  5. Windows Tiff IFilter
  6. Internet Printing Client
  7. RAS Connection Manager Kit
  8. Simple TCP/IP Services
  9. TFTP Client
  10. Windows Search Service
  11. XPS Viewer

دو سوال مهم

آیا می‌توان ویندوز سرور 2019 با ویژگی On Demand را روی ویندوز سرور 2019 با ویژگی Desktop Experience نصب کرد؟ خیر

آیا می‌توان ویندوز سرور 2019 نسخه Core را به نسخه Desktop Experience و یا برعکس تبدیل کرد؟ خیر

 خلاصه مقایسه نسخه های ویندوز سرور 2019

در این مقاله در بیان تفاوت نسخه های ویندوز سرور 2019 گفتیم، تفاوت کلیدی بین نسخه‌های Essentials و Standard در تعداد کاربران و دستگاه‌هایی است که پشتیبانی می‌کنند. برای مروری بر تفاوت‌های اساسی بین نسخه‌های Standard و Datacenter، جدول زیر را ببینید:

مقایسه ویندوز سرور 2019 نسخه Standard و  Datacenter
ویژگینسخه Standardنسخه Datacenter
قابلیت‌های اساسی ویندوز سروربلهبله
یکپارچه‌سازی با Azureبلهبله
زیرساخت همگرا  (Hyper-Converged Infrastructure)خیربله
Hyper-V/OSE (محیط‌های سیستم‌عامل کانتینرها)2 عدد به ازای هر لایسنسنامحدود
کانتینرهای ویندوز سرورنامحدودنامحدود
سرویس محافظت از میزبان  (HGS)بلهبله
پشتیبانی از Hyper-V با قابلیت  Host Guardianخیربله
تکثیر ذخیره‌سازی  (Storage Replica)بله (تا حجم 2 ترابایت)بله
ماشین‌های مجازی محافظت‌شده  (Shielded VMs)خیربله
Software-defined networking/storageخیربله

نسخه Datacenter ویندوز سرور را می‌توانیم جامع‌ترین نسخه در کل خانواده سیستم‌عامل‌های سرور مایکروسافت در نظر بگیریم. این نسخه در مقایسه با نسخه Standard، با کمترین محدودیت به ازای هر لایسنس، گسترده‌ترین مجموعه ابزار و ویژگی‌ها را ارائه می‌دهد. با این حال، انتخاب نسخه Datacenter تنها در صورتی منطقی است که زیرساخت شما به اندازه‌ای بزرگ باشد که بتوانید از تمام قابلیت‌های این نسخه به‌طور کامل استفاده کنید. همچنین قیمت آن به‌طور قابل توجهی از قیمت نسخه Standard ویندوز سرور 2019 بالاتر است.

تعمیر سرور در اسرع وقت
تعمیرکار سرور فالنیک ایران اچ پی، انواع خدمات تعمیر سرور را در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌دهد. در صورت نیاز می‌توانید یک سرور امانی از ما دریافت کنید. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
تعمیر سرورتماس بگیرید

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‫2 دیدگاه ها

دکمه بازگشت به بالا